Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

FC Interin verkkosivuston ja verkkokaupan uudistus

Referenssi

Lähtötilanne ja tavoitteet projektille

Yksi Veikkausliigan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä seuroista, FC Inter, pyysi G-Worksia auttamaan verkkosivustonsa uudistamisessa. Tavoitteena oli päivittää sivusto vastaamaan paremmin seuran tarpeita ja strategiaa. Kehityksen painopisteinä olivat visuaalinen ilme, teknologia sekä sisältörakenne ja sen esitystapa.

Pelistrategia suunnittelutyön pohjaksi

Projektin alussa oli tärkeää luoda tarkka pelistrategia. G-Works ja FC Inter analysoivat yhdessä nykyisen verkkosivuston puutteet ja asettivat uuden sivuston tavoitteet. Kohderyhmät määriteltiin, rakenne suunniteltiin, ja visuaaliset sekä tekniset suuntaviivat linjattiin. Suunnittelun ja toteutuksen perustana olivat FC Interin työryhmän tarvemäärittelyt, jotka analysoitiin huolellisesti. Tavoitteena oli yhdistää edustusjoukkueen viestinnälliset ja kaupalliset tavoitteet, merkittävä junioritoiminta sekä seuran yhteisöllinen toiminta.

UX- ja UI-suunnittelu

Kun sivuston määrittely ja konseptointi oli saatu päätökseen, suunnittelutyö alkoi sujuvasti. Suurin rakenteellinen päätös oli jakaa FC Interin kolme pääsisältöaluetta – edustusjoukkue, junioritoiminta ja InterAction-ohjelma – erillisiksi alasivustoiksi. Navigointi alasivustojen välillä pidettiin kuitenkin vaivattomana. Vaikka alasivustoilla on omat erityispiirteensä, visuaalinen yhtenäisyys säilytettiin. Visuaalisen ilmeen suunnittelussa löydettiin nopeasti yhteinen suunta FC Interin projektitiimin kanssa.

Teknologia sivustolla

Uusi verkkosivusto on teknisesti moninainen kokonaisuus, jossa hyödynnettiin G-Worksin uusinta teknologiaa. Backend (sisällönhallinta) ja frontend (käyttäjänäkymä) eriytettiin, mikä mahdollistaa nopean toiminnan ja parantaa tietoturvaa sekä integraatiomahdollisuuksia. Sisällönhallintaan valittiin WordPress ja käyttöliittymän kehitykseen React/Next.js. WordPress-datan hakemiseen käytettiin GraphQL:ää. FC Interin kolme pääsisältöaluetta eriytettiin WordPressin Multisite-toiminnolla, mikä helpottaa sisällön päivittämistä ja käyttöoikeuksien hallintaa. Staattisesti esirakennetut sivut mahdollistavat nopean selaamisen ja erinomaisen käyttäjäkokemuksen. Infra on suunniteltu kestämään suuren kävijämäärän erityisesti isojen pelien aikana.

Automaattisesti päivittyvät ottelu- ja tilastotiedot

Yksi keskeisistä toiminnoista sivustolla on tulevien ja menneiden otteluiden sekä joukkueiden ja pelaajien tilastotietojen ja sarjataulukoiden näyttäminen. Sivusto integroitiin Suomen Palloliiton tilastodataan Torneopal-järjestelmän kautta, mikä mahdollistaa tilastojen automaattisen päivittymisen. Myös FC Interin juniorijoukkueiden ottelutiedot ja sarjataulukot päivittyvät automaattisesti.

Viestinnällisyyden huomiointi suunnittelussa ja tekniikassa

FC Interin viestintä on monipuolista ja aktiivista. Sivusto välittää yleisölle uutisia, otteluraportteja, otteluennakoita, videohaastatteluja, tapahtumatietoja ja sosiaalisen median päivityksiä. Suunnittelussa huomioitiin sujuvat siirtymät eri alasivustojen julkaisujen välillä. Monipuolinen ja mahdollisimman automatisoitu sisäinen ristiinlinkitys mahdollistaa eri julkaisutyyppien linkittymisen toisiinsa. Tämä parantaa myös sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Laajan artikkeliarkiston migraatio

Edellinen sivusto sisälsi yli 10 000 artikkelia lähes 20 vuoden ajalta. Tämän arvokkaan historiatiedon säilyttämiseksi kaikki artikkelit siirrettiin uudelle sivustolle. Vanhojen artikkelien sovittaminen uuden sivuston ulkoasuun ja käyttöliittymään sekä uudelleenohjaukset varmistivat käyttäjäkokemuksen ja hakukoneiden indeksoinnin jatkuvuuden.

Kannattajatuotteiden ja -asusteiden verkkokauppa

Uuden verkkosivuston yhteyteen rakennettiin WooCommerce-verkkokauppa, joka lanseerattiin juuri ennen FC Interin kauden ensimmäistä kotiottelua. Verkkokauppa suunniteltiin pääsivuston visuaalisen ilmeen mukaisesti, mikä luo yhtenäisen käyttäjäkokemuksen.

MAALI!

Projekti saatiin onnistuneesti päätökseen ja julkaistiin aikataulussa juuri ennen uuden Veikkausliigakauden alkua. Työskentely G-Worksin ja FC Interin projektitiimien välillä sujui erinomaisessa synergiassa, ja haasteet ratkaistiin tehokkaasti. G-Worksin projektiryhmä kiittää FC Interin tiimiä erinomaisesta yhteistyöstä.

Suosittelija:

G-Worksin kanssa yhteistyö oli erittäin helppoa ja tuloksekasta. Kommunikaatio oli koko projektin ajan erinomaista. Sivujen suunnittelun ja rakentamisen aikataulutus muokattiin meidän tarpeisiimme sopiviksi. Haimme uusilta sivuilta huippuluokan visuaalista ja toiminnallista laatua, ja saimme sitä.

Tuomas Välimäki, Kehitysjohtaja, FC Inter Turku

Pinterest
Referenssin infoboxi
G-Works logo

Tiedot

Tilaaja: FC Inter Turku
Ajankohta: 2023 - 2024
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Valtteri Ahde

Lisätietoja

Yritysprofiili G-Works kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Mobiilikehitys
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Sisällönhallinta
Testaus ja laadunvarmistus
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva
Integraatiot

Toimialakokemus

Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

React
WordPress
WooCommerce

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Käyttöliittymäsuunnittelu
headless
wordpress multisite
B2C-verkkokauppa

Siirry yrityksen profiiliin G-Works kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

G-Works - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

G-Works - Muita referenssejä

G-Works - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia