Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Etätyö: miten järjestää moderni työskentely toimivaksi?

BloggausEtätyö on osa suurempaa työnteon murrosta, joka jakaa organisaatioita puolesta ja vastaan. Toiset liputtavat joustavan työnteon puolesta ja toiset suhtautuvat kriittisesi työntekijöiden vapauteen säädellä omaa työaikaansa.


Vaikka työnteon hajautumiseen suhtaudutaan edelleen osittain epäillen, toistuvat sen hyödyt kerta toisensa jälkeen mittauksissa ja kyselyissä: etätyötä tekevät onnistuvat muun muassa työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa ja säästyvät turhalta reissaamiselta työn ja kodin välillä, jolloin työt pääsee aloittamaan heti aamulla herättyään.


Etätyön mahdollistajat

Etätyön järjestelyn onnistuminen riippuu pitkälti työpaikan kulttuurista – siitä, miten kiinnostuneita ollaan mittaamaan itse työn tuloksia ja tekemisen tehokkuutta sen sijaan, että istutetaan kaikkia tottumuksen takia yhdeksästä viiteen työpisteillään. Etätyö mahdollistaa tekijälleen monesti rauhallisemman työskentely-ympäristön kuin työpaikka, jossa työnteko voi olla katkonaista ja ajatus harhautua avokonttorien, puheliaiden työkaverien ja kokousten takia.

Tekniikalla on kiistaton rooli etätyön mahdollistajana. Digitaalisessa muodossa luottamusasiat pysyvät varmemmin suojassa ja työsuoritusta ja -aikaa pystytään dokumentoimaan tarkasti ja luotettavasti.

Digitalisoituminen ei kuitenkaan takaa etätyön onnistumisen kannalta tärkeintä: luottamusta. Etätyö ei kaikessa tehokkuudessaan ole täysin ongelmatonta, koska se kysyy vahvaa luottamusta pomon ja alaisten välillä sekä itseohjautuvaa työntekijää. Etätyömahdollisuutta hyödyntävän yrityksen tulee punnita mahdolliset väärinkäytön riskit ja se, voidaanko henkilön toiminnan tarkkuuteen ja rehellisyyteen luottaa.


Sopiminen etätyön käytännöistä

Yrityksen arki ja normaalit tietoturvakäytännöt sujuvat henkilöstöltä kuin huomaamatta työpaikalla. Toisin on, kun työt viedäänkin kotiin ja ajankäyttö eroaa totutusta: tällöin esimiehen pitää varmistaa, että työnteko sujuu ongelmitta myös maiseman vaihtuessa.

Erityisesti uuden työntekijän aloittaessa tai erillisestä etätyömahdollisuudesta sopiessa etätyön tietoturvakäytännöt ja pelisäännöt tulee käydä läpi. Sovittavia asioita ovat ainakin:
  • Erillinen etätyösopimus
  • Eri verkoissa työskentely
  • Puhelimen käytöstä sopiminen
  • Koulutus ja perehdytys
  • Mitä töitä saa tehdä etänä
  • Etätyön seuranta
Lue koko artikkeli blogistamme.

Pinterest
JotBar Solutions Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili JotBar Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Etätyö
Töiden hallinta
HRM
Etätyöskentely

Siirry yrityksen profiiliin JotBar Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

JotBar Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

JotBar Solutions - Muita referenssejä

JotBar Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia