Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Etärekrytointi tuli jäädäkseen

BloggausKun maailman konttorityöntekijöistä tuli yhdessä yössä etätyöläisiä, rekrytoinnistakin tuli etärekrytointia. Toki monella oli työkalut tehdä työnsä etänä ennen koronaakin, mutta harva yritys käytti etätyömahdollisuutta laajasti hyväksi. COVID-19 pakotti yritykset asennemuutokseen. Muun muassa intialainen IT-jätti TCS ilmoitti, että vuonna 2025 heidän 350 000:sta työntekijästään 75% työskentelee kotonaan.

Nyt rekrytoidaan etätyöntekijöitä

Maailma oppi hetkessä sen, että usein työn tekemisen fyysisellä paikalla ei ole väliä. Koskee myös useimpia IT-töitä. Kun IT-osaajapula ei kadonnut mihinkään, ketterimmät yritykset ovat jo sopeutuneet uuteen maailmanjärjestykseen. Nyt kun etätyö on opittu, ne palkkaavat parhaat tekijät olinpaikasta riippumatta. ICT-infra on jo koko maailmassa sillä tasolla, että yhteistyö etätiimissä onnistuu riippumatta siitä, istuuko tiimikaveri Keravalla vai Bangaloressa. Yhteisöllisyys etämoodissa ja palkanmaksu Bangaloreen onnistuu yhtä näppärästi kuin Keravalle. Yritys voi palkata samalla vaivalla keravalaisen kuin bangalorelaisen koodarin. Kun muualla maailmassa palkkataso on useimmiten matalampi kuin Suomessa, jää nähtäväksi, mitä se vaikuttaa keravalaisen IT-ammattilaisen palkkatasoon.

Ennen koronaa kilpailtiin Suomessakin IT-työvoiman sieluista työpaikan sijainnilla kaupungin keskustassa, pitsaperjantailla, pallomerellä tai pomppulinnalla. COVID-ajan etätyöläisen työpaikan valinnalle niillä ei ole merkitystä. Yritys joutuukin miettimään ja rakentamaan johtamisen lisäksi myös työvoiman houkuttavuustekijät uusiksi. Yhteenkuuluvuus pitää aikaansaada uusilla tavoilla! Diversiteetti muuttuu monessa suomalaisessakin työyhteisössä vihdoinkin sanoista tekoihin!

Ja etärekrytoidaan työntekijöitä

Uudessa etätyön maailmassa myös rekrytoija työskentelee kotonaan, ja koko rekrytointiprosessi tehdään etänä. Markkinoille on jo tullut etärekrytointia tukevia työkaluja. Esimerkiksi ehdokkaiden ohjelmointitestit voidaan tehdä automatiikan valvomana. Yritys ja ehdokas eivät kohtaa fyysisesti rekrytointiprosessin aikana – eivät välttämättä edes koko työuran aikana.

Jo nyt on nähty, että COVID-19 puolitti IT-ammattilaisten rekrytointiprosessin keston. Uusilla työkaluilla ehdokkaiden teknisen osaamisen arvioi tekoäly, jolloin tulos on käytettävissä heti testin suorituksen jälkeen. Digimaailmassa ehdokas ei joudu etsimään kalenterista puolta päivää kasvokkain tapahtuvaan haastatteluun menemiseen. Tunnin etähaastattelun saa helposti järjestymään 1-2 päivän sisällä. Työpaikanvaihtovaiheessa oleva IT-ammattilainen ehtii käydä parissa päivässä monessa etähaastattelussa. Silloin nopeisiin valintoihin kykenevä työnantaja palkkaa parhaat päältä!

Yritykset elävät nyt suuren muutoksen keskellä. Monet eivät ole sitä vielä hyväksyneet, vaan toimivat kuten ennenkin. Uskottelevat, että COVID-painajaisen mentyä ohi, käännetään kellot takaisin vuoteen 2019. Mutta etätyöstä on tullut normi ja World Economic Foruminkin mukaan 44% työtätekevistä jää pysyvästi enemmän tai vähemmän etätyömoodiin

Pinterest
ICT Direct Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili ICT Direct Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Integraatiot
IoT
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
Käyttöliittymäsuunnittelu
Master Data MDM
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Google
Android
iOS
Angular
Django
Node.js
React
React Native
Ruby on Rails
C
C#
C++
Clojure
Java
Javascript
PHP
Python
Ruby
Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

suorahaku
kansainvälinen rekrytointi
IT-rekrytointi

Siirry yrityksen profiiliin ICT Direct Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ICT Direct Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

ICT Direct Finland - Muita referenssejä

ICT Direct Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia