Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Etälääkäri on sote-digiä

BloggausPitkyn Janne Kivinen esitteli webinaarissa 29.9.2020 uudenlaisen kardiologian tieto- ja mittausjärjestelmän sekä etätoimintamallin. Siinä kardiologi toimii etänä tietojärjestelmän kautta, johon lähetetään paikallisesta terveydenhuollosta mittaustiedot analyysiä ja lääkärinlausuntoa varten.

Terveydenhuolto on alue, jossa on pulaa resursseista ja rahasta varsinkin kunnissa. Väestön ikärakenteen kehitys tarkoittaa sitä, että pula vain lisääntyy, ja lääketieteen kehitys luo uusia hoitomuotoja, jotka kaikki maksavat. Onneksi uusi teknologia mahdollistaa uusia kustannustehokkaita toimintamalleja.

Etälääkäripalvelut on hieno asia, koska ei tarvita matkustamista kuin kenties paikalliseen perusterveydenhuollon vastaanotolle – aina ei tarvitse lähteä kotoakaan. Lääkäri voi olla missä tahansa, jopa toisessa maassa. Kynnys palvelujen käyttöön alenee ja voidaan saada vähemmillä kustannuksilla parempaa hoitoa ja potilastyytyväisyyttä. Kardiologiset mittaukset voidaan tehdä paikallisessa sairaalassa, terveyskeskuksessa tai mobiilivälineillä potilaan kotona. Tiedot kerätään laitteen muistikortilta hoitajan tietokoneille ja lähetetään toisaalla olevalle erikoislääkärille. Hän sitten analysoi tiedot ja antaa lausunnon. Tämä on hyvä työn organisointitapa, sillä erikoislääkärien saatavuus jokaiselle paikkakunnalle on mahdotonta ja keskussairaaloihin on maassamme usein pitkä matka. Janne esitteli Fysiolinen markkinoiman järjestelmän suunnittelua, arkkitehtuuria ja työnkulkua.

Tämä on hyvää digitalisaatiota. Se puuttuu korjaavalla otteella henkilöstökysymyksiin ja potilaiden kokemukseen. Toimintatavassa on suurin osa tuttua, mutta sen lisänä sopivaa nykyaikaista paikkariippumattomuutta. Tekniikassa ei intoilla, ei ole esim. häiriöherkkiä mobiiliyhteyksiä tai vanhuksille vaikeita omakäyttösovelluksia, vaan käytetään robusteja välineitä. Ehkä tulevaisuudessa voi kardiologinkin poistaa joissakin ei-kriittisissä tutkimuksissa, sillä datan analyysi voi sopia hyvin tekoälylle.

Teksti: Matti Vuori

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia