Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Estä palkkahallinnon ongelmat jo ennen kuin ne ilmaantuvat – tarkkaile näitä varoitusmerkkejä

BloggausKun uusi yritys on vielä tiensä alkutaipaleilla ja se alkaa palkata ensimmäisiä työntekijöitään, turvaudutaan yrityksissä useimmiten yksinkertaisiin kirjanpidon ja palkkahallinnon järjestelmiin. Ratkaisu on tuona ajankohtana järkevä, sillä yksinkertaiset perustason järjestelmät vastaavat yrityksen sen hetken tarpeisiin riittävän hyvin, ja ne ovat tuoreen yrittäjän lompakolle ystävällisiä. Mutta kun yritys lähtee kasvamaan perustamisvaiheesta ylöspäin, kasvu alkaa koetella näitä aloitustason järjestelmiä toden teolla. Tällaisessa tilanteessa yrityksellä on kolme vaihtoehtoa, miten toimia:

 1. Yritys tyytyy nykyisiin järjestelmiinsä, jotka hidastavat kasvua ja kehitystä sekä aiheuttavat käyttäjilleen turhaa päänvaivaa. Palkkahallinto pyritään hoitamaan itse, vaikka se vaatii koko ajan yhä enemmän syvällisempää osaamista ja täten riski vakaville virheille kasvaa. Virheiden korjailujen myötä aiemmin saavutettu kustannustehokkuus on enää vain lämmin muisto.
 2. Yritys hoitaa palkkahallinnon edelleen sisäisesti, mutta se päättää uudistaa palkkahallintojärjestelmänsä kasvaneisiin vaatimuksiin vastaavaksi, käyttäjäystävälliseksi ja liiketoiminnan kasvua sekä kehitystä tukevaksi.
 3. Yritys päättää ulkoistaa palkkahallinnon kokonaan kumppanille, jolla on järjestelmät kuten kohdassa kaksi, mutta tähän päälle vielä syvää ymmärrystä ja kokemusta alalta. Lue tästä, miksi palkkahallinto vaatii tekijältään erityistä ammattitaitoa.

9 varoitusmerkkiä, jotka kertovat uuden järjestelmän tarpeesta

Mistä sitten voit tietää, että liiketoiminnassa ollaan astuttu sen rajan yli, että järjestelmävaihto tai ulkoistaminen kannattaa? Seuraavat varoitusmerkit yleensä indikoivat sitä, että aika on kypsä:

 • Iso osa uuden työvoiman palkkaamistarpeista tulee esiin nopealla tahdilla luoden haasteita palkansaajamäärän kokoon, toistuvuuteen ja tarkkuuteen liittyen.
 • Päälliköt ja esimiehet kyselevät yhä useammin suunnitellessaan ja budjetoidessaan yksityiskohtaista tietoa palkanlaskennan kuluista.
 • Vianetsintään ja palkanlaskentaan liittyvien ongelmien korjaamisen kuluu yhä enemmän aikaa.
 • Työntekijöiden tietoja syötetään useisiin eri järjestelmiin.
 • Yrityksessä on kasvava tarve palkanlaskentaan liitettävälle HR-ratkaisulle, jotta voidaan seurata poissaoloja, palkkaa ja työsuhdetta koskevia muutoksia, lomia tai muita työntekijää koskevia perustietoja ja saada niistä luotettavia raportteja.
 • Ennakonpidätysilmoitusta ei ole täytetty ajoissa, koska et saanut siitä muistutusta, tai se oli virheellinen.
 • Ylimääräisiä palkka-ajoja tai palkan korjauksiin liittyviä lisäajoja täytyy tehdä sovittujen palkanmaksupäivien ulkopuolella ja ulkoistettu palkanlaskentasi veloittaa tästä ylimääräisiä kuluja.
 • Lista palkanmaksuun ja/tai -laskentaan liittyvistä toimittajista (esim. vakuutusyhtiöt) kasvaa, etkä pysty automatisoimaan heille lähteviä maksuja
 • Työntekijät valittavat yhä useammin siitä, etteivät he löydä heidän palkka- tai HR-tietoja itse tai heidän täytyy kirjautua useisiin eri järjestelmiin löytääkseen tiedot.

Jos tunnistat varoitusmerkit, ammattilainen auttaa

Kuulostaako edellä mainitut ongelmakohdat tutuilta? Onnittelut, jos yrityksesi on tähän asti välttänyt edellämainitut ongelmat, mutta kehotamme kuitenkin jatkossa pitämään näitä merkkejä silmällä (monesti nämä ongelmat ovat seurauksia tapahtuvasta kasvusta, joten aina niiden ilmaantuminen ei ole pelkästään huono asia). Jos varoitusmerkit kuitenkin tuntuivat kuvaavan vähän liiankin tarkasti arkeasi, lohdutamme kertomalla, että apua on saatavilla!

Etenkin kasvavat yritykset tarvitsevat palkkahallintojärjestelmän, joka on erilaisiin organisaatiorakenteisiin ja -kokoihin mukautuva. Täten se auttaa yrityksiä ymmärtämään palkanlaskentakuluja syvällisemmin, mikä taas edesauttaa suunnittelua ja budjetointia. Myös henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan keskittäminen yhden järjestelmän alle on merkittävä etu.

Me Starialla tarjoamme palkkahallintopalveluja Suomen suosituimmalla HR- ja palkanlaskentaohjelmalla Mepcolla – palvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Voit lukea lisää tästä tai ottaa suoraan yhteyttä, kerromme mielellämme lisää, miten voisimme helpottaa palkkahallinnon kipujanne!

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta

Erikoisosaaminen

Integraatiot
It-omaisuuden hallinta
Ketterät menetelmät
Testaus ja laadunvarmistus
Maksaminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

palkkahallinnon ulkoistus
Palkkahallinto
kirjanpito
suunnittelu ja budjetointi

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia