logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Esittävän taiteen kalustonhallintaa mobiilisti

ReferenssiMiten ihmeessä musiikkitalot pitävät sadat soittimet, valaisimet ja muut laitteet hallinnassa? Helsingin musiikkitalon ja Kansallisoopperan kaltaiset suuret esittävän taiteen laitokset luottavat kalustonhallinnassa Trail Systemsin verkkopalveluun.

Nyt Trail Systems tavoittelee markkinajohtajuutta myös Euroopassa. Mukana mantereen valloituksessa on eficodelaisin voimin kehitetty iPhone-mobiilisovellus, jolla Trailia voi käyttää siellä missä työ tehdään.

HAASTE

Perinteisesti teattereiden ja musiikkitalojen kalustonhallinta on hoidettu kynällä ja paperilla. Kukaan ei välttämättä tiedä, missä mikin artikkeli sijaitsee, milloin se on varattu esityskäyttöön ja onko se toimintakunnossa. Luetteloimatonta kalustoa on suurimmilla taloilla miljoonien arvosta. Trailin verkkopalvelu vastaa tähän haasteeseen, mutta käyttäjät tahtoivat päästä käsiksi järjestelmään myös varastoissa liikkuessaan.

Trail tuli tiivistää mobiiliversioksi, josta löytyisi kaikki liikkeellä tarvittavat ominaisuudet mahdollisimman helppokäyttöisessä muodossa. Kalustolle tehdyt huoltotoimenpiteet haluttiin merkitä järjestelmään siellä missä työ tapahtuu.

Myös kaluston tiedot haluttiin lukea paikan päällä ilman käyntiä toimiston koneella. Siksi esineiden merkkaamiseen täytyi löytyä fiksu tapa, joka ei edellytä lisälaitteiden hankkimista ja mahdollistaa nopean artikkelin tunnistuksen ilman numerokoodien näpyttelyä.

RATKAISU

Merkkaustavaksi valikoitui tulostettava viivakooditarra, jonka mobiilisovellus tunnistaa iPhonen kameran kautta. Toteutustiimi kävi läpi hurjan määrän tarramateriaaleja, tulostimia ja teknologioita, joilla tarraan lähetettävä data lähetään printattavaksi. Käyttäjän ei tarvitse ratkoa yhteensopivuusongelmia, sillä Trail tulostaa tarran sellaisessa muodossa, jota iPhone osaa lukea.

Tiimi varmisti, että iPhone-sovellus kommunikoi pääjärjestelmän kanssa ongelmitta. Tiedot siirtyvät sulavasti Trailin palvelimelle, ja mobiilisovelluksessa tallennettuja tietoja voidaan tarkastella monipuolisesti työkoneelta käsin.

Koska sovelluksen tuli tehdä käyttäjänsä työpäivästä tehokkaampi, käytettävyyteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Mobiiliversioon valittiin vain ne ominaisuudet, joita liikkuva käyttäjä tarvitsee.

LOPPUTULOS

Trail Systemsin asiakkaiden toive täyttyi, ja iPhone-sovellus pääsi kalustonhallinnasta vastaavien taskuun. Mobiilisovelluksen avulla päivitetään nyt kaluston sijaintitietoja, laaditaan vikaraportteja ja luetaan varaustietoja. Sovellus tunnistaa esineet simppelisti viivakoodin lukemalla.

Mobiilisovelluksen käyttö pudottaa merkittävästi kalustotiedon keräämiseen ja tietojen päivittämiseen kuluvaa aikaa. Tieto on saatavilla sillä hetkellä, kun sitä tarvitaan. Arkistoja ei tarvitse penkoa eikä uusia laitteita ostaa turhaan, kun niiden sijainti ja huoltotiedot ovat aina muutaman hipaisun päässä. Trail Systemsin asiakkaat säästävät siis ajan lisäksi rahaa.

Suosittelija:

Eficodelaiset osaavat taivuttaa teknologian tarpeeseen ilahduttavalla tavalla. He eivät tyydy vain kuuntelemaan, mitä me haluamme. He tahtovat selvittää, mitä meidän asiakkaamme, lopulliset käyttäjät, työssään tarvitsevat. Näin syntyy palvelu, joka tekee asiakkaamme työpäivästä paremman.

Antti Rehtijärvi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Eficode Oy

Tiedot

Tilaaja: Trail Systems

Lisätietoja

Eficode Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Teknologia

iOS

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Eficode Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Eficode - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Eficode - Muita referenssejä

Eficode - Muita bloggauksia

Siirry Eficode Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi
Digibarometri 2019: Suomi sijoittui jälleen vertailun kolmanneksi
Kaupunkiappis välittää tietoa palveluista ja edistää smart city-ajattelua

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia