Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Esineiden internetistä kaiken internetiin: kun kytkemme itsemme verkkoon, luottamus on parasta pääomaa

BloggausJarno Limnéll, toimitusjohtaja, Tosibox Oy

Esineiden internet alkaa olla käyttämiemme käsitteiden parissa arkipäivää. Tiedämme IoT:n koskettavan vakiintuneesti älykotejamme, teollisuusautomaatiota ja ylipäätään kaikkia laitteita, joita voidaan ohjata ja mitata verkossa. Kerätty data siirtyy internetin kautta esimerkiksi pilvipalveluihin edelleen kumuloitavaksi, analysoitavaksi ja hyödynnettäväksi. IoT on tuttua, mutta termi ei kuvaa nykyaikaa yhtä kattavasti ja konkreettisesti kuin Internet of Everything (IoE) eli kaiken internet. Trendinä on, että kaikki tullaan yhdistämään internetiin. Kaikki.

Kaiken internet (IoE) sisältää kaiken verkossa tapahtuvan toiminnan niin teollisuudessa, jakeluketjuissa, liiketoimintaprosesseissa kuin ihmisten arkisessa toiminnassa aina sähköposteista ja sosiaalisen median päivityksistä ja keskusteluista aktiivisuusrannekkeiden käyttöön, etäpäivitettäviin sydämentahdistimiin kuin autojen ajotietokoneisiin.

Me olemme osa verkkoa, ja verkko on peruuttamaton osa meitä ja elämäämme. Älyvaatteiden ja erilaisten wearable- eli puettavien koneratkaisujen lisääntyessä erilaisten verkkoratkaisujen turvallisuus mietityttää yhä enemmän. Diabetespotilaille ovat jo tuttuja älypuhelinsovellukset, jotka yhdessä ihonalaisen sirun kanssa mittaavat verensokerin nopeasti ja kivuttomasti. Lähes jokainen toimisto tuntee jo etätyön ja etäyhteyksien mahdollisuudet. Mitä, jos mittariemme, älykotiemme ja työpaikkojemme etäyhteysratkaisut eivät ole turvallisia? Entä, jos joku etäkäyttää autoasi jarruttamaan samaan aikaan, kun olet ohittamassa rekkaa moottoritiellä?

Kirjailija ja puhuja Rachel Botsman on todennut, että digitalisaation luomassa uudessa tilanteessa luottamus on pääomaa. Esimerkiksi: kun luotamme alustatalouden ratkaisuihin kuten asunnonvuokrauspalvelu Air B&B:iin, luotamme enemmän sovelluksen maineeseen kuin siihen tuntemattomaan ihmiseen, jonka päästämme asumaan kotiimme. Liiketoiminta perustuu siihen, että sovellukseen luotetaan. Yritysten arvo perustuu asiakkaiden luottamukseen, ja juuri luottamuksesta on teknologisoituvassa ja digitalisoituvassa maailmassa kyse.

Jos sovelluksen maine kärsii, kärsii myös käyttäjien luottamus, ja käyttäjät siirtyvät luotettavamman ratkaisun asiakkaiksi. Luottamuksen ylläpitämiseksi on tehtävä töitä joka päivä, sillä menetetyn luottamuksen takaisinsaaminen vie pitkän aikaa.

Ilman luottamusta digitalisaatio ei voi kehittyä tästä eteenpäin. Jos emme voi luottaa siihen, että etäyhteytemme toimivat häiriöttömästi ja turvallisesti, joudumme rajaamaan niiden käyttöä tilanteisiin, joissa toimintavarmuudella ja luotettavuudella on vähemmän merkitystä. Pahimmassa tapauksessa etäyhteyksiä ei voi käyttää ollenkaan.

Luotettavien etäyhteyksien varassa toimivat jo tehtaat, pankit, sähkölaitokset ja jopa kotiemme älylukot. Kuka työnantaja haluaisi, että kilpailija lukee työtekijöiden sähköposteja reaaliajassa? Entä kuka haluaisi kotinsa oveen lukon, jonka päivityksiä murtovarkaat näpelöisivät etänä?

Etäyhteyksiin liittyy myös poliittisia ulottuvuuksia. Teollisuusvakoilun kohteeksi joutuminen on todellisuutta useille suomalaisillekin yrityksille. Vakoilijoita kiinnostavat yritysten innovaatiot sekä kaiken kaikkiaan tuotekehitystoiminta. Myös datan arvo tunnistetaan ilkeämielisten toimijoiden toimesta. Mitä kansainvälisempi ja innovatiivisempi, sitä todennäköisemmin henkinen pääoma kiinnostaa myös niitä muita maita, jotka haluavat kirittää omaa markkinatilannettaan kyseenalaisinkin keinoin.

Suomen maine vakaana Pohjoismaana hyödyttää meitä kaikkia, eikä vähiten Tosiboxia. Meihin voi luottaa ja luottamus on niin Tosiboxin kuin suomalaisten yritysten yhä vahvempi pääoma kansainvälisillä markkinoilla. Me olemme neutraali valinta luotettavasta valtiosta, ja tuotteemme valmistetaan täällä Suomessa. Olen erityisen ylpeä tästä ja kiitollinen siitä, että muutkin ovat huomanneet asian. Tosiboxille on myönnetty kotimaisen työn Avainlippu-tunnus, ja ratkaisujamme käytetään jo yli 120 maailman maassa. Kysyntä kasvaa päivä päivältä.

IoE:n räjähdysmäinen kasvu ja datan määrä sekä sen yhdistettävyys luovat edellytykset turvallisia ja yksinkertaisia IoT-yhteysratkaisuja kehittävän Tosiboxin toiminnalle. Kaikkialla läsnä olevan teknologian kiihtyvä kasvu ja tarve korkealaatuisille, turvallisille, luotettaville sekä helppokäyttöisille ratkaisuille ovat mahdollisuuksia. Siksi olen ylpeä yrityksestämme.

Aivan kaikkia mahdollisuuksia emme voi vielä ehkä muuta kuin arvailla, sillä tulevaisuutta emme näe. Voimme kuitenkin ennakoida ja toimia ketterästi. Siksi olemme muun muassa päivittäneet strategiamme, mutta työ jatkuu joka päivä. Minulle nämä kuluneet kuukaudet Tosiboxilla ovat olleet antoisia ja opettavaisia. Tulevaisuuteen suhtaudun hyvin luottavaisin mielin.

Me kaikki tarvitsemme kuitenkin myös hengähdystaukoja, ja toivon että joulun ajasta muodostuu sellainen paitsi meille Tosiboxilla myös asiakkaillemme ja kaikille muille.

Hyvää vuoden loppua ja pidetään toisistamme huolta!


Pinterest
Tosibox Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tosibox kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

IoT
Tietoturva

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

IoE
kaiken internet

Siirry yrityksen profiiliin Tosibox kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tosibox - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tosibox - Muita referenssejä

Tosibox - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia