Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Eroon vitosen virheistä – tuloskunto alkaa työmaalta

BloggausOletko koskaan miettinyt, mitkä ovat yrityksesi toiminnassa kaikkein tärkeimmät toimenpiteet? Mitkä ovat ne avainrutiinit, joilla pidät tulevaisuuden turvattuna ja yrityksesi tuloskunnossa?

Nämä rutiinit toistuvat päivittäin kymmeniä tai jopa satoja kertoja – joko keksit, mitä tarkoitan?

Riippumatta siitä johdatko pienempää yritystä vai isompaa organisaatiota, yrityksesi tärkeimmät toimenpiteet ovat kaikki ne yksittäiset asennustapahtumat, joissa sinä tai asentajasi käytätte työaikaanne asiakkaalle valitun tuotteen asentamiseen. Asiakkaasi on pyytänyt ammattilaisen – eli sinut – toteuttamaan hänen tarpeensa täyttävän ratkaisun. Ja sinä tarjoat ammattiosaamistasi sen vuoksi, että asiakas on valmis maksamaan sinulle palveluistasi.

Jokaisen suomalaisen talotekniikkayrityksen menestyksen kulmakivi koostuu laskutuskelpoisesta työpanoksesta sekä asiakkaan maksamista tarvikkeista.

Silti monen yrityksen laskulla ei ole kaikkia tehtyjä töitä puhumattakaan kaikista asennetuista tuotteista. Mistä tämä johtuu? Jokainen yritys sortuu usein niin kutsuttuihin vitosen virheisiin, eli ollaan valmiita heittämään työaikaa hukkaan tai jättämään laskulta niitä varastosta asennettuja viiden euron pientarvikkeita. On täysin mahdollista, että yhden asentajan kohdalla vitonen menee hukkaan jopa joka tunti. Kuulostaako tutulta?

Kerron sinulle yhden – ehkäpä sen merkittävimmän – syyn, mistä tämä johtuu.

Tapahtumaketju vastaanotetun työn ja pankkitilille saapuvan maksuvirran välillä on pitkä ja sisältää lukuisia tehtäviä. Moni noista tehtävistä on asentajiesi vastuulla, mutta työmaalla kiireen keskellä tuota vastuuta ei ole helppo kantaa. Tehtävät on helppo jättää myöhemmälle – no huomenna tai viikon päästä kukaan ei enää pysty muistamaan tarkkaan, mitä on tehty.

On luonnollista ja ymmärrettävää, että joskus on vain helpompi oikaista ja antaa vitosen virheiden mennä läpi.

Mutta asiasta tulee ongelma, kun vitoset toistuvat yhä useammin asentajamäärän kertaantuessa – tulovirran menetys maksaa yritykselle jopa kymmeniä tuhansia euroja vuosittain. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Ohjelmistotoimittajana Admicom on valmis ottamaan vastuuta ja tarjoamaan yrityksesi asentajien käyttöön työkalun, jolla tärkeitä tehtäviä ei tarvitse hypätä yli.

Adminetissä panostetaan jatkuvasti kehittyviin asentajan työkaluihin, joiden avulla helpotetaan saumattomasti myös toimistotyötä, karsitaan vitosen virheitä ja varmistetaan, ettei tulovirta ohjaudu muiden taskuihin.

Yrittäjälle annan yhden vinkin: koska asentajat ovat yrityksesi tärkeimmät tekijät, anna asentajan työn sujuvuudelle sen ansaitsema painoarvo.

Ruohonjuuritason työkalut ovat jopa tarjouslaskentaa tai projektinhallintaakin tärkeämpiä. Adminet auttaa asentajaasi – ja auttamalla asentajaasi, autat myös itseäsi. Jätä vitosen virheet historiaan ja varmista, että sinulle kuuluvat eurot jäävät jatkossa yrityksesi taskuun.


Vertaa yritystäsi kilpa-autoon

Talotekniikka-alan yrityksen johtamista voidaan verrata kilpa-auton kehittämiseen. Autoa säätämällä ja kehitysosiin panostamalla voit viilata aikaa sekuntikellosta pois. Pienilläkin muutoksilla pystyt tekemään ratkaisevia eroja kilpailijoihisi. Mieti, jos onnistut viilamaan kunkin tehtävän kohdalla sekunnin kymmenyksen pois – ero kierrosajoissa on merkittävä. Ohjelmistoratkaisusi ovat yksi merkittävä osa sinun yrityksesi kilpa-autoa. Kysy meiltä ja selvitä, miten Adminet voisi tuoda sinun yrityksesi kilpuriin lisää vauhtia.


Työn tehtävät

1. Työn vastaanotto
2. Resursointi ja aikataulutus
3. Työn perustaminen ja lähetteen teko
4. Tukkukäynti jos toinenkin
5. Varastosta ja autosta tarvikkeiden poimiminen
6. Itse asennustyö
7. Työajan kirjaus
8. Asennettujen tarvikkeiden kirjaus
9. Työn dokumentointi
10. Työn kuittaus asiakkaalla
11. Työkirjausten toimitus laskuttajalle
12. Tukkuostojen tarkistaminen ja siirto laskulle
13. Tukkulaskun maksaminen
14. Asentajan kirjausten lisääminen tai haku laskulle
15. Laskun muodostaminen
16. Laskun lähettäminen
17. Tiliotteiden seuranta
18. Tuntien lisääminen tuntilistalle
19. Laskujen laittaminen kirjanpitäjälle vietävään mappiin
20. Työn raportointi ja arviointi


Joni Haapamäki
Joni toimii Admicomin Etelä-Suomen alueen myyntijohtajana. Asiantuntemustaan ohjelmistoista ja yrittäjien palvelemisesta Joni hyödyntää, kun etsitään ratkaisuja yrittäjän ja henkilöstön arjen helpottamiseksi ja tukemiseksi. Ihmisten auttaminen niin työssä kuin vapaa-ajalla kuuluu Jonin tärkeimpien arvojen joukkoon.


Pinterest
Admicom Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
adminet lite
automatisointi
prosessien automatisoiminen
prosessien automatisointi
taloushallinnon automatisoidut prosessit
taloushallinnon prosessien automatisointi
asennusorganisaatio
huolto- ja asennuskäyttö
työmaakäyttö
työmaan raportointi
Talotekniikka
laskutus
laskutusprosessi
Laskutusohjelma
Myyntilaskutus
Sähköinen laskutus
asentaja

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia