Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Erittäin suurten tietomassojen tunnistus, analysointi ja ennustaminen ketterästi, reaaliaikaisesti ja kustannustehokkaasti? Esimerkkinä video stream

BloggausViime aikoina analytiikassa on noussut kartalle yhä enemmän myös erittäin suurien tietomassojen analysointi reaaliaikaisesti, joista yhtenä esimerkkinä on kuvien ja videon tunnistukset ja niistä tehtävät analysoinnit.

Itse olen nähnyt viime vuoden aikana useamman kerran esimerkkejä, joissa yksittäisistä kuvista on tunnistettu joko kissoja tai koiria, ja olenpa jopa itse laittanut oman kuvani eri kaupallisiin palveluihin ja testannut, kuinka hyvin tunnistaa. Välillä hyvin ja välillä vähän heikommin.

Datan määrä räjähtää
Yksittäisien kuvien tulkinta on aika yksinkertaista ja triviaalia, mutta entäpä jos analysoitava tietomassa on erittäin suuri, kuten HD-tasoinen videostriimi ja tästä tehdään reaaliaikaista analysointia sekä ennustamista muutaman sekunnin viiveellä? Datan määrä räjähtää silloin käsiin, koska esimerkiksi jos kuvaa halutaan tulkita 24 kertaa sekunnissa, niin silloin yhden sekunnin aikana pitää analysoida noin 50 miljoonaa pikseliä ja tehdä tästä lennossa johtopäätökset. Siinä kaupallisien pilvipalveluiden verkkokapasiteetti voi tulla pullonkaulaksi ja kustannukset myös räjähtää käsiin.

Aika monella toimialalla (kuten turvallisuusala) on rakennettu kunkin tarpeeseen räätälöityjä ratkaisuja videokuvien tulkintaan. Mutta kuinka ratkaisuja voidaan rakentaa kustannustehokkaasti ja ketterästi riippumatta toimialasta tai liiketoimintahaasteista?

Esimerkkinä Invencon Video Stream Analysis -ratkaisu
Vastasimme haasteisiin ja rakensimme Invencolla kokonaisuuden, missä voidaan rakentaa koko putki: videokuvan tulkinta reaaliaikaisesti, siitä lennossa ennusteiden tekeminen ja kaiken esittäminen ennustevideon muodossa. Kaikki toimii muutaman sekunnin viiveajalla.

Kokonaisuus voidaan rakentaa yhdelle tehokkaalle muutaman tuhannen euron “pelipalvelimelle” ja sen rakentamiseen menee aikaa muutama viikko sisältäen mallin opettamisen, testaamisen ja asiakkaan kouluttamisen. Teknologiana käytämme mm. Yolo (reaaliaikainen objection tunnistaminen), Kalman Filter (objektien yksilöintiin ja liikeratojen tunnistukseen) ja Social LSTM (objektien liikeratojen ennustamiseen huomioiden muut objektit).

Tässä on yksi esimerkkitoteutus, jossa tunnistetaan autoja/linja-autoja/ihmisiä live-videokuvasta 24 kuvaa sekunnissa 24/7/365 periaatteella.


Olemme varmoja, että sovelluskohteita löytyy runsaasti eri toimialoilla, esimerkkinä liikenteen analysointi, työturvallisuus, tehtaan prosessien seuraaminen, laadun poikkeamien löytäminen jne.

Koska ratkaisu voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti asiakkaan omaan ympäristöön, toteutuksen hinta ja etenkin sen päivittäiset kustannukset eivät ole enää este. Tärkeämpi kysymys on, missä reaaliaikaista videoanalyysiä voidaan organisaatiossasi hyödyntää?

Löytyykö sinulta videostriimiä, johon voisimme kokeilla ratkaisua ketterästi?

Ota yhteyttä!

Petri Räsänen ja Mikko Lähdeaho
@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Big Data

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Datan analysointi ja hyödyntäminen
video stream analysis
videodatan analysointi
tietomassojen käsittely

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia