Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Enoron tiimien ketteryyden kehittäminen

ReferenssiEnoro Oy on softatalo, joka toiminnallaan mahdollistaa energiamarkkinat useassa Euroopan maassa. Jo useamman vuoden ajan ollaan Enorolla tehty työskentelytapauudistusta, jossa tiimien toimintaa on haluttu nostaa uudelle tasolle. Mukana uudistuksessa oli kahden tiimin osalta Contribyten Agile Coach.

Käytännössä Enoro vastaa isoilta osin siitä yhteydestä, joka jää sähkölaitteen käytön ja sähkölaskun maksamisen väliin. Toimintaa on Suomen lisäksi muun muassa Alankomaissa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Itävallassa.

“Softatalona me mahdollistamme energiamarkkinat monessa Euroopan maassa”, kertoo Enorolla tuotekehityksen ja toimituksen päällikkönä toimiva Towo Toivola.

Välitön vaste vakuutti


Vuodesta 2014 eteenpäin on Enorolla tehty työskentelytapauudistusta. Ketterän transformaation tekemisessä on omat haasteensa, kun sitä tehdään skaalaten kolminumeroiselle henkilöstömäärälle. Talvella 2017 tuli aika, jolloin kahden erillisen tiimin toimintaa haluttiin nostaa uudelle tasolle. Avuksi löytyi Contribyten Agile Coach.

“Oikestaan haimme ensin Scrum Masteria, mutta sitten oivalsimme, että siinä missä jokainen Agile Coach kelpaa Scrum Masteriksi, niin jokainen Scrum Master ei kelpaa Agile Coachiksi”, Toivola muistelee.

“Tarvitsimme Agile Coachin heti, koska silloin organisaatiolla oli oikea vaihe. Contribyte valikoitui partneriksi sillä perusteella, että saimme yhteyden suoraan päättäviin henkilöihin sekä välittömän vasteen”, Toivola jatkaa.

Apua toiminnan tehostamiseen ja nopeuttamiseen

Contribyten Agile Coach aloitti tehtävissään Toivolan mukaan noin viikon kuluttua Enoron ensimmäisestä yhteydenotosta. Agile Coach on jälkikäteen saanut kiitosta niiltä kahdelta tiimiltä, joiden parissa hän työskenteli.

“Agile Coachissa on kyse siitä, että meillä on palveluhenkinen johtamishahmo ja henkilö, joka tekee mahdolliseksi sen, että tiimi keskittyy siihen omaan ydinosaamisalueeseensa. Se on vähän niin kuin moottoriin laitettava öljy. Kaikkihan me se tiedetään, ettei se siellä varsinaisesti mitään voimaa tee, mutta jos jätät öljyt laittamatta, niin ei moottori toimi”, Toivola kuvailee.

Ingrid Onoiu on yksi niistä tiimin jäsenistä, joka työskenteli Agile Coachin kanssa. Tiimi tarvitsi CMF-projektin osalta apua työskentelyn nopeuttamisessa ja tehostamisessa.

“Mielestäni hän auttoi työskentelyssä paljon. On tärkeää alkaa tuntea ihmisiä, kuinka he työskentelevät ja kuinka he tuovat tai eivät tuo esiin ongelmia, joita heillä on”, Onoiu painottaa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Contribyte logo

Tiedot

Tilaaja: Enoro
Ajankohta: 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Risto Varetsalo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

scrum master
agile coach

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia