Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ennakointi helpommaksi – Wärtsilälle uusi työkalu kustannusten suunnitteluun

Referenssi

Cerionin suunnitteleman SAP Fiori -työkalun avulla Wärtsilä voi seurata tehokkaammin toteutuneita kustannuksia suhteessa budjettikustannuksiin. Kaikki tieto on yhdessä paikassa projektipäälliköiden ja projektikontrollereiden hyödynnettävissä. Hyvästi, henkilökohtaiset excelit ja lukuisat SAP-ikkunat – tervetuloa, nopea ja helppo projektinhallinta!

Wärtsilälle tyypillistä projektia on vaikea kuvata, sillä projekteihin liittyy useita eri tuotteita, palveluita, asiantuntijoita ja asiakkaita. Projektipäällikkö on usein eri paikassa kuin muu tiimi, asiakkaat, tehtaat ja toimittajat. Yhdessä projektissa saattaa toimia monta eri Wärtsilä-yhtiötä, oikeushenkilöä, valuuttaa ja kirjanpitomenetelmää. Merkittävä haaste kustannusten suunnittelulle ja ennakoinnille, jonka kimppuun Wärtsilä halusi käydä yhdessä Cerionin kanssa.

Cerionin johdolla luotiin uusi kustannussuunnittelutyökalu – Cost Planning. Tavoitteena oli antaa projektipäälliköille parempi yleiskuva projekteistaan ​​ja analysoida, suunnitella ja ennakoida kustannuksia mahdollisimman helposti.

Magdalena Söder, Wärtsilän General Manager (Project Control & Reporting) kuvailee uuden työkalun tuomia positiivisia muutoksia. Aiemmin monimutkaiset ja aikaa vievät tehtävät ovat nyt yksinkertaisia.

  • Sovellus on erittäin käyttäjäystävällinen: yhden näkymän kautta saadaan hyvä yleiskuva projektista. Nyt on myös vaivatonta ylläpitää ja päivittää kustannusbudjettia. Historianseuranta auttaa hahmottamaan, miten kustannukset ovat kehittyneet ja kuka on ollut vastuussa mistäkin, Söder sanoo.
Projektien valmiusasteen seuranta (POC, percent of completion) on hyödyllinen uusi ominaisuus, jota Wärtsilä ei pystynyt aiemmin tekemään SAPissa ilman exceliä. Kaiken kaikkiaan projektipäälliköillä ja projektikontrollereilla on entistä parempi näkyvyys projekteihinsa. POC:n kustannussuunnitteluosiota jatkokehitetään vielä.

  • Tavoitteena on luopua asiantuntijoiden kaikista henkilökohtaisista excel-laskelmista. Koko organisaatio hyötyy, kun tieto on näkyvillä yhdessä paikassa, helposti hyödynnettävissä ja yhdistettävissä muihin työkaluihin ja raportteihin, Söder sanoo.
SAP Fiori -ratkaisu, joka ei kysy SAP-taitoja

Kustannussuunnittelutyökalu on rakennettu SAP Fiorilla. Iso askel kohti yksinkertaisempaa SAP-toimintaa on nyt otettu, kiittää Jussi Mäkiranta, Wärtsilän Senior Manager (Project Management Development).

  • Täsmälleen tarpeitamme vastaava ratkaisu, sillä työkalua käyttävän henkilön ei enää tarvitse olla SAP-asiantuntija. Itse asiassa sovellusta voi käyttää ilman, että SAPia on ylipäätään asennettu, sanoo Mäkiranta.

Projektin ensimmäinen vaihe on nyt valmis ja sovellus on käytössä koko Marine-liiketoiminnassa, joka käsittää lähes kolmesataa projektipäällikköä ja projektikontrolleria. Energy-liiketoiminta on myös osoittanut kiinnostusta työkalun käyttöön huomattuaan sen mittavat hyödyt projektinhallinnalle.


Cerion oli ilmeinen valinta kumppaniksi, ei vähiten Cerionin SAP Fiori -osaamisen ansiosta. Merkittävänä etuna oli myös Cerionin aiempi tuntemus Wärtsilän liiketoiminnasta.

  • Cerion tuntee toimintatapamme oltuaan mukana monissa muissakin projekteissamme. Cerion kehitti sovelluksen ketterällä asenteella ja toteutti lukuisat toiveemme kärsivällisesti ja ammattitaidolla, sanoo Mäkiranta.

Suosittelija:

Cerion tuntee toimintatapamme oltuaan mukana monissa muissakin projekteissamme. Cerion kehitti sovelluksen ketterällä asenteella ja toteutti lukuisat toiveemme kärsivällisesti ja ammattitaidolla.

Jussi Mäkiranta, Wärtsilän Senior Manager (Project Management Development)

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Wärtsilä
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Stefan Olli, stefan.olli@cerion.fi, p. 044 792 1017

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Logistiikka
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

SAP Fiori

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia