logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Enfo vahvana tukena L&T:n ketterässä kehityksessä

ReferenssiLassila&Tikanojan verkkopalveluiden kehittämisen tavoitteena on luoda korkealuokkaisia palveluita asiakkaille keskittyen asiakaskokemukseen ja korkealuokkaiseen palveluun myös digitaalisissa kanavissa. Digitaalisten palveluiden kehittäminen on keskitetty Kettu-kehitystiimille, jonka tavoitteina on jatkuva palveluiden kehitys läpi niiden elinkaaren, yhteinäinen brändimukainen asiakaskokemus sekä jatkuva oppiminen palveluiden kehityksessä.


Digitaalisten palveluiden kehityksessä on mukana useita eri toimijoita samanaikaisesti. L&T:ltä mukana on kehitystiimin edustaja, liiketoiminnasta tuotteen omistaja sekä ulkopuoliset palvelun toimittajat ja sovelluskehittäjät. Verkkopalvelut rakennetaan myös L&T:llä nykyään kapasiteetiltaan nopeasti skaalautuviin pilvipalveluihin ja valinta on usein AWS.

L&T tunnisti hyvin aikaisessa vaiheessa, että kehitystyössä on mukana useita toimijoita ja riskinä on hallinnan liiallinen hajaantuminen. AWS tilejä ei haluttu hajaannuttaa useille toimijoille ja epäoptimoituun tilanteeseen. Kustannushallinnan menetys eri tilien välillä sekä pilviarkkitehtuurin hajautuminen olivat riskejä, jotka nähtiin odottavan mikäli jokaisen sovelluksenpilvialusta olisi eri toimijoilla. L&T päätyi keskittämään AWS hallinnan Enfolle ja keskittymään omaan osaamiseensa ja varmistamaan arvontuottoa omille loppuasiakkailleen.

Kehitystiimi voi keskittyä varmistamaan laadultaan optimaalisia palveluita AWS-tilien hallinnan ja operatiivisen toiminnan sijaan. Kustannukset saatiin läpinäkyviksi ja laskettua palvelu- ja tuotekohtaisesti. Tiimin työskentelyä on helppo johtaa ja jokainen toimija keskittyy omaan vahvuuteensa.

Enfon mukaantulo kehitystiimiin ja AWS-kumppaniksi tarkoitti L&T:lle että heidän sisäinen kehitystiiminsä ohjaa päätöksiä ja johtaa kehitystä. Kokonaisuuden hallinta pysyy jatkossakin L&T:llä ja Enfo toimii sparraajana sekä operatiivisena ja konsultatiivisena kumppanina monen toimittajan ekosysteemissä. Sovelluskehittäjät saavat autonomisesti tehdä omaa työtään, mutta AWS tilien hallinnasta vastaa Enfo. Enfon asiantuntijat ovat sparraamassa ja konsultoimassa myös sovelluskehittäjiä ja tarvittaessa Enfo toimii apukäsinä myös kehittäjille. Palaute kaikilta tiimin eri toimijoilta on ollut erittäin positiivista. Yhteistyö toimii todella hyvin.

”Enfo on mukana varmistamassa korkeaa laatua ja optimaalista asiakaskokemusta asiakkaillemme” - Heikki Tauriainen, kehityspäällikkö, Lassila&TikanojaUusi tapa kommunikoida

Heikki Tauriainen pitää uudenlaista kommunikaatiotapaa erittäin positiivisena ja toimintamallin kannalta yhtenä tärkeimpänä osa-alueena. Sovelluskehittäjät, Enfon pilvihallinta ja L&T:n kehitystiimi ovat kaikki mukana yhteisellä Slack-kanavalla, jossa kehitystyötä yhdessä tehdään. Heikin mukaan vanhanmallinen tiketöinti ja viikkopalaverikäytännöt eivät olisi tarpeeksi ketteriä heidän tarpeisiinsa ja hän kehuu Enfoa joustavuudesta.

”Erittäin positiivinen yllätys, että iso IT-talo pystyy tuottamaan näin ketterää palvelua”,   Heikki toteaa.


Heikin vinkit onnistuneeseen palvelukehitykseen:

  • Uudet viestintätavat. Avoin ja nopeatempoinen kommunikaatiokulttuuri, kun erilaiset maailmat kohtaavat oma tapa viestiä pitää muokata koko tiimille sopivaksi. Perinteinen IT-maailma tiketöintijärjestelmineen ja softakehittäjien nopea maailma kohtaavat.
  • Rohkeutta avoimuuteen. Tavoitteet,visiot ja odotukset on tuotava avoimesti koko tiimin tietoon.
  • Luota itseojautuvuuteen. Kun tavoitteet on tiedossa ja työvälineet ja ekosysteemi kunnossa, tiimit ratkaisevat ongelmat ja haasteet ekosysteemissä itseohjautuvasti.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Lassila&Tikanoja

Lisätietoja

Enfo Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Enfo Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Siirry Enfo Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia