logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Enfo toteutti Koskisen-konsernille taloushallinnon nykytilan kartoituksen.

ReferenssiTaloushallinnon läpivalaisu: ”Nyt voimme tavoitella korkeampaa laatua, ajansäästöä ja läpinäkyvyyttä talouden koko prosessiin.”

Enfo toteutti Koskisen-konsernille taloushallinnon nykytilan kartoituksen. Koskisen haki käytännönläheistä analyysiä sekä selkeää kehityssuunnitelmaa omalle taloushallinnolleen. Haasteena oli monijakoinen organisaatio sekä sen myötä epäyhtenäiset toimintatavat. ZmartScan-kartoituksen avulla Koskisen sai selkeän roadmapin kehitystyölle, käytännönläheiset suositukset niin järjestelmien päivittämiseen kuin talousprosessien ja -organisaation uudelleenjärjestelyyn. ”Enfon ZmartScan vahvisti meille, mihin suuntaan taloushallintoamme kannattaa kehittää”, Koskisen-konsernin talousjohtaja Tarja Järvinen kertoo.

Käytännönläheinen ote auttoi monitahoisen ympäristön analyysissä


”Olimme miettineet taloushallinnon kehittämistä ja järjestelmämme olivat vanhenemassa, aika oli otollinen nykytilan kartoittamiseen”, Koskisen-konsernin talousjohtaja Tarja Järvinen kertoo. Enfo valittiin kumppaniksi käytännönläheisen otteen ansiosta: ”Toki muutkin tekevät analyysejä, mutta Enfon lähestyminen oli käytännönläheisempi ja siksi meille sopiva. Jos olisimme tehneet projektin esimerkiksi ison konsulttiyrityksen kanssa, lopputulos olisi todennäköisesti ollut teoreettisempi.”

Koskisen organisaatiota leimaavat itsenäiset yksiköt, joilla on omat toimintatapansa, prosessinsa sekä organisaationsa tilauksesta kassaan -prosessissa. ”Sekä itsellemme että Enfolle oli yllätys, miten monitahoinen ympäristömme on. Kokonaisuudessaan projektiin kului pari kolme kuukautta aloituksesta raportointiin. Tiivis ja tehokas projekti, kun otetaan huomioon sen laajuus.”

Analyysin kolme näkökulmaa: benchmark, ajankäyttö ja prosessit

Enfon asiantuntijat toivat analyysiin useita näkökulmia. Ensimmäinen oli taloushallinnon prosessien vertailu muiden yritysten toimintatapoihin. ”Benchmark-tulokset vahvistivat omaa näkemystämme, miten teemme asioita verrattuna muihin yrityksiin”, Järvinen kommentoi.

Toinen näkökulma oli taloushallinnon ajankäyttö, jonka selvittämiseksi Enfo osallisti Koskiselta myös taloushallinnon organisaation ulkopuolella olevia henkilöitä mm. myynnistä. Näin voitiin tutkia prosesseja laajasti ”end-to-end”-mallilla. Yhteensä osallistettiin 32 henkilöä, joista 14 syvähaastateltiin.

”Tiesimme, että teemme taloushallinnossa ja sen ympärillä paljon manuaalista työtä, mutta tuloksista näimme tarkalla tasolla työtehtävät ja niihin kuluvan ajan. Nyt tiedämme, mistä voimme aloittaa manuaalisen työn automatisoinnin ja prosessien standardoinnin. Näin voimme tavoitella korkeampaa laatua, ajansäästöä ja läpinäkyvyyttä talouden koko prosessiin.”

Kolmas näkökulma oli nykyisten prosessien tarkat kuvaukset. ”Prosessikuvaukset osoittivat hyvin, missä kohdin meillä on säästöpotentiaalia. Lisähyöty kuvauksista oli se, ettemme olleet niitä ehtineet vielä itse laatia. Nyt ne syntyivät osana kartoitusta ja saimme ne heti käyttöön. Tämä säästi meiltä aikaa ja työtä.”

Dokumentoinnin laatu saa Koskiselta kiitosta. ”Raportissa oli paljon visualisointeja, mikä tekee asioiden esittämisestä helppoa. Raportin havainnollisuuden ansiosta voimme hyödyntää sitä sisäisesti nyt ja tulevaisuudessa monessa tilanteessa”, Järvinen kuvaa.

Luvut perustelivat muutostarpeen ja osoittivat säästöpotentiaalin

Raportti antoi Koskiselle perusteellisen läpivalaisun taloushallinnon nykytilasta ja siitä, miten hajanaista toimintaa kannattaa yhtenäistää. ”Organisaatiossamme asuu paljon säästöpotentiaalia, mutta aikamme menee vääriin asioihin – perustallentamiseen, kun pitäisi kehittää ja olla liiketoiminnan tukena. Säästöpotentiaalin määrän havainnollistaminen konkreettisin luvuin ja euroin oli arvokas lisä raporttiin.”

”Suurin hyöty kartoituksesta oli kokonaisnäkemys talouden prosessistamme kuvattuna yhdellä kattavalla esityksellä. Projekti avasi omat silmämme ja vahvisti käsitystä, että nyt on aika ja myös mahdollisuus uudistaa taloushallintoamme. Tuloksista saimme hyvän työkalun nostaa taloushallinnon kehittämisen prioriteettia omassa organisaatiossamme”, Järvinen summaa.

Enfon suositukset toimivat suunnannäyttäjinä

”Prosessien standardoiminen sekä järjestelmien päivittäminen ja yhtenäistäminen ovat ensisijaiset kehityskohteemme. Organisoitumiseen liittyvät asiat ovat pidemmän keskustelun asioita. Niissäkin Enfon ulkopuolinen näkemys kuitenkin herättää meillä keskustelua ja näin asiaa saadaan vietyä eteenpäin.”

”Suositukset osuivat minusta oikeisiin asioihin ja Enfon asiantuntijoiden kanssa yhteistyö sujui erinomaisesti – puhuimme samaa kieltä. Mielenkiintoista oli se, että olimme itse pohtineet hyvin samanlaisia asioita. Omat ajatuksemme ja Enfon samansuuntaiset suositukset vahvistavat toisiaan. Sanoisin, että lähes kaikki suositukset jollain aikavälillä ja jollain tavalla kyllä toteutetaan”, Järvinen ennustaa.


Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Koskisen konserni
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Heiskanen, Director +358 50 444 6684 juha.heiskanen@enfo.fi

Lisätietoja

Enfo Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Auditointi

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Enfo Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Siirry Enfo Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia