logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Enfo toteutti HAAGA-HELIA ammattikorkeakoululle taloushallinnon syväkartoituksen.

ReferenssiTaloushallinnon syväkartoitus: ”Kartoitusraportti on meille muutosjohtamisen työkalu”

Enfo toteutti HAAGA-HELIA ammattikorkeakoululle ZmartScan-kartoituksen, jonka tavoitteeksi asetettiin löytää keinoja lisätä taloushallinnon prosessien joustavuutta ja tehokkuutta sekä vapauttaa taloushallinnon aikaa business partner -toimintaan. ”Ulkopuolisen asiantuntijan objektiivisuus teki suosituksista osuvia ja helpotti niiden jalkauttamista organisaatioomme”, talousjohtaja Jorma Alkula kertoo.

Objektiivinen näkemys tehokkuuden kasvattamiseen

HAAGA-HELIAn taloushallintoyksikössä oli tunnistettu tarve toimia tehokkaammin. ”Jokaista asiaa ei meillä hoideta taloushallinnossa parhaalla mahdollisella tavalla, lisäksi meillä on paineita saada siirretyksi ja jaettua työtehtäviä joustavammin läpi organisaation. Parannusta ja sujuvuutta haemme sekä kokonaisiin prosesseihin että yksittäisiin tehtäviin. Haluamme jatkaa samalla organisaatiolla, mutta tehdä asioita eri tavoin kuin nykyään”, Alkula kuvaa tavoitteita ja jatkaa:

”HAAGA-HELIA on Suomen suurin liiketalouden kouluttaja. Tästäkin syystä meillä on tavoitteena saada oma hallintomme tehokkaaksi. Ulkopuolisen asiantuntijan käyttäminen oli paras tapa saada luotettavaa tietoa ja riippumattomia kehitysehdotuksia. Enfon standardoitu ja syväluotaava ZmartScan-analyysi vakuutti meidät, että tästä saamme oikean suunnan ja lähtölaukauksen kehitystyöhön.”

Korjausliikkeillä kohti business partneruutta

”Työaika-allokaatiokartoituksesta näimme, että laskutukseen kuluu sähköisestä järjestelmästä huolimatta paljon aikaa. Meiltä löytyy selkeitä kehityskohteita laskutustietojen keräämisessä ja yhtenäisessä kirjaamisessa, näistä on hyvä aloittaa.”

Yksittäisten tehtävien tehostamisen lisäksi Alkula nimeää liiketoiminnan ja koulutusyksiköiden aidon tukemisen tärkeäksi pitkän tähtäimen tavoitteeksi: ”Meillä on intressissä suuntautua aktiivisesti bisnekseen, ei vain reagoida vaan haluamme tarjoutua liiketoiminnan sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan avuksi proaktiivisesti. Haluamme taloushallinnossa olla liiketoiminnan ja koulutusyksiköiden business partner. Siihen pitää kuitenkin löytää aikaa, mikä tarkoittaa, että rutiinien pyörittämistä pitää vähentää omasta ajasta.”

”Meille säästöpotentiaalitulokset antavat suuntaa siihen, miten tehtäviä jaetaan uudelleen nykyisen henkilökunnan kesken. Kun suuntamme taloushallinnon töitä ja työaikaa eri tavoin, saavutamme business partner -tavoitteemme nykyistä paremmin.”

Ulkopuolinen näkemys vakuutti organisaation muutoksesta

Enfo esitteli tulokset HAAGA-HELIAn koko taloushallinnon organisaatiolle. ”Se, että ulkopuoliset asiantuntijat esittelivät tulokset, auttoi jalkauttamaan tietoa ihmisillemme. Koko organisaatio näki yhtä aikaa, missä on kipupisteitä ja mitä voidaan kehittää, näin syntyi heti yhteinen ymmärrys. Objektiivisuus oli tärkeää tulosten vakuuttavuudessa. Vaikka itse ounastelee asioita, niin tällainen riippumamaton kartoitus luo positiivista pakkoa ottaa asiat käsittelyyn ja saadaan aikaiseksi muutoksia.”

Tulokset saivat taloushallinnon organisaatiolta positiivisen vastaanoton ja kehitystyö käynnistyy heti. ”Raportti auttaa meitä muutosjohtamisessa. Analyysistä tuli työnkierron kehittämiseen voimakas signaali. Tämä on yksi prioriteeteista, jotta voimme vähentää henkilöriippuvuutta tietyissä tehtävissä.”

”Ammattikorkeakoulujen historiassa on tapahtunut paljon yhdistymisiä, joissa hyvin erilaisia organisaatioita on tuotu yhteen. Silloin on helposti käynyt niin, että hallinto-organisaatiosta on tullut liian iso eikä tehottomuuteen ole puututtu. Vaikka olemme keskimääräistä tehokkaampia omalla alallamme, jatkuva kehitys ja tehokkaan tekemisen kulttuuri ovat aina hyvä pitää mielessä”, Alkula summaa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Heiskanen, Director +358 50 444 6684

Lisätietoja

Enfo Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Auditointi

Toimialakokemus

Koulutusala

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Enfo Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Siirry Enfo Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia