logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Enfo kartoitti Mediatalo ESAn taloushallinnon prosessit: ”Benchmark-tieto auttaa meitä tehostamaan prosessejamme”

ReferenssiMediatalo ESA oli asettanut tavoitteeksi selkeyttää ja ennen kaikkea tehostaa taloushallinnon prosessejaan. Enfon tarjoama ZmartScan-kartoitus osui oikeaan hetkeen ja tarjosi sisällöllisesti mielenkiintoista tietoa. Kartoituksen painopisteiksi valikoituivat tilauksesta kassaan -prosessi sekä käyttöpääoman optimointi.

Enfo kysyi oikeita kysymyksiä

- Olimme jo päättäneet kartoittaa taloushallinnon prosessit ja Enfon ehdotus osui juuri sopivaan kohtaan. Lisäksi Enfon esittelemä kartoitusmalli kuulosti sisällöllisesti paitsi sopivalta, myös aidosti uutta ja mielenkiintoista tietoa tuottavalta, Mediatalo ESAn talousjohtaja Antti Torila kuvaa lähtötilannetta.

Kartoitushaastatteluihin osallistettiin Mediatalo ESAsta laajennetusti kaikki taloushallinnon roolit aina asiakaspalvelusta kirjanpitäjään ja maksuliikenteen hoitajaan. Lisäksi kuluttaja- ja mediamyyntipuolet eriytettiin omiksi osioikseen analyysissä. Torila antaa Enfolle kiitosta sujuvasta tiedonkeruuvaiheesta:
- Enfo oli neutraali taho, mistä oli hyötyä ihmisten omien ajatusten keräämisessä. Enfon asiantuntijat osasivat kysyä oikeita kysymyksiä ja vakuuttaa – meidän ihmisille syntyi selkeästi luottamus Enfoon projektin aikana.

Osuvaa benchmark-tietoa ja tehoja automaatiolla

- Aavistelimme jo etukäteen, että sähköistysasteessa on meillä vielä parannettavaa sekä osto- että myyntilaskupuolella, ja benchmark-tuloksista tunnistimmekin selkeitä kehitysalueita. Benchmark-tieto eri toimialoilta antoi meille hyvää näkymää siihen, miten asioita voisi tehdä eri tavoin ja tehokkaammin. Nämä tulokset olivat meille erittäin käyttökelpoisia.

- Lisäksi olemme sopineet, että toimialamme eräs toinen toimija teettää ZmartScan-kartoituksen Enfon kanssa ja sen jälkeen vertaamme tuloksia avoimesti. On mielenkiintoista päästä tarkastelemaan myös oman toimialan sisäistä vertailutietoa, Torila kertoo.

Enfon valmis kartoituskonsepti loi selkeät raamit projektille ja raportoinnille, mutta jo aloituskeskusteluissa oli sovittu Mediatalo ESAlle kiinnostavimmista alueista. Siksi raportoinnin suurin fokus oli tilauksesta-kassaan-prosessissa ja käyttöpääomassa.
- Meillä on liittymien automaatiossa kehitettävää paljonkin. Ihmisten käsiä on aina välissä klikkaamassa, vaikka tieto voisi siirtyä automaattisesti. Käyttöpääoman tehostamisesta saamme myös paljon säästöpotentiaalia.

Enfon raportointitapa mahdollisti Torilan mielestä myös tiedon helpon jakamisen organisaation sisällä:
- Enfon raportit eivät ole teknisiä prosessivuokaavioita vaan selkokielisiä kuvauksia, mitä missäkin vaiheessa eri prosesseissa tapahtuu. Niistä saimme kattavan yleiskuvan ja niitä on erityisesti helppo esitellä kaikille asianosaisille. Tulemme käyttämään raportteja sisäisesti viestinnässä niin työntekijöille kuin johtoryhmälle.

Digitalisaatio muuttaa myös taloushallintoa

Torila korostaa, että mediatoimialalla käynnissä oleva digitalisoituminen ja sen aiheuttamat muutokset vaikuttavat myös taloushallintoon ja sen työtapoihin.
- Haluamme sekä organisaationa että taloushallinnossa kyetä kehittymään toimialamme etulinjassa ja vastaamaan, mitä ikinä asiakkaamme meiltä tulevaisuudessa haluavat. Nyt on aika tarkastella kriittisesti, miten voimme nipistää käyttöpääomaan liittyviä työpäiviä ja nostaa sähköistysastetta. Lisäksi mietimme skannauksen uudelleen järjestelemistä. Ylipäätään eri työvaiheiden tehostaminen on meillä taloushallinnossa agendalla nyt ja tulevaisuudessa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Mediatalo ESA
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Heiskanen, Director, Enfo Zender, puh. 0504446684, juha.heiskanen@enfo.fi

Lisätietoja

Enfo Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Auditointi

Toimialakokemus

Media

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Enfo Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Siirry Enfo Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä
Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä
Koneoppiminen voi auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia