Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Elo uudisti järjestelmänsä ja automatisoi prosesseja

ReferenssiTyöeläkeyhtiö Elo uudisti määrätietoisesti koko TyEL-järjestelmänsä ja automatisoi työeläkkeiden hoitoon liittyviä prosesseja. Elon liiketoiminnan tarpeisiin räätälöity TYLLI tuo hyötyjä myös yhtiön sadoille tuhansille asiakkaille.

Asiakkaamme haaste

Vaikka työeläkejärjestelmässä asioita katsotaan usein pitkällä tähtäimellä, asiakkaat ja jatkuvasti kehittyvä toimintaympäristö sekä muuttuva lainsäädäntö haastavat työeläkeyhtiöitä uudistumaan entistä nopeammin.

LähiTapiolan ja Eläke-Fennian yhdistyminen vuonna 2014 antoi lisävauhtia perinpohjaiselle tietojärjestelmäremontille. Fuusiosta syntynyt työeläkeyhtiö Elo haki lisää toiminnallisia hyötyjä ja kustannustehokkuutta muun muassa vakuutustoiminnan perusprosessien automatisoinnilla ja operatiivisten järjestelmien uudistamisella.

Ratkaisumme

Elo tarvitsi uutta ratkaisua kipeästi, sillä vanha työeläkkeiden hoitojärjestelmä oli tullut elinkaarensa päähän. Vanhan teknologian ylläpito oli kallista ja raskasta.

Elo ja sen pitkäaikainen kumppani, CGI:n osakkuusyhtiö LTC-Otso, suunnittelivat ja rakensivat Elon liiketoiminnan tarpeisiin räätälöidyn järjestelmän, jonka takana on uusi arkkitehtuuri, uusi teknologia sekä uudet työvälineet ja menetelmät. Lopputuloksena Elo sai kokonaan uudistetun järjestelmän työeläkkeiden hoitoon. Samalla yhtiö rakensi uudenlaisen sähköisen asiakasviestintäjärjestelmän ja täydensi asiakkaiden asiointipalveluja verkkoon.

Menestystarina

Yli neljän vuoden TYLLI-hanke hitsasi tavoitteellisen työryhmän tiivisti yhteen. Ison kokonaisuuden toteutus onnistui hyvän projektinhallinnan, tiimin vahvan sitoutumisen ja osaamisen sekä tarkan rajauksen ansiosta.

Uusi TyEL-järjestelmä, TYLLI, mahdollistaa eläkeyhtiön lakisääteisten velvoitteiden hoitamisen selvästi entistä tehokkaammin ja vaivattomammin. Uusi ratkaisu tarjoaa yhteiskäyttöisyyden myös muiden vakuutussopimusten, kuten vahinkovakuutuksien hoidossa.

Lakisääteisessä vakuuttamisessa on paljon monimutkaisia toiminnallisuuksia, joihin TYLLI-järjestelmä tuo merkittävästi apua. Erityisen iso merkitys on monen vakuutusten hoitoon liittyvien työvaiheiden automatisoinnilla. Esimerkiksi eläkkeiden laskenta, päätöksenteko, korvaus ja maksaminen nopeutuvat huomattavasti. Myös palvelun luotettavuus paranee, kun muistinvaraiset ja henkilöriippuvaiset toiminnot vähenevät.

TYLLI-järjestelmän uudistuksen monet hyödyt ulottuvat laajasti myös Elon asiakaskuntaan. Elo vastaa noin puolen miljoonan työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä sekä huolehtii yli kahdestasadasta tuhannesta eläkkeensaajasta.

Miksi CGI ja LTC-Otso?

CGI:n ja LTC-Otson asiantunteva ja pitkäaikainen palvelutiimi ymmärtää vakuutusalan muuttuvaa toimintaympäristöä ja työeläkejärjestelmien uudistuspaineita.

Palvelutoimittajan syvällinen asiakkaan liiketoiminnan tuntemus ja sen soveltaminen eläke- ja vahinkovakuuttamisen tietojärjestelmävaatimuksiin on yhteistyön ehdoton edellytys. Kriittistä on myös luotettava ja häiriötön palvelutuotanto, kun palvelun käyttäjiä on satoja tuhansia.

CGI on etunojassa tukemassa asiakkaitaan, jotka valmistautuvat työeläkeuudistuksen tuomiin muutoksiin ja pohtivat työhyvinvointiin liittyviä palveluita ja lakisääteisiä velvoitteita.

CGI on vakuutusalan asiakkaiden innovatiivinen kumppani, jonka teknologiset ratkaisut edistävät esimerkiksi asiointipalvelujen sähköistämistä, perusprosessien automatisointia ja verkkopalveluiden kehittämistä.

Suosittelija:

"Uusimme onnistuneesti ison operatiivisen järjestelmän, rakensimme uudenlaisen sähköisen asiakasviestinnän ja täydensimme verkkoon asiointipalveluja asiakkaillemme."

Maija-Liisa Kervinen, kehitysjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Työeläkeyhtiö Elo

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Taloushallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Master Data MDM
Webkehitys

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia