Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ekoekspertti aktivoi ympäristötekoihin

ReferenssiEkoekspertti-sovellus on Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle luotu sovellus, joka aktivoi asukkaita erilaisiin ympäristötekoihin yksilö- ja yhteisöhaasteiden avulla. Sovelluksen tavoitteena on lisätä ihmisten ympäristötietoisuutta ja aktivoida heitä olemaan mukana yhteisöllisessä ympäristötoiminnassa. Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) toivoo Ekoekspertin kautta tehtyjen toimien näkyvän tulevaisuudessa vähenevänä energian- ja vedenkulutuksena sekä jätteen määränä. 

Lähtökohta

Vuonna 2018 Heka vietti jätehuollon teemavuotta. Heka järjesti teeman mukaisesti erilaisia asukastapahtumia, joissa huomattiin asukkaiden aito kiinnostus siihen, miten he voisivat omilla päivittäisillä toimillaan edistää asumiseen liittyviä ympäristöasioita. 

Tämän myötä Heka sai ajatuksen hankkeesta, jossa osallistettaisiin asukkaita ympäristötekoihin digitaalisesti sovelluksen avulla. Hankkeen rahoittajiksi lähtivät Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara. Sovelluskumppaniksi valikoitui Kisko Labs, joka oli jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Sitran kanssa luoden digitaalisia palvelukonsepteja perustuen 100 fiksua arjen tekoa -hankkeeseen. Näihin konsepteihin pohjautuvaa Ekoekspertti-sovellusta lähdettiin toteuttamaan vuoden 2020 alussa. 

Ratkaisu

Asukkaiden aktivoimiseksi rakennettiin pelillinen web-sovellus, jossa Heka voi luoda erilaisia haasteita yhteisönsä asukkaille. Haasteisiin osallistumalla asukkaat voivat kerryttää pisteitä ja täten kilpailla keskenään siitä, kuka on suorittanut eniten ympäristöhaasteita. Haasteet ovat helppoja ja niitä on rakennettu sekä yksilö- että yhteisötasolla. Yksilöhaasteena on ollut esimerkiksi oman hiilijalanjäljen laskeminen ja yhteisöhaasteena sekajätteen määrän vähentäminen.

  • Sovelluksen taustajärjestelmä toteutettiin Ruby on Rails -verkkosovelluskehyksellä
  • Sovelluksen käyttöliittymä toteutettiin Reactilla
  • Asukkaiden aktivoimiseksi nähtiin tärkeänä, että Ekoeksperttiä voi käyttää myös ladattavana mobiilisovelluksena, minkä vuoksi palvelusta tehtiin Capacitorin avulla verkkoselainteknologioilla toteutetut sovellukset, jotka paketoitiin kustannustehokkaasti julkaistaviksi applikaatioiksi Play Kauppaan ja App Storeen
  • Mobiilisovellukset mahdollistavat käyttäjien aktivoimisen push-ilmoituksin, jolloin käyttäjille voidaan ilmoittaa esimerkiksi uusista haasteista

Lopputulos

  • Ekoekspertti-sovellus julkaistiin kesäkuussa 2020 Hekan asukkaiden käyttöön
  • Sovellus löytyy Android-käyttäjille Play Kaupasta ja iOS-käyttäjille App Storesta
  • Sovelluksella on jo yli 700 käyttäjää ja sen kautta on toteutettu yli 7000 ympäristötekoa ensimmäisen puolen vuoden aikana
  • Sovelluksessa oleviin haasteisiin voi osallistua kuka tahansa valitsemalla asuinpaikakseen "0002 Ekoekspertin ystävät"

Ekoekspertin lähdekoodi on lisensoitu niin, että alan muut toimijat voivat ottaa sen myös käyttöön. Tämän ansiosta VAV-Asunnoille toteutettiin Kisko Labsin toimesta lähdekoodia käyttäen sovellus nimellä EkoVAV, joka otettiin käyttöön helmikuussa 2021. EkoVAV-sovellus on ladattavissa Android ja Apple -laitteille sekä käytettävissä myös verkkoselaimella osoitteessa eko.vav.fi. Mikäli sinun yhteisöäsi kiinnostaa rakentaa oma ympäristösovellus, ota yhteyttä contact@kiskolabs.com.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Kisko Labs Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupungin asunnot Oy
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Simo Virtanen

Lisätietoja

Yritysprofiili Kisko Labs kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Teknologia

Open source
Android
iOS
React
Ruby on Rails
Ruby

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Hybridi
Capacitor

Siirry yrityksen profiiliin Kisko Labs kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kisko Labs - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Kisko Labs - Muita referenssejä

Kisko Labs - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia