Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Eikö raportti päivittynyt?

Bloggaus

Useille meistä on tärkeää saada joka päivä jopa useita kertoja päivässä luotettavaa tietoa. Entä sitten, kun raportti tai dashboard ei päivittynytkään, luvut ovat väärin tai ehkä vain epäilet niiden olevan väärin? 

Kuka silloin tarkistaa, onko data päivittynyt? Onko yrityksessänne henkilö, joka alkaa selvittää datalatausten ajojen läpimenot tai datan oikeellisuuden? Onko tämä henkilö paikalla tai kenties kesälomalla seuraavat neljä viikkoa? Tai pahimmassa tapauksessa irtisanoutunut pari viikkoa sitten?

Entä jos tuon palvelun ostaisi palveluntarjoajalta? Oma henkilökunta, omat asiantuntijat voisivat keskittyä ydinliiketoimintaan ja joku toinen selvittäisi, ovatko ajot ajan tasalla tai onko datassa puutteita?

Invenco Care™ ‑jatkuvat palvelut säästää yrityksen omia resursseja

Invenco tarjoaa tällaista palvelua jo useammalle asiakkaalle ja asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä Invenco Care™ ‑palveluun, josta kuvaa tässä taannoin saatu asiakaspalaute:

”Meillä on ollut viime päivinä ongelmia syystä jos toisestakin tässä kuukauden vaihteessa ja tänään konsulttinne pelastivat minut auttamalla näin sunnuntaipäivänä! Ihan mahtavaa palvelua teiltä!  Jälleen kerran Invenco enemmän kuin täytti odotuksemme. Teidän arvostus täällä suunnassa koskee teitä kaikkia! Eilinen palvelu oli juuri sitä mitä ei joka talosta saa!” 

Palvelu tarpeiden mukaan

Palvelu sovitaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Se voi esimerkiksi pitää sisällään, että Invencon konsultti tarkistaa aamulla ajot ja käynnistää ne tarvittaessa. Asiakas voi halutessaan ottaa yhteyttä Invencon tukeen, jolloin asiakkaan ongelma otetaan työn alle sovitun aikataulun mukaisesti. Palvelun sisältö ja palvelutaso sovitaan asiakkaan kanssa, kun laaditaan palvelusopimusta.

Asiakasta meillä palvelee aina heille nimetyt konsultit, joilla on useamman vuoden kokemus erilaisten tietokantapalvelimien sekä suunnittelu- ja analytiikkajärjestelmien ylläpidosta. Asiakkaiden palvelu on invencolaisille tärkeää ja usein ylitämmekin odotukset. Mottomme on: ”Asenne ratkaisee.”

Microsoft Business Intelligence ‑ympäristöjen valvontaan BI Monitoring Tool

Invencolta löytyy myös BI Monitoring Tool ‑niminen työkalu Microsoft Business Intelligence ‑ympäristöjen valvontaan. Se on yksinkertainen ja selkeä työkalu on-premise Microsoft-ympäristöjen valvontaan ja seurantaan. Työkaluun on sisällytetty interaktiivinen toiminnallisuus, jolla pääsee porautumaan ongelmien/häiriötilanteiden juurisyihin. Monitoring Tool ‑raportin voi avata myös mobiilisti. Lue lisää.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kartoitetaan yhdessä, miten voimme auttaa sinun yritystäsi ylläpitämään luotettavaa tietoa. 

Juha Jokitulppo

Tuotekehitysjohtaja

juha.jokitulppo@invenco.fi

Puh. +358 40 821 1645

 

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

BI raportointi
BI monitoring
Invenco Care

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia