Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Eikö ohjelmistorobotiikka kiinnosta pk-yrityksiä?

BloggausTalouselämä uutisoi 11.6.2018 tutkimuksesta, jonka mukaan tekoälyn ja robotiikan hyödyntäminen koetaan Suomessa vähiten tärkeäksi pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Miksi? Koetaanko ohjelmistorobotiikka pk-yrityksissä hankalasti ymmärrettävänä ja hyödynnettävänä? Vai kalliina?

OHJELMISTOROBOTIIKASTA ON SAATAVILLA VAIKKA KUINKA PALJON TIETOA, mutta tieto voi olla vaikeasti avautuvaa. Puhutaan ammattikielellä ja lyhenteillä (COE, RPA, RDA, IPA, attended, un-attended, hybrid). Esitellään, miten bottiarmeijat tuovat valtavia säästöjä jonkin megasuuren yrityksen liiketoiminnalle. Jargonin keskellä unohtuu ohjelmistorobotiikan perusasia: se, että ohjelmistorobotti on ohjelmisto, joka voidaan ohjelmoida tekemään ihmisen tietokoneella tekemää työtä. Ei sen kummempaa.

SUOMESSAKIN ON MARKKINOILLA TOIMIJOITA, jotka pystyvät tarjoamaan yrityksille ohjelmistorobotiikkateknologiaa palveluna. Tällöin yritysten ei tarvitse tehdä suuria investointeja teknologian hankintaan tai osaamiseen. Ohjelmistorobotteja voi hankkia esimerkiksi aikaan perustuvalla hinnoittelulla. Yritykset maksavat vain siitä ajasta, jonka ohjelmistorobotti on töissä ja tuo hyötyä liiketoiminnalle. Tämä mahdollistaa ohjelmistorobotiikan hyödyntämisen pienillekin yrityksille.

TOIMINNAN TEHOSTAMINEN EI OLE VAIN TEKNOLOGIAN HYÖDYNTÄMISTÄ. Perustyötä oman toiminnan arvioinnissa ja kehittämisessä ei voi ohittaa. On tärkeä ymmärtää, mikä teknologian rooli on missäkin kokonaisuudessa ja miten sitä voi niissä hyödyntää. Yrityksen tulee arvioida ja kehittää liiketoimintaansa – koostaan riippumatta.

Pk-yrityksillä on samat mahdollisuudet hyötyä ohjelmistorobotiikasta kuin suurillakin.

KANNATTAISIKO KOKEILLA? Ohjelmistoroboteille on käyttöä miltei kaikissa yrityksissä, joissa hyödynnetään tietojärjestelmiä. Suuremmat yhtiöt ovat automatisoineet liiketoimintaansa viime vuosina vahvasti mm. ohjelmistoroboteilla. Toivottavasti myös pienet ja keskisuuret yritykset heräävät asiaan. Niillä on samat mahdollisuudet hyötyä ohjelmistorobotiikasta kuin suuremmillakin. Kysymys on siitä, että mahdollisuudet avataan myös pk-yrityksille, ja siitä, että niiden tarpeisiin löytyy sopiva palvelumalli.

Meiltä löytyy. Ota yhteyttä. Jatketaan keskustelua.

Pinterest
Rajobit Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rajobit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Omat tagit

rpa
ohjelmistorobotiikka
Automaatio
digitaalinen kollega

Siirry yrityksen profiiliin Rajobit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rajobit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rajobit - Muita referenssejä

Rajobit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia