Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Eduskunnan digityötaitojen kehittäminen

ReferenssiEduskunnan kansliassa työskentelee noin 440 virkamiestä. Kanslian kuusi toimintayksikköä huolehtivat täysistunto- ja valiokuntatyöhön, kansainvälisiin asioihin, tieto- ja viestintäpalveluihin, hallintoon sekä turvallisuuteen liittyvistä tehtävistä. Virkamiesten lisäksi eduskunnan kansliassa työskentelee noin 130 kansanedustajan avustajaa. Eduskunnan kanslian tehtävänä on luoda eduskunnalle edellytykset hoitaa sille valtioelimenä kuuluvat tehtävät.

Eduskunnassa käynnistettiin vuonna 2012 verkkopalvelujen uudistaminen. Uusi intranet- sekä internet-sivusto otettiin käyttöön vuonna 2015, jolloin myös Sininen Meteoriitti aloitti eduskunnan kanssa yhteisen hankkeen. Sen tavoitteena oli edistää ja pilotoida uusien työtapojen käyttöönottoa.

“Saimme heräteltyä todella hyvää keskustelua ja esille nousi monia tärkeitä teemoja, joita meidän täytyy ottaa huomioon jatkossa. Olemme Sinisen Meteoriitin työhön tyytyväisiä ja koemme, että digityötaitojen merkitys nousee tämän johdosta uudelle tasolle.”
– Petteri Nyman, eduskuntatiedotus

Hanke keskittyi sähköisiin työvälineisiin, vuorovaikutukseen ja kokouskäytäntöihin. Näiden kautta rakennettiin kuva nykytilasta ja haasteista digitaalisen työn tekemisessä. Teemoja ja toimintamalleja pilotoitiin noin kahdenkymmenen henkilön testiryhmällä.

Eduskunnan yhtenä keskeisenä arvona on avoimuus. Hankkeen aikana arvioitiin, mitä tämä voisi tarkoittaa digitaalisten välineiden aikakaudella. Tiedonjakaminen, etätyö ja ajankäytön hallinta ovat tulleet kaikilla työpaikoilla tärkeiksi teemoiksi viime vuosien aikana.

“Eduskunta on mielenkiintoinen työympäristö, jonka digitalisointi on varmasti avainasemassa myös sen takia, että siellä tehdään yhteiskunnallisesti suuria päätöksiä koskien kyseistä teemaa. On toki helpompaa tehdä digimyönteisiä päätöksiä kun itse hyödyntää niitä mahdollisuuksia arjessaan.”
– Antti Martikainen, Sininen Meteoriitti

Eduskunnassa digitaalisia välineitä on otettu käyttöön vaiheittain. Uusien ohjelmien ja sovellusten merkitys kasvaa koko ajan. Keskeinen tavoite on saada ihmiset hyödyntämään digitaalisten välineiden lisäarvoa päivittäisessä työssään.
Suosittelija:

Saimme heräteltyä todella hyvää keskustelua ja esille nousi monia tärkeitä teemoja, joita meidän täytyy ottaa huomioon jatkossa. Olemme Sinisen Meteoriitin työhön tyytyväisiä ja koemme, että digityötaitojen merkitys nousee tämän johdosta uudelle tasolle.

Petteri Nyman

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sininen Meteoriitti Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Eduskunta

Lisätietoja

Yritysprofiili Sininen Meteoriitti kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Viestintä

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Sininen Meteoriitti kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sininen Meteoriitti - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Sininen Meteoriitti - Muita referenssejä

Sininen Meteoriitti - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia