Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ecocity Evaluator - työkalu älykkäämpien kaupunkien rakentamiseen

ReferenssiEpeccin ja Oivanin yhteistyö käynnistyi kesällä 2016. Yritys oli jo pitkään tuottanut asiakkailleen asiantuntijatyönä simulaatioita kaavoitus- ja rakennushankkeiden ympäristövaikutuksista. Tämä osaaminen päätettiin muuntaa SaaS-palveluksi, jota kaupunkien ja kuntien kaavoittajat voisivat hyödyntää itsenäisesti.

Kävimme ensimmäisessä tapaamisessa läpi Oivanin kokemusta rakennus- ja kiinteistötoimialan digitalisaatiohankkeista ja palvelumuotoiluosaamista. Monipuolinen osaamisemme vakuutti Epeccin ja he päättivät aloittaa yhteistyön Oivanin kanssa.

Kehityshanke aloitettiin käyttäjäkokemuksen suunnittelulla. Suunnittelutyötä tehtiin kahdella tasolla: käyttäjätarina-tasolla ja lyijykynämalli-tasolla. Yhtä aikaa käyttökokemussuunnittelun kanssa IWA:n tekniset asiantuntija alkoivat suunnitella parasta tapaa muuntaa Epeccin konsulttien dokumentoimat, enimmäkseen Excel-taulukoissa olevat simulaatiomallit ja -data, täysin automatisoiduksi verkkopalveluksi.

Alustavien käyttökokemus- ja käyttöliittymäsuunnitelmien valmistuttua projektissa siirryttiin tekniseen kehitysvaiheeseen. Kehitystyötä tehtiin ketteriin ohjelmistokehitysmenetelmiin pohjautuen kahden viikon pituisissa iteratiivisissa sprinteissä. Oivanin projektipäällikkö toimi yhteyshenkilönä Epeccin ja Oivanin kehitystiimin välillä. Tuotantotiimi koostui Oivanin sekä Suomen että Thaimaan toimistojen työntekijöistä. 

Ecocity Evaluator -työkalu lanseerattiin vuoden 2017 alussa ja kaavoittajat sekä kaavoituksen opiskelijat ovat ottaneet sen innolla vastaan.

“Valitsimme Oivanin uuden SaaS-palvelumme toteuttajaksi heidän kattavan teknisen osaamisensa ja ihmislähtöisen työskentelytavan johdosta. Konsulttiemme asiantuntemuksen muuntaminen toimivaksi verkkopalveluksi oli aluksi haastavaa, mutta Oivan tiimi onnistui siinä hienosti ketterien menetelmien ja positiivisen asenteen ansiosta. Suosittelen lämpimästi Oivania haastavien verkkopalveluiden kehittämiseen ja digitalisaatioprojekteihin.”

“Meille on ollut ilo ja kunnia olla mukana projekteissa, jotka auttavat rakentamaan ekologisesti kestävämpää yhteiskuntaa. Aiemmin olemme muun muassa olleet mukana kampanjoimassa puhtaamman Itämeren puolesta, toteuttaneet mobiilisovellukset sähköautojen latauspalveluita tarjoavalle Virralle sekä toteuttaneet biohiilen seurantaportaalin metsäalan asiantuntijaorganisaatio Tapiolle. Ecocity Evaluator -työkalun rakentaminen on ollut hieno ja inspiroiva haaste, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on muuttaa vuosikymmenten aikana kerätty tieto ja asiantuntemus helppokäyttöiseksi verkkopalveluksi, jota kuka tahansa kaavoittamisen ammattilainen voi käyttää kaupunkisuunnittelun ympäristövaikutusten arvioimiseksi”, kertoo Rami Korhonen, Oivanin toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

Suosittelija:

Valitsimme Oivanin uuden SaaS-palvelumme toteuttajaksi heidän kattavan teknisen osaamisensa ja ihmislähtöisen työskentelytavan johdosta. Konsulttiemme asiantuntemuksen muuntaminen toimivaksi verkkopalveluksi oli aluksi haastavaa, mutta Oivanin tiimi onnistui siinä hienosti ketterien menetelmien ja positiivisen asenteen ansiosta. Suosittelen lämpimästi Oivania haastavien verkkopalveluiden kehittämiseen ja digitalisaatioprojekteihin.

Pekka Paloheimo

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oivan logo

Tiedot

Tilaaja: Epecci Ltd
Ajankohta: 2016 - 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Rami Korhonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Oivan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Rakentaminen

Teknologia

Ruby on Rails

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

smart city
cleantech
City planning
Kaavoitus

Siirry yrityksen profiiliin Oivan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oivan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Oivan - Muita referenssejä

Oivan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia