Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digitiekartta edistää kuntastrategian jalkauttamista Keravalla

ReferenssiKerava havahtui tarttumaan digitalisaation tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin kuntastrategian päivityksen yhteydessä. Yhteistyössä CGI:n kanssa tuotettu digitiekartta sujuvoittaa asetettuihin tavoitteisiin pääsemistä.

Kuntastrategian jalkauttaminen on usein haastavaa ja pahimmassa tapauksessa sen toteuttaminen jää juhlapuheiden tasolle. Tämä haaste taklattiin Keravalla digitalisaation keinoin. Yhdessä CGI:n kanssa järjestetyssä työpajassa pureuduttiin asetettuihin strategisiin tavoitteisiin ja kuvattiin eri toimintojen riippuvuussuhteet visuaaliseen muotoon. Seuraavaksi arvioitiin digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ja ideoitiin niiden hyödyntämistä. Kyseisen työvaiheen lopputuloksena Keravan kaupungille laadittiin oma digitaalinen tiekartta.

“Visuaalisen esitystavan ansiosta kuntajohdon on helppo ymmärtää digiasioita. Tämä on tärkeää, sillä ICT on noussut tukitoiminnosta suoraan kuntastrategian ytimeen. Siksi myös liiketoiminnan ja ICT:n on ymmärrettävä tänä päivänä entistä paremmin toisiaan. Tämän hankkeen myötä kuntajohdolle onkin annettu tärkeä kommunikaatioväylä”, sanoo Keravan kaupungin tietohallintopäällikkö Risto Carlson.

Asuntomessualueesta Smart City Keravan pilottiprojekti

Yksi digitiekarttaan kytkeytyvä kehityshanke on Smart City Kerava, jonka pilottikohteena tulee toimimaan vuoden 2024 Asuntomessut Kivisillan alueella. Messukohteesta on tarkoitus rakentaa Digital Twin eli digitaalinen kaksonen, joka sisältää monipuolisesti muun muassa IoT-dataa, videoanalytiikkaa ja 3D-malleja esimerkiksi suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon tueksi sekä ympäristöindikaattorien seurantaan.

Keravan Asuntomessujen pilottikohteen suunnittelutyö on jo täydessä käynnissä. Kuntien toimintaympäristön kehittymiseen ja digitaalisen tulevaisuuden vaatimuksiin liittyvän pohdinnan lisäksi projektiryhmän pöydällä ovat muun muassa maailmalta löytyvät esimerkit, aiheeseen liittyvät innovaatiot ja niiden toteuttamiskelpoiset vaihtoehdot. CGI on mukana vauhdittamassa Keravan valmistautumista Smart Cityn lähtölaukaukseen.

“Keravan kaupunki ja CGI ovat tehneet pitkään yhteistyötä, joka on syventynyt organisaatiotasolta tärkeisiin henkilösuhteisiin asti. CGI on tuonut kehittämiseen uusia työvälineitä, mutta myös mentorointia ja osaamisreferenssejä sekä muista kunnista että yksityiseltä sektorilta”, perustelee Carlson kumppanin valintaa.

Kunta- ja kaupunkikehittämisen digitaalinen ulottuvuus tulee olemaan tulevaisuudessa entistä tärkeämpi veto- ja pitovoimatekijä, jonka avainasioihin lukeutuvat digitaaliset asiakaspalvelurajapinnat, asiakaspalautteen hyödyntäminen sekä palveluprosessien läpinäkyvyys. Ykköstavoitteena on tarjota parasta asiakaskokemusta fyysisen ja digitaalisen palvelun saumattomalla yhdistämisellä.

Referenssi CGI:n verkkosivuilla.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Keravan kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

IoT
Lisätty todellisuus ja VR
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia