Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digitaalisen tiekartan avulla pk-yritys ei eksy – mistä on kyse?

BloggausJotta yritys voisi hyötyä digitalisaatiosta aidosti ja samalla valjastaa digitalisaation tuloksellisesti tekemisensä ytimeen, täytyy muutos toteuttaa suunnitellusti. Tämä tarkoittaa erilaisten mahdollisuuksien huomioimista yrityksen toiminnassa. Punnitseminen on hyvä tehdä räätälöidyn ja strategisen tiekartan avulla, jolla kilpailuetua on mahdollista kehittää.

Tällainen seikkaperäinen suunnitelma tukee päätöksentekoa ja auttaa keskittymään oikeisiin asioihin. Uudistamalla liiketoimintamallejaan myös pk-yritykset voivat onnistua haastamaan alalla hallitsevia firmoja. Tässä artikkelissa tarkastelemme päällipuolisesti tiekartan suunnittelun olennaisimpia vaiheita ja käsitteitä.

Strategia ja nykytila

Digitaalisen tiekartan suunnittelu lähtee käyntiin yrityksen strategiasta ja nykytilasta. Nykytilakatsauksella kaikki mahdolliset ongelmat kartoitetaan ja asetetaan tavoitteet niiden ratkaisemiseksi mahdollisimman fiksusti. Strategisella nykytilan ja tavoitetilan kartoituksella asetetaan konteksti tavoitteille, ja samalla tutkitaan edellytykset asetetuille tavoitteille.

Tavoitteet

Tavoitteet on hyödyllistä kirjoittaa auki ja asettaa niille realistiset aikarajat. Tavoitteiden määrä kannattaa pitää myös realistisena, jotta niitä pystytään tavoittelemaan mahdollisimman tehokkaasti. Tavoitteiden asettamisessa voi kaavoina tai malleina käyttää niin SMART:ia (Spesific/Määritelty, Measurable/Mitattava, Attainable/Saavutettava, Relevant/Relevantti, Time-bound/Aikataulutettu) kuin OKR:ää (Objective/Tavoite, Key Results/Avaintulokset).

Mittarit

Kun tavoitteet on määritelty, on kriittistä määritellä myös tarkat mittarit, joilla seurata tavoitteisiin pääsyä tehokkaasti. Kuten missä tahansa tavoitteellisessa ja tuloksellisessa tekemisessä, on mittareiden tuottama tieto tärkeä apuväline, jolla voi seurata ja kehittää tavoitteisiin pääsemistä. Tästä voi koitua myös mielenkiintoinen analytiikkaprojekti, jonka avulla integroidaan dataa eri paikoista ja esitetään esimerkiksi visuaalisesti.

Toimenpiteet

Kun tavoitteet ja mittarit on määritelty, on aika muodostaa toimenpiteet. Nämä ovat varsinaisia tehtäviä, joilla on yhteys mittareihin ja joiden valmistumiselle on yksiselitteinen määritelmä. Tämä on hyvin tärkeä vaihe, sillä ilman konkreettista tekemistä, pyrkimistä asetettuihin tavoitteisiin ja koko prosessin käynnistämistä konkreettisin toiminnoin, koko prosessi on turha.

Digitaalinen tiekartta on tärkeää suunnitella seuraten tarkasti jokaista näistä esitellyistä askeleista, jotta tavoiteltu hyöty ja tulos toteutuisi niin hyvin kuin mahdolista. Tiekarttaa on myös tärkeää pystyä päivittämään prosessin edetessä, jotta ymmärretään etenemisen tilannekuva, kommunikoidaan edistymistä ja pystytään reagoimaan jos tilanne muuttuu. Tavoitetilaan pääseminen on todennäköisempää tällä tavoin.

Pinterest
Elenium Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Elenium kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Omat tagit

PK-yritys
digitaalinen tiekartta
toiminnankehitys

Siirry yrityksen profiiliin Elenium kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Elenium - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Elenium - Muita referenssejä

Elenium - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia