Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digitaalinen partiolaisaloite kehittämisen ja osallistamisen työkaluna

Referenssi

Suomen Partiolaiset on Suomen suurin nuorisojärjestö, jolla on yli 65 000 jäsentä. Partio on harrastuksena avoin kaikille ja partiotoimintaa harjoitetaan noin 700 lippukunnassa ympäri maan. Suomen Partiolaisten peruskirjan mukaan partion toimintaperiaatteisiin kuuluu, että partiotoiminnassa ja päätöksenteossa noudatetaan yhdenvertaisuutta ja avoimuutta. Tähän kuuluvat esimerkiksi alueellinen tasavertaisuus ja kieleen, kulttuuriin, uskontoon sekä vakaumukseen liittyvä yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo.

Ajatus partiolaisaloitteesta lähti liikkeelle tarpeesta kerätä ideoita partion johtamiseen ja kehittämiseen yhteisvoimin sekä mahdollistaa aloitteiden tekeminen järjestön johdolle matalalla kynnyksellä. Partion menettelytapasäännön mukaan jäsenmaksun maksanut partiolainen voi tehdä aloitteen järjestön kehittämiseksi.

Digitaalinen partiolaisaloite on työkalu kehittämisaloitteiden keräämiseen ja käsittelyyn. Aloitteet laitetaan vireille ja niitä kannatetaan verkkosivustolla. Kun aloitteella on 100 kannattajaa, se siirtyy eteenpäin organisaation hallituksen alaisen valiokunnan tai ryhmän käsiteltäväksi. Digitaalisen partiolaisaloitteen tavoitteena on vahvistaa partiolaisten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia. Kuka tahansa voi seurata aloitteiden etenemistä avoimen käyttöliittymän kautta.

Suomen Partiolaiset on kehittänyt kykyään ja valmiuttaan hyödyntää digitaalista mediaa ja teknologiaa partion harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa viime vuosina. Digipalvelujen laajemman käytön tavoitteena on ollut parantaa partion johtamista ja partiojohtajien edellytyksiä johtaa tiedolla.

Asiakkaan haaste ja lähtötilanne

Partion menettelytapasäännössä määritellään partiolaisaloite, mutta organisaatiolta puuttui systemaattinen tapa aloitteiden ja ideoiden keräämiseksi, toteuttamiskelpoisuuden arvioimiseksi sekä viestimiseksi.

Tarve oli palvelulle, johon kaikki aloitteisiin liittyvä tieto koottaisiin. Yhden kanavan ratkaisu selkeyttää ja yksinkertaistaa ideoiden keräämistä sekä tukee hallitusten työskentelyä. Lisäksi oli tarve toimintaprosessille aloitteiden käsittelyä, kehittämistä ja toteutuskelpoisuuden arviointia varten.

Haasteen ratkaisu

Alkuperäinen suunnitelma oli koota aloitteita eri lähteistä ja koota niitä yhteen tietokantaan, mikä olisi tarkoittanut räätälöidyn järjestelmän toteuttamista. Tarkkaa näkemystä ei kuitenkaan ollut siitä, kuinka innokkaasti partiolaiset tulisivat ottamaan aloiteratkaisun käyttöönsä. Kustannusten säästämiseksi ja konseptin toimivuuden varmistamiseksi Suomen Partiolaiset päätti toteuttaa niin sanotun proof of concept -version. Partiolaisaloite toteutettiin valmiin avoimen alustan päälle mahdollisimman pienin muutoksin. 

Vertailun jälkeen Suomen Partiolaiset valitsi alustaksi Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin avoimen Petitions-alustan, joka on toteutettu Ruby on Rails -ohjelmistokehyksellä. Lähdekoodi löytyy GitHubista. Petitions-alustassa on valmiina kaksi käyttöliittymää: varsinainen aloitesivusto ja ylläpitokäyttöliittymä. Joitakin puuttuvia toiminnallisuuksia kehitettiin siihen erikseen.

Tarjouskilpailun perusteella aloitejärjestelmän toimittajaksi valikoitui Trineria. Järjestelmä toteutettiin kolmessa sprintissä. Trineria asensi Petitions-alustan ja tietokannan Partion omaan Azure-ympäristöön. Lisäksi Trineria muokkasi alustan julkisen käyttöliittymän Partion visuaalisen ilmeen mukaiseksi sekä toteutti PartioID-kirjautumisen ja kieliversioiden teknisen toteutuksen.

Asiakkaan saama hyöty

·     Prosessi aloitteiden tekemiseen, kannattamiseen, keräämiseen ja käsittelemiseen

·     Prosessia tukeva, helppokäyttöinen ja saavutettava digitaalinen palvelu

·     Partiolaisilla on annettu mahdollisuus osallistua palvelun kehittämiseen partion digitaalisen kehittämisen periaattein.

·     Mahdollistaa partiolaisaloitteen jatkokehittämisen alustaksi, jonka avulla voidaan arvioida kaikenlaista kehittämistyötä.

·     Partiolaiset ovat voineet jakaa kehitysprojektin tuotoksena syntyvän ratkaisun avoimesti verkossa muiden nuorisoalan toimijoiden hyödyksi.

Tarkempi kehitysprojektin esittely löytyy Suomen Partiolaisten omilta nettisivuilta: https://www.partio.fi/suomen-partiolaiset/tietoa-meista/digikehitys/projektit/digitaalinen-partiolaisaloite/

 

Suosittelija:

”Digiprojektissa käyttämämme teknologia ei ollut tyypillisin ratkaisu. Siksi olemme iloisia, että löysimme Trinerian kehittämään partiolaisaloitepalvelua kanssamme. Yhteistyö ja palvelun edelleen kehittäminen oli sujuvaa ja Trinerian laaja-alainen osaaminen vakuutti. Projekti pysyi aikataulussa sekä budjetissa”.

Maija Kangasniemi, it- ja palvelupäällikkö, Suomen Partiolaiset

Pinterest
Referenssin infoboxi
Trineria Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Suomen Partiolaiset

Lisätietoja

Yritysprofiili Trineria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Azure
Open source

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

azure
käyttöliittymä
Petitions
avoin alusta

Siirry yrityksen profiiliin Trineria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Trineria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Trineria - Muita referenssejä

Trineria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia