Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digitaalinen organisaatiomuutos

BloggausTiedätkö miten siirtyä digitaaliseen liiketoimintaan?

IMD Business School ja Cisco tekivät vuonna 2015 tutkimuksen, jossa 12 eri toimialalla 941 johtajalta kysyttiin toimialojen vahvuuksia kohdata digitalisaatiosta aiheutuvia haasteita.

Digital Business Transformation, siirtyminen digitaaliseen liiketoimintaan, on määritelty usealla eri tavalla.Tässä tutkimuksessa IMD ja Cisco määrittelevät sen organisaatiomuutokseksi, jossa hyödynnetään digitaalisia teknologioita ja eri liiketoimintamalleja saavutusten parantamiseksi. Määritelmä perustuu haastateltujen johtajien käytännön tarpeisiin saada vastinetta niihin investointeihin, joita on tehty digitaalisiin työkaluihin ja teknologioihin.

Siirtymisessä on pohjimmiltaan kyse muutoksesta ja digitaaliseen liiketoimintaan siirtyminen perustuu organisaatiomuutokseen. Organisaatiomuutokseen liittyvät työntekijät, prosessit, strategiat, struktuurit ja kilpailukykyinen dynamiikka. Näissä ovat suurimmat haasteet ja mahdollisuudet. Onnistunut siirtyminen edellyttää kykyä toimia ketterästi digitaalisessa maailmassa, koska ennakoimattomien muutosten vauhti digitaalisessa toimintaympäristössä on kova ja digitaalisten ratkaisujen sekä työkalujen määrä valtava.

Digitaaliseen siirtymiseen valmistautuvien organisaatioiden tulee kysyä itseltään kolme kysymystä: miksi siirrymme, mitä meidän tarvitsee siirtää ja miten meidän tulee siirtyä? Tutkimuksen mukaan useat organisaatiot vähättelevät niitä haasteita ja häiriöitä, joita siirtyminen aiheuttaa. Organisaatiot eivät ole tarpeeksi valmistautuneita muutoksen aiheuttamiin mahdollisiin negatiivisiin seurauksiin, mikä on aiheuttanut kaaoksen moniin organisaatioihin useilla eri toimialoilla.

Sitten, kun organisaatiossa on ensin ymmärrys siitä, että miksi siirrytään, tulee seuraavaksi miettiä, että mitkä arvoketjun osat siirretään. Tutkimuksessa jaettiin organisaation arvoketju seitsemään kriittiseen osa-alueeseen, jotka muodostavat digitaaliseen liiketoimintaan siirtymisen ytimen. Näitä ovat liiketoimintamalli, henkilöstö, prosessit, IT-kyvykkyys, tarjooma ja sitouttamismalli. Tutkimuksessa ilmeni, että mahdollisuus onnistuneeseen siirtymiseen oli parempi, jos useampi osa-alue siirrettiin samanaikaisesti. Tällöin pystyttiin hahmottamaan laajempia kokonaisuuksia ja hallitsemaan mahdollisia siirtymisvaiheessa ilmeneviä häiriöitä ja haasteita.

Siirtymisen tärkein osa-alue on kuitenkin toteutus ja tällä osa-alueella organisaatioilla oli eniten epäonnistumisia. Toteutukseen ei ole olemassa standardiratkaisua vaan toteutus pitää mitoittaa ja räätälöitä kullekin organisaatiolle ja toimialalle niiden tarpeiden mukaisesti.

Tutkimukseen vastanneiden johtajien mukaan siirtyminen digitaaliseen liiketoimintaan on useimmalle yritykselle välttämätöntä kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Markkinoilla olevien digitaalisten ratkaisujen ja työkalujen suuri määrä aiheuttaa kuitenkin epävarmuutta oikeista valinnoista eivätkä yritykset tiedä miten siirtyminen pitäisi hallitusti hoitaa. Tärkeimmiksi siirtymiseen liittyviksi teknologioiksi nähtiin analytiikkaan liittyvät työkalut, sovellukset ja big data, mobiilityökalut ja sovellukset, alustat, joille rakentaa yhteisiä työkaluja, sosiaalisen median työkalut ja sovellukset sekä The Internet of Things.

Jere Parkkonen

Toimitusjohtaja

Pinterest
NerdyNet Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili NerdyNet kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin NerdyNet kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

NerdyNet - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

NerdyNet - Muita referenssejä

NerdyNet - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia