Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Autosalpa – digistrategia antaa vankat askelmerkit tulevien vuosien digitaaliseen kehitykseen

ReferenssiUusi digistrategia tarjoaa autoalan pitkän linjan perheyritykselle selkeät ja priorisoidut kehityskohteet, joihin tarttua, kun heille sopii. Auditoinnin, haastatteluiden ja työpajojen pohjalta syntyi kattava näkemys datan käytöstä ja asiakaskokemuksesta. Vincit tuotti Autosalvalle digitaalisen kehityksen pelikirjan, josta on apua tietojärjestelmien, myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä pitkälle tulevaisuuteen. 

Kirkkaampi kuva datalähteistä ja digitaalisesta asiakaspolusta

Autosalvalla oli käytössään erilaisia tietojärjestelmiä, joista jokainen tuotti dataa liiketoiminnasta ja asiakkaista. Yrityksellä oli tarve selvittää, mistä tietoa saadaan, missä määrin se on hyötykäytössä ja miten se liikkuu eri järjestelmien välillä. Samalla haluttiin arvioida järjestelmien nykymahdollisuudet ja uudistustarpeet sekä kartoittaa digitaalinen asiakaskokemus ja löytää ehdotuksia sen kehittämiseksi.

Kattavasta tiedonkeruusta selkeäksi digistrategiaksi

Vincit auditoi Autosalvan ICT-infran, käytettävissä olevan datan ja sen mahdollisuudet sekä digitaalisen asiakaspolun. Datan hyödyntämisestä saatiin arvokasta tietoa työntekijöitä haastattelemalla. Lisäksi tiimi fasilitoi joukon työpajoja, joissa käytiin läpi koottua materiaalia sekä asiakaspolun kosketuspisteitä ja niiden kehittämistä. Olennainen osa työtä oli myös katsaus kansainvälisiin trenditutkimuksiin, jotka kertoivat laajemmin autoalan suunnasta. 

Suuri osa projektista tehtiin etänä käyttäen työkaluna yhteistä Miro-taulua, johon sekä Vincitin että Autosalvan tiimeillä oli jatkuva pääsy. Kun kokonaisuus alkoi hahmottua, Vincitin tiimi teki siitä selkeän yhteenvedon ja kokosi kehitysehdotukset, jotka priorisoitiin yhdessä Autosalvan kanssa.

Toteuttamista vaille valmis kattaus strategisia hankkeita ja taktisia täsmäiskuja

Digitaalisen kehityksen pelikirja on Autosalvalle konkreettinen työkalu, jonka kehityskohteisiin voidaan tarttua heille sopivassa aikataulussa. Pidemmän aikavälin strategisia hankkeita ja taktisia täsmäiskuja on kirjattu pelikirjaan kaikkiaan parikymmentä. Ehdotukset ulottuvat mobiilisovelluksen ominaisuuksista datainfrastruktuurin parantamiseen ja laajempiin palvelumuotoilullisiin ajatuksiin, jotka auttavat palvelemaan eri asiakassegmenttejä yhä paremmin. Mukana on jopa ideoita asiakkaiden aktivointiin pelillisyyden keinoin.

Korkeimmalle priorisoidut kehityskohdat Autosalpa on jo ottanut työn alle kumppaniensa kanssa. Töitä tehdään muun muassa liidien hallinnan ja markkinoinnin mittaamisen parissa.

”Saimme projektista runsaasti ehdotuksia ja asiantuntevaa kartoitusta. Vincit kuvasi hyvin sitä, miten käymme tällä hetkellä keskustelua asiakkaiden kanssa eri kanavissa, jääkö siitä jälkiä ja miten yhteydenpito jatkuu. Näimme, millaista tietoa meillä jää käsittelemättä. Kaikkiin kehityskohteisiin ei ole mahdollista tarttua kerralla, mutta käteen jäi lista hyviä nostoja, joita voidaan ryhtyä tulevaisuudessa kehittämään. Tietojärjestelmiin liittyvien parannusten lisäksi ideoita riittää markkinointiin ja myynnin kehitykseen.”

Jukka Sirén, rahoitusjohtaja, Autosalpa

Pinterest
Referenssin infoboxi
Vincit logo

Tiedot

Tilaaja: Autosalpa
Ajankohta: 2021

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

palvelumuotoilu

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia