Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

DigiStaran matkassa #Osa2 – Kukaan ei ole seppä syntyessään

BloggausInnofactorin DigiStar-ohjelma toteutui vuonna 2021 jo kolmatta kertaa. Ohjelmaan valitaan vastavalmistuneita, alanvaihtajia ja opintojen loppusuoralla olevia moderneista teknologioista innostuneita henkilöitä. Tänä vuonna ohjelmassa aloitti yhteensä 14 DigiStaraa, jotka työskentelevät eri rooleissa ympäri Innofactorin Suomen toimipisteitä. Tässä blogisarjassa DigiStarat kertovat rehellisiä kuulumisia matkan varrelta.

Yllättävän kiireinen kesäperiodi Microsoft-teknologioiden maailmassa

Tampereen toimipisteessä työskentelevä Miika Mikkonen kertoo kesäkauden projekteista, opeista ja pienistä huolenaiheistakin.

(Jos missasit Miikan ensimmäisen kirjoituksen, se löytyy täältä.)

Onnistumisia ensimmäisten projektien parissa

Kesä lähenee loppuaan ja syksy kolkutteleekin jo ovilla. Vaikka sitä kuinka sanottiin, että kesällä saattaa olla hiljaista, niin itselleni ei ole työn puutteesta muodostunut ongelmaa. Kesän aikana olen päässyt monen projektin pariin tekemään kehitystyötä, suorittamaan modernisointia ja auttamaan muissa liiketoimintayksiköissä olevia kollegoita mm. CRM-järjestelmän tyylittelyn kanssa ja, ai niin, Microsoft Azure Fundamentals -sertifikaattikin on tullut suoritetuksi.

Töitä on siis tullut tehtyä monien teknologioiden parissa ja on tuntunut välillä – varsinkin alussa – hieman siltä, että nappasikohan sitä liian ison palan purtavaksi? Mutta (jopa pienenä yllätyksenä) kaikki on saatu tehtyä mitä on luvattu ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Olen kiitollinen myös siitä, että kesän aikana, kun oikeisiin töihin on päässyt kiinni, ei ole tullut liikaa painetta omilta tiimin jäseniltä eikä esihenkilöltä. Aina ennen uuden homman aloittamista on puhuttu siitä, mitä tällä hetkellä on lautasella ja onko mahdollista ottaa lisää työtä. Ainoa negatiivinen stressi on syntynyt paljolti omasta halusta saada asiat tehdyiksi tehokkaasti ja niin hyvin kuin mahdollista.

 

Kunnolla aikaa teknologioihin perehtymiseen

Olen arvostanut DigiStar-ohjelmassa sitä, että on ollut mahdollista käyttää aikaa teknologioihin perehtymiseen. Näin alkuvaiheessa tulee paljon tuntemattomia teknologioita vastaan, ja niihin täytyy perehtyä kohtuullisen paljon ennen kuin pystyy luomaan asiakkaille toteutettavia ratkaisuja. Tätä ovat tukeneet myös harjoitteluprojektit, joiden avulla olen pääsyt sukeltamaan syvemmälle Microsoft-teknologioiden pariin ja lisäksi projekteista on ollut hyötyä myös asiakkaille. Näiden avulla olen päässyt hyvin kiinni esimerkiksi Teams-appien kehittämiseen sekä SharePoint-ympäristön kustomoimiseen.

Ratkaisuja on myös ollut siitä mukavaa kehittää, että kun tehdään kehitystyötä M365-ympäristössä – oli se sitten Sharepointin, Teamsin tai PowerAppsien parissa – niin luodaan myös käsitystä siitä, miten esimerkiksi PowerAppseja voidaan hyödyntää SharePointissa tai miten SharePoint-sivustoja voidaan tuoda Teamsiin. Tällainen mahdollisuus yhdistää ja luoda ratkaisuja M365-ympäristössä luo loputtomat mahdollisuudet kehittää uusia asioita, joten myöskään opiskelu ei koskaan lopu. M365-ekosysteemi on niin valtava, että omien kiinnostusten mukaan opeteltavaa ja perehdyttävää löytyy aina.

 

FI-DigiStar-office-1

 Ei kysyvä tieltä eksy ja kukaan ei ole seppä syntyessään

Samalla kun teknologioita tutkii, tulee väistämättä niitä hetkiä, että täytyy kysyä joltakulta apua. Näinä hetkinä on tajunnut, että apua aina löytyy, kun on vaan valmis kysymään – kysyi sitä sitten omalta tiimiltä tai oman liiketoimintayksikön ulkopuolelta. Olen huomannut tämän erittäin selkeästi toimistollamme Tampereella, jossa olen ainoa työntekijä omasta yksiköstäni. Olen päässyt keskustelemaan ja työskentelemään kollegoiden kanssa, joilla on erilaista osaamista ja tuntemusta eri osa-alueilta.

Ennen kuin projekteihin pääsi mukaan oli itselleni isoin stressinaihe epäilys siitä, että oma osaamistaso ei välttämättä tule riittämään projekteihin. Olen pyrkinyt muistuttamaan itseäni siitä, että perehtymisvaiheessa tässä ollaan ja kukaan ei ole seppä syntyessään. Vaikka kuinka itsestään selvältä se kuulostaakin, niin ei sitä tuppaa millään uskomaan. Viimeistään tässä kesän aikana se on kuitenkin tullut selväksi – ei, alusta asti ei todellakaan tarvitse olla ammattilainen vaan sitä kohti kehitytään. Kehittymiseen Innofactor on kannustanut mielestäni loistavasti. Tärkeimmäksi asiaksi on ylivoimaisesti noussut oma kiinnostus sekä halu oppia ja kehittyä, ja vaikka sen tärkeyttä mainostetaan paljon, moni aloitteleva IT-alan ammattilainen pitää edelleen omaa lähtötasoaan isompana vaikuttavana tekijänä. Mutta halu oppia ja kehittyä on se mikä tekee parhaat asiantuntijat IT-alalla.

 

Kesän Top3-saavutukset

Tähän mennessä omasta halusta oppia ja kehittyä on ollut hyötyä sen verran, että on päässyt jo tekemään näin nuoren asiantuntijan näkökulmasta siistejä juttuja. Top3-asiat, joita olen kesän aikana päässyt tekemään ovat olleet:

  • TeamsMaten asennuksen suorittaminen asiakkaalle.
  • Oma kehitysprojekti, jossa olen päässyt hyödyntämään omaa osaamista TypeScriptin ja Reactin kanssa, syventymään Teams-appien kehitykseen sekä hyödyntämään Azuren ja Graph Apin mahdollisuuksia.
  • Microsoft Azure Fundamentals -sertifikaatin suorittaminen. Lisäksi kävin Scrumin perusteet -koulutuksen Espoon toimistolla pienellä porukalla. Samalla tapasin kollegoita eri puolilta Suomea ja eri yksiköistä.

Kesä on ollut erittäin arvokas oppimiskokemus ja vaikka olin ehkä hieman skeptinen siitä, kuinka paljon muutaman kuukauden aikana ehtii oppia, niin olen päässyt yllättymään. Seuraavaksi siirrytään kohti syksyä ja uusia projekteja, kun yksi kesän suurempi projekti on saatu maaliin. Tavoitteena on suorittaa Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals sekä Power Platform Fundamentals -sertifikaatit syksyn/loppuvuoden aikana sekä päästä työskentelemään enemmän Azure-pilven kanssa. Syksyllä nähdään, kuinka tämä on onnistunut!

 

FI-DigiStar-Miika-1

 

Lue myös Miikan ensimmäinen (kesäkuun 2021 alussa julkaistu) kirjoitus: DigiStaran matkassa #Osa1 – "Tuntui heti, että olen osa tiimiä."

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

employer branding

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia