logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Digiluokat tuovat sujuvuutta ja tasa-arvoa Novia -ammattikorkeakoulun toimintaan

ReferenssiMonialainen Novia-ammattikorkeakoulu on noin 4000 opiskelijan ja 290 asiantuntijan koulutusyhteisö. Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella tutkinnon yhdeksällä koulutusalalla. Koulutuspaikkakuntia on useita aina Raaseporista Pietarsaareen asti.

Joillakin aloilla sekä koulutustarpeet että opiskelijamäärät ovat sen verran pieniä, ettei opetusta voida aina järjestää monella eri paikkakunnalla vaan henkilöstön ja oppilaiden on itse liikuttava. Onneksi apu löytyy nykyään helposti modernien viestintäratkaisuiden avulla.

”Hallintohenkilöstömme, oppilaskunnan hallitus ja opettajat hyötyvät Telia Tila -videoneuvotteluratkaisusta, kun heidän ei tarvitse matkustaa eri yksiköiden välillä palavereissa”, sanoo Novian opetuspalveluiden päällikkö Thomas Böckelman. Telian Teamwork Specialist Heikki Hautala jatkaa, että videoneuvotteluiden tarkka kuva ja huippulaadukas ääni takaavat sen, ettei välimatka neuvottelukumppaneihin tunnu miltään. ”Palvelu on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto matkustamiselle”, Hautala toteaa.

”Lisäksi opetamme opiskelijoitamme digitaalisissa luokkahuoneissa, jotka on hankittu Telialta palveluna. Digiluokat ovat helppokäyttöisiä niin opettajille kuin oppilaillekin, jotka voivat osallistua opetukseen joko toisesta toimipisteestä, kotoaan tai vaikka ulkomailta käsin. Opettaja voi liikkua luokkahuoneessa vapaasti monikameratekniikan ja kattomikrofonien ansiosta, eikä oppitunnin aloitukseen vaadita kuin yksi napin painallus. Kokemus on kaikille osapuolille miellyttävä ja aito, kun palvelun virtuaalitilassa on vielä mahdollista jakaa materiaaleja tietoturvallisesti. Hybridiopetus, jossa lähi- ja etäopintojaksot yhdistetään joustavasti on tämän päivän kilpailuvaltti”, Böckelman tietää.

Verkko-opiskelu sujuu jouhevasti digiluokissa


”Kokonaan verkossa tehtävät etäopinnot tuovat lisää valinnanvaraa ja mielekkyyttä opiskeluun, kun kursseja voi valita niin oman kuin vieraankin paikkakunnan kursseista. Tulevaisuuden visiossa merenkulkualan opiskelijat voivat osallistua etänä opiskeluun myös meriharjoittelun aikana, riippumatta siitä millä valtamerellä heidän laivansa sillä hetkellä on.”

”Ylempiä amk-tutkintoja opiskellaan yleensä työn ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Digiluokat vapauttavat oppimisen ajasta ja paikasta riippumattomaksi, mikä tuo lisää joustoa arkeen ja elämään. Se saattaa jopa vaikuttaa siihen, kuinka moni ylipäätään hankkii lisäkoulutusta kiireisen työelämän ohessa”, pohtii Böckelman.

Ciscon Webex -teknologiaa hyödyntävä Telia Tila on tehokas ryhmätyötä tukeva pilvipohjainen palvelu, joka toimii kaikilla laitteilla ja kaikissa verkoissa. Palvelun virtuaalitilassa opettaja ja opiskelijat voivat keskustella, jakaa materiaaleja ja osallistua opetukseen videokuvan ja työpöydänjaon kera tietoturvallisesti. Myös Satakunnan ammattikorkeakoulu käyttää tätä palvelua opetuksessaan.

Haaste: Novia tarvitsi toimivat ratkaisut henkilöstön videokokouksiin ja opiskelijoiden sujuvaan etäopetukseen.

Ratkaisu: Novia valitsi kumppaniksi Telian, jonka videoneuvottelupalvelu vastasi nopeiden ja joustavien etäkokousten sekä oppituntien pitämisen tarpeeseen. Telia Tila -palvelun avulla Novia on kehittänyt digitaalista etäopetusta lukuisilla eri paikkakunnilla.

Hyödyt: Hallintohenkilöstö ja opettajat säästävät aikaa ja matkakustannuksia verkkokokousten ansiosta. Opiskelijoille digitaalinen oppiminen on puolestaan vuorovaikutteista, ekologista ja vaivatonta. Kun oppiminen ei ole aikaan, paikkaan tai laitteeseen sidottua, on opiskelijoilla enemmän valinnanvaraa, aikaa ja joustoa elämässä.

Suosittelija:

”Hallintohenkilöstömme, oppilaskunnan hallitus ja opettajat hyötyvät Telia Tila -videoneuvotteluratkaisusta, kun heidän ei tarvitse matkustaa eri yksiköiden välillä palavereissa. Lisäksi opetamme opiskelijoitamme digitaalisissa luokkahuoneissa, jotka on hankittu Telialta palveluna."

Thomas Böckelman, opetuspalveluiden päällikkö, Novia

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia

Tiedot

Tilaaja: Yrkeshögskolan Novia -ammattikorkeakoulu

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Telia
viestintäratkaisut
toimistosovellukset
neuvottelupalvelut
Videoneuvottelut

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut

Toimialakokemus

Koulutusala

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen
TOP 30 Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset
Ohjelmistoprojektien vaaranpaikat – kokenut ohjelmistokonsultti auttaa välttämään haasteita kehityshankkeissa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia