Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Dell toi Oulunkaarelle lisää muistia

ReferenssiPudasjärvi oli ensimmäinen julkissektorin yksikkö joka virtualisoi serverinsä. Nyt Pudasjärvi on osa Oulunkaarta, jolle uusi Dell EMC:n all-flash -tallennusjärjestelmä toi lisää nopeutta ja kapasiteettia.

Oulunkaaren kuntayhtymä otti käyttöönsä Dellin uuden sukupolven flash-tallennusratkaisun.

– Kun aloitimme virtualisoinnin viisitoista vuotta sitten, vain Evli Pankissa oli virtuaalinen serveri, Oulunkaaren kuntayhtymän IT-suunnittelija Matti Tauriainen muistelee .

– Tapasin Oulussa serveriseminaarissa Dellin kavereita ja päätin vähän haastaa heitä. Meillä oli suhteellisen järeä järjestelmä, mutta levypakassa oli liian vähän potkua. No, Dustin myi meille Dellin suunnitteleman pakan jossa potkua on riittänyt. Olemme voineet siirtää loppukäyttäjien ja hallinnon levytilan tarpeet samalle levypalvelimelle. Kapasiteetti riittää ja projekti meni niin kuin ajateltiin.

– Emme ole vielä ehtineet tehdä optimointia, koska siirrot ovat vielä kesken ja kaikki tieto on mahtunut vaivattomasti uuteen flash-muistiin. Mutta meillä on mahdollisuus tuplata levypinta helposti ja hankkia tarvittaessa lisää FX palvelimia, Matti Tauriainen jatkaa.

Matti Tauriainen on teknisen toimivuuden ja lisääntyneen nopeuden lisäksi tyytyväinen myös Dellin palveluun. Asennuksen yhteydessä Matti Tauriainen sai rautaisannoksen tietoa järjestelmästä.

– Järjestelmän käyttöönotto sujui helposti. Dellin ammatitaitoinen asentaja hoiti levyjärjestelmän asennuksen ja antoi käyttöopastuksen. Dustinilta tuli toinen asentaja joka hoiti sitten koko järjestelmän kasaamisen. Palvelinsalitekniikkaan meillä ei ole varahenkilöä, joten on erittäin tärkeää, että backup on olemassa. Homma toimi hyvin jo Dellin edellisen setin kanssa. Jos serverin kanssa tulee ongelmia, ei jää yksin vaan apu on lähellä.

– Jos olette hankkimassa vähänkin laajempaa järjestelmää, muistakaa pitää takuut koko ajan voimassa. Meillä on laajennettu takuu eli 24/7/365 kahdeksan tunnin vasteajalla. Kun osat ovat monesti Ruotsissa asti ja palvelimet Pudasjärvellä pitää miettiä, miten koko ketju toimii. Helsingissä se on helpompaa kuin täällä 100 kilometrin päässä Oulusta koilliseen, Matti Tauriainen muistuttaa.

– Suurin fyysinen muutos on tila. Ennen meillä oli suuri ja kuuma halli täynnä laitteita ja kaapeleita. Nyt saimme tehokkaamman ratkaisun, jossa kaksi kaappia mahtuu noin toimistohuoneen kokoiseen palvelinhuoneeseen – ja vie huomattavasti vähemmän sähköä. Kaksi järeää UPSiakin jäi toimettomaksi, Matti Tauriainen kertoo.

– Toinen hyöty on se, että olemme voineet ottaa erillispalvelimia pois käytöstä. Kun on vähemmän ylläpidettäviä laitteita, se antaa mahdollisuuden siirtää työaikaresurssia toiminnan kehittämiseen, lisää Matti Tauriainen.


Oulunkaari


Oulunkaaren kuntayhtymään kuuluvat Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala.
Oulunkaaren kuntayhtymä järjestää jäsenkuntiensa lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut.
Lisäksi kuntayhtymä tuottaa kuntien talous-, henkilöstö- ja IT-palvelut sekä elinkeinoneuvontaa yrityksille.


Dell EMC

Dell ja Dell EMC auttavat asiakkaitaan rakentamaan it-ympäristön, joka vastaa digitaalisen murroksen ja muuttuvien työskentelytapojen tarpeisiin.
Dell EMC -liiketoimintayksikkö tarjoaa ratkaisuja konesaliin ja hybridipilvipalveluihin.
Toimii 180 maassa ja työllistää globaalisti 140 000 henkilöä.Teksti: Kati Halonen
Kuvat: Dell

Pinterest
Referenssin infoboxi
Dustin Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Oulunkaaren seutukunta
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mika Korhonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Dustin Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet

Siirry yrityksen profiiliin Dustin Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dustin Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dustin Finland - Muita referenssejä

Dustin Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia