Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Datavetoisen liiketoiminnan ja analytiikan nykytila Suomessa. @eCraftReferre'n & #Qlik'n kyselytutkimuksen tulokset.

BloggauseCraft Business Insight ja Qlik tekivät kyselytutkimuksen TiVin Data Driven Business -tapahtuman korkean profiilin osallistujien kesken. Kyselyyn vastasi 80 tapahtumaosallistujaa.


Eri toimialoja vertailtaessa palvelualan ja IT-sektorin edustajat kokivat olevansa eniten datavetoisia. Vain harva osallistujista myönsi oman yrityksensä edustavan vanhanaikaista HIPPO*-mielipidekulttuuria, mutta käsite herätti silti monia maukkaita anekdootteja, kuten jo legendaksi muodostuneen tarinan erään entisen Nokian johtokuntalaisen tölväisystä: ”Ei, se ei ole fakta, vaan se on mielipiteeni - mutta se on niin vahva mielipide, että sinä voit pitää sitä faktana”.

Kyselytutkimuksen tulokset osoittavat, että datavetoinen päätöksentekokulttuuri on saanut vahvan jalansijan Suomessa, mikä luo hyvän pohjan maamme tulevaisuudelle näinä vaihtoehtoisten faktojen aikoina.

Mitä analytiikan tasoja organisaatiossa hyödynnetään?
Siinä missä Business Intelligence ja selittävä analytiikka alkavat olla jo valtavirtaa ja perusvaatimus pärjäämiseen, koneoppimiseen perustuva ennakoiva ja ohjaava analytiikka ovat vielä useimmille uudempia tuttavuuksia – ja samalla oiva keino saavuttaa kilpailuetua.

Kuka draivaa?
Tietohallinto ja talousjohto ovat osallistujayrityksissä yleisimpiä yksittäisiä vetovastuullisia analytiikan ja koneälyn hyödyntämisessä, mutta pääsääntöisesti vetovastuu on hajaantunut monelle. Uskomme, että tämän kaltainen laaja vastuunkanto voi olla myös eduksi, koska parhaat tulokset saavuttavat ne, jotka pystyvät hyödyntämään analytiikkaa ja koneälyä tehokkaasti organisaation joka funktiossa ja joka tasolla.

Yleisimmät haasteet analytiikan ja koneälyn hyödyntämisessä
Osaaminen ja IT-infrastruktuurin haasteet ovat osallistujayritysten yleisimpiä kompastuskiviä, mutta yhtä lailla myös käytössä olevan datan, vision ja strategian, käyttökohteiden tunnistamisen, ja kustannusten kanssa on usein haasteita.


Tommi on eCraftin Chief Data Scientist, joka haluaa tuoda koneälyn ja analytiikan läpimurrot suomalaisen yrityselämän valtavirtaan ja saavuttaa kouriintuntuvia tuloksia. Hän arvostaa ihmisiä jotka katsovat tulevaisuuteen ja tekevät merkityksellisiä asioita.


*highest paid person's opinion

Pinterest
Qlik

Lisätietoja

Yritysprofiili Qlik kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Qlik
eCraft Referre
Qlik-teknologia
dataan pohjautuva päätöksenteko
dataohjattu päätöksenteko
eCraft Business Insight
datavetoinen liiketoiminta

Siirry yrityksen profiiliin Qlik kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Qlik - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Qlik - Muita referenssejä

Qlik - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia