Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

DataCenterin palvelun tekijät - Asiakkaan tulkkina service deskissä

BloggausDataCenterin palveluntekijät blogisarja jatkuu. Haastattelin Service Deskissä työskentelevää Jutta Ikosta, joka aloitti DataCenterillä helmikuussa 2018 yrityskauppojen myötä. Jutta nauttii haasteista ja työskentelystä asiakasrajapinnassa. Miten kauneusalalla ja luokanvalvojanakin työskennellyt Jutta päätyi DataCenterille?

Service Desk on palveluidemme keskitetty asiointipiste. Service Deskin käyttäjätukitiimimme auttaa mm. loppukäyttäjän työaseman, mobiilipäätteiden ja tulostimien ongelmanhallinnassa, käyttäjätilien hallinnassa tai järjestelmien ja sovellusten etäasennuksessa. Tukipyynnöt hallinnoidaan ITIL-pohjaisilla ISO20000 sertifioiduilla prosesseilla ja mahdollisimman monet pyynnöt ratkaistaan ensimmäisen kontaktin aikana. Tarvittaessa pyynnöt ohjataan eteenpäin asiantuntijatiimeille. Service Deskissä on käytössä etäkäyttötyökalut, jotka nopeuttavat ongelmien ratkaisua turvallisen yhteyden avulla.

Valokuvaamisesta ja luonnossa liikkumisesta pitävä Jutta Ikonen nauttii työstään Service Deskissä. Aiemmin Iso-Britanniassa asunut Jutta on entinen kauneusalan freelancer. Teatterissa ja markkinoinninkin parissa työskennellyt Jutta huomasi kuitenkin päätyvänsä usein korjaamaan laitteita ja tekemään erilaisia asennuksia aiemmissa työpaikoissaan. Näin häntä alkoi kiinnostamaan lähitukihommat ja päätyikin näin hieman vahingossa alalle.

Juttaa on aina kiinnostanut it-ala ja lisää opiskeltuaan mielenkiinto ja uteliaisuus it-alaa kohtaan kasvoi. Hän työskenteli aiemmin DataCenterin lähituen parissa, mutta nyt Service Deskissä, hän pääsee vieläkin lähemmäs asiakasta. Jutta nauttii ongelmanratkaisuista ja työskentelystä asiakasrajapinnassa. Jutta kertoo, että parasta hänen työssään on toimia niin sanotusti tulkkina asiakkaalle. Hänen tulee aina löytää oikea tapa auttaa asiakasta ja koittaa päästä asiakkaan pään sisälle, jotta ongelma saadaan ratkaistua. Jutan mielestä Service Deskin työskentely on luovaa työtä ja hyviä tiedonkäsittelytaitoja tarvitaan koko ajan, sillä uutta informaatiota tulee jatkuvasti.

Mitä asiakas hyötyy Service Deskin palveluista asiakkaan näkökulmasta?

”Asiakas saa meiltä Service Deskistä nopeasti apua, joka helpottaa asiakkaan omaa työntekoa ja hermoja. Uusien teknologioiden myötä järjestelmät vaativat koko ajan käyttäjältään enemmän taitoja, joten Service Deskin kaltaiset loppukäyttäjäpalvelut ovat entistä tärkeämpiä. Tarvitsemme asiakkaan auttamisessa hyviä ongelmanratkaisutaitoja, sillä tarkoituksena on selvittää asiakkaan ongelma ja tunnistaa se. Teemme tärkeää asiakaspalvelua ja jos asia ei ratkea heti, niin laitamme lähituen paikalle tai ohjaamme muille asiantuntijoille ratkaistavaksi. Lisäksi meillä on aina tekninen paikallinen suomalainen henkilöstö vastaamassa, eikä sitä ei ole ulkoistettu minnekään muualle. Tämä on monelle asiakkaalle erityisen tärkeä asia.

Asiakkaana voi olla kuka vaan ja ongelmat voivat olla pienistä todella suuriin asioihin. Nautin siitä, kun jokainen asiakaskohtaaminen on erilainen. Työpäiväni eivät ole koskaan samanlaisia, eikä ikinä ei tiedä mitä vastaan tulee. Mutta se fiilis, kun asia on saatu ratkaistua ja asiakas on tyytyväinen, palkitsee. Silloin koen työssäni onnistumisen hetkiä. Pidän haasteista, joten minun ja muiden tiimiläisteni tulee olla jatkuvasti ajan tasalla uusista ja nykyisistä palveluista, jotta asiakkaiden auttaminen sujuisi mahdollisimman helposti. Itsensä kehittäminen ja opiskelu ovat siis koko ajan erityisen tärkeää. "

Minkälaista on työskennellä DataCenterillä?

”Minulle on tosi tärkeää työskennellä mukavien työkavereiden kanssa ja arvostan omassa tiimissäni erityisesti hyvää yhteishenkeä, jossa on helppo puhua. Pidän myös siitä, että saan työskennellä firman sisäisestikin monien eri tiimien kanssa. Arvostan sitä, että meillä DataCenterillä pidetään hyvää huolta henkilökunnasta sekä yrityksen arvot ja periaatteet ovat mielestäni kohdallaan. Parasta on tehdä töitä yhdessä loistavalla yhteishengellä, kun kaikilla meillä on yhteinen päämäärä."

”Tästä työstä mä tykkään!”

Kirjoittaja on DataCenterin markkinointikoordinaattori Marika Mehtälä.

Lue Palveluntekijät-blogisarjan muut jutut tästä!

Pinterest
Valtti  logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Valtti kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Konesalipalvelut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

service desk
It-Loppukäyttäjäpalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Valtti kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valtti - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Valtti - Muita referenssejä

Valtti - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia