Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Cursorin verkkosivustouudistuksen tavoitteina helppokäyttöisyys, tiedon löydettävyys ja mobiilikäytettävyys

ReferenssiToteutimme Cursor Oy:lle verkkosivustouudistuksen, jossa Cursorin kolme keskeisintä verkkosivustoa, Visit Kotka-Hamina, Business Kotka-Hamina sekä Cursor, toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmälle toimittajariippumattomasti Geniemin Enterprise WordPress -konseptilla. Lähtökohtana sivustouudistukselle oli helpottaa kaikkien kolmen sivuston hallintaa sekä päivittää sivustojen ilme houkuttelevaksi ja nykyaikaiseksi. Erityistä huomiota kiinnitettiin käytettävyyteen ja tiedon löydettävyyteen.

Cursor lyhyesti – mistä on kyse?

Cursor Oy tuottaa Kotkan-Haminan seudun viiden kunnan – Hamina, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti – sekä Loviisan elinkeino- ja matkailupalvelut ja Cursorin tavoitteena on tuottaa alueen yrittäjille ja omistaja-asiakkaille Suomen parhaita palveluita. Sivustot toimivat tällä hetkellä pääasiallisesti informaation jakamisen kanavina. Lisäksi Visit Kotka-Hamina -sivusto toimi myös alueen yrittäjien tuottamien palvelujen asiakaspolkujen alkuna, mistä linkitetään eteenpäin palvelun tarjoajien omiin kanaviin.

Lähtökohta sivustouudistukselle tarve vaihtaa julkaisujärjestelmää Drupalista WordPressiin

Cursor Oy:n sivustouudistukselle loi tarpeen aiemman Drupal-julkaisujärjestelmän kankeus sekä sivustokokonaisuuden hankala, hidas ja monimutkainen ylläpito. Cursor Oy halusikin vaihtaa verkkosivustouudistuksen yhteydessä julkaisujärjestelmän Drupalista WordPressiin.

Cursorin kaikki kolme sivua olivat ”vanhanaikaiset”, oman aikansa tuotokset, eivätkä ne palvelleet enää tarpeitamme. Halusimme panostaa palveluidemme saavutettavuuteen, tehokkuuteen ja mobiilikäyttöön, sekä julkaista Cursorin näköiset sivut, niin oli aika uudistaa ja uudistua., taustoittaa Cursor Oy:n markkinointiasiantuntija Heli Toikka sivustouudistusprojektin lähtökohtaa.

Verkkosivustouudistuksen tavoitteet

Päätavoite oli saada toimivat, tyylikkäät ja nykyaikaiset sivut tukemaan työtämme eri asiakkaiden tarpeiden mukaan sekä kertoa sidosryhmille, mitä me Cursorilla teemme, ja miten voisimme tarjota laadukkaita palveluita., kertoo Heli Toikka.

TOP 8 osa-aluetta, joihin sivustouudistuksessa erityisesti paneuduttiin:

  • kaikkien kolmen sivuston hallinta samasta administa helposti
  • visuaalisesti tyylikkäät sivustot
  • selkeys ja helppokäyttöisyys UX:n ja UI:n osalta
  • palvelujen esittäminen selkeästi sekä sisällön löydettävyys
  • tietoturvallisuus
  • mobiilikäytettävyys
  • responsiiviset ja latautumisajaltaan nopeat sivustot
  • toimintavarmuus sekä teknisen ylläpidon varmuus

Cursorin uudessa sivustokokonaisuudessa haluttiin hyödyntää mahdollisuuksien mukaan aiemman sivuston sisältöjä. Sisältöjen rakenne, navigaatiomalli, käyttöliittymäratkaisut, esitystavat ja ylläpitotyökalut haluttiin kuitenkin luoda niin loppukäyttäjien kuin ylläpitäjien tarpeita vastaaviksi. Lisäksi myös verkkopalveluiden joustava ja toimittajariippumaton jatkokehittäminen huomioitiin.

Geniemin toteutuksessa kaikki saman katon alta

Sivustouudistusprojekti käynnistettiin yhdessä asiakkaan kanssa luomalla asiakaspolku- ja vaatimusmäärittelyt työpajatyöskentelynä. Työpajatyöskentelyissä yhdessä Cursorin kanssa syntyivät sivustouudistuskokonaisuuden rautalangat: sivujen toiminnallisuuden, rakenteen ja sisällön suunnittelu, sivustojen käyttöliittymä ja asiakaspolut, suurin osa sivuston lopullisesta visuaalisesta ilmeestä sekä vaatimusmäärittely, joka toimii sivustouudistuksen perustana määritellen sivuston teknisen toteutuksen.

Projektin toisessa vaiheessa toteutettiin WordPress Multisite -kokonaisuus, joka mahdollistaa kolmen erilaisen sivuston, eli Cursorin, Visit Kotka-Haminan ja Business Kotka-Haminan, hallinnan helposti yhden adminin kautta. Kaikkien kolmen sivuston ilme päivitettiin houkuttelevaksi ja nykyaikaiseksi yhdessä Cursor Oy:n ja sen kumppaneiden kanssa. Erityistä huomiota kiinnitettiin kävijäpolkuihin ja asioiden löydettävyyteen.

Cursorin sivustouudistuksen myötä kolmea sivustoa hallitaan helposti

Cursorin WordPress-sivustouudistuskokonaisuudessa syntyivät nykyaikaiset sivut kolmelle keskenään erilaiselle instanssille. Erityisen kiitoksen kerää sivustojen helppo käytettävyys ja helppo hallinta yhdestä paikasta.

Sivuston jatkokehitys asiakkaan tarpeiden mukaan

Sivustouudistus jatkuu vielä julkaisun jälkeenkin. Projektin aikana ilmeni monia hyviä ideoita ja tarpeita, joita luodaan sivustolle jatkokehityksessä tuomaan lisäarvoa kävijälle.

Lue lisää Cursorin WordPress-verkkosivustouudistuksesta sivuiltamme.

Miltä uudistetut verkkosivut näyttävät?

Suosittelija:

Uudistus oli todella tarpeen ja se on otettu erittäin hyvin vastaan. Tuntuu upealta, kun sivut ovat nyt julkaistu ja niitä kehtaa esitellä. Sivut ovat todella hyvän näköiset ja helppokäyttöiset. Uudistus vastasi juuri siihen tarkoitukseen mitä haimme ja uusien sivujen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Haluan vielä kiittää hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa, kiitos.

Heli Toikka, markkinointiasiantuntija

Pinterest
Referenssin infoboxi
Hion Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Cursor Oy
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Riihikallio, projektipäällikkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Projektinhallinta
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Enterprise Wordpress
wordpress multisite
verkkosivustouudistus
julkaisujärjestelmän vaihto

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia