Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Coston verkkokauppauudistuksessa saatiin saumaton ERP + verkkokauppa -kokonaisuus

ReferenssiCosto on suomalainen kestäviä ja laadukkaita asusteita myyvä yritys, jonka myynnistä merkittävä osa tapahtuu verkkokaupan kautta. Costolaisten sydäntä lähellä ovat ajaton suunnittelu, vastuullisesti ja lähellä tuotetut tuotteet sekä hyvä ja asiantunteva palvelu.

Tarve vaihtaa vanhentunut verkkokauppa-alusta uuteen

Projekti lähti liikkeelle tarpeesta vaihtaa soveltuvampaan verkkokauppa-alustaan edellisen Magento-alustan vanhennuttua. Alustaksi valikoitui WooCommerce, johon integroitiin Odoo ERP Veistämön Odoo-tiimin kanssa yhteistyössä. Tavoitteena oli luoda liiketoiminnan kannalta tärkeimmillä ominaisuuksilla ja upealla ulkoasulla varustettu verkkokauppa, jota on helppo kehittää jatkossa. Costolle projektin tärkeitä lähtökohtia oli joustavuus, keveys ja kustannusrakenne. Verkkokauppaprojektin alkaessa Coston ja Veistämön timanttinen yhteistyö oli jo käynnistynyt ERP-puolella Odoo-tiimin kanssa. 

Uudistuksessa selkeytettiin myös asiakaspolkuja sekä pyrittiin tuomaan tuotevalintaa helpottavia sisältöjä lähemmäs asiakasta juuri sopiviin kohtiin palvelupolulla. Aiempi verkkokauppa oli englanninkielinen, ja uudistuksessa haluttiin lisäksi toteuttaa sivusto monikielisenä sekä suomeksi että englanniksi.

Yhteistyö avainasemassa verkkokaupan toteutuksessa

Projektissa lähdettiin liikkeelle suunnittelusta ja konseptoinnista. Verkkokaupan uusi visuaalinen ilme tehtiin design-kumppanimme Keskiön kanssa yhteistyössä, jossa Keskiö tuotti loistavan ulkoasun ja Veistämön tiimi peilasi näitä verkkopalvelujen yleisiin konventioihin ja intuitiivisiin ratkaisumalleihin. Tiimimme vastasi verkkokaupan toteutuksesta, minkä jälkeen koulutimme asiakkaan pääkäyttäjät oman verkkokauppansa sisällöntuoton mestareiksi.

Mukana Costolta oli iso joukko verkkokauppaliiketoiminnan konkareita, joilla oli selvä visio monien verkkokaupan visujen ja ominaisuuksien osalta. Sovitimme yhdessä näitä verkkokauppojen suosituksiin ja parhaisiin käytänteisiin. ERP-integraatiossa teimme vahvasti yhteistyötä WordPress-tiimin ja Odoo-tiimin välillä. Työnjako oli selkeästi sovittu ja viestintä toimi koko projektitiimin välillä.

Helpot ostopolut asiakkaille

Suuri osa Coston tuotteista on laadukkaita päähineitä, joita löytyy eri väreissä ja kankaissa myös yhden tuotemallin sisällä. Eri tuotemallien erityisomainaisuudet ja eri kankaiden pesuohjeet haluttiin tuoda helposti asiakkaan saataville, joten tuotekorttien sisältötekstit toteutettiin haitarien avulla. Näin tuotekortilla on kaikki tarvittava tieto helposti saatavilla ilmeen pysyessä raikkaana ja ilmavana. 

Kaupasta löytyy joukko upeita asusteita ja valinnanvaraa on paljon. Asiakkaan valintoja helpottamaan verkkokaupasta löytyy runsaasti sisältöä kuten päänmittausohjeet, koko-opas, tuotteiden hoito-ohjeet ja UKK-osio. Kaikissa sisällöissä on huomioitu saavutettavuus ja selkeys.

Coston brändiuudistuksen yhteydessä Costo uudisti myös tuotekuvansa. Nämä haluttiin nostaa esille verkkokaupan designissa, joten kaikki tuotekortin kuvat voi klikata koko ruudun kokoisiksi ja zoomata tuotteen yksityiskohtia. 

“Loimme tiiminä upean kokonaisuuden, johon jokaisella oli tärkeää tietoa annettavana. Loimme yhdessä toimivan ja uudenlaisen verkkokaupparakenteen, joka räätälöitiin täysin Coston tarpeita vastaavaksi. Verkkosivuista tuli upeat!“, verkkokaupan tuoteomistaja Karoliina Kujala summaa projektin tuotokset.

Suosittelija:

Työskentely Veistämön jengin kanssa oli helppoa ja mukavaa. WooCommerce oli projektin alussa meille täysin vieras ja uusi verkkokauppa-alusta. Viestintä oli nopeaa ja apu tuli usein videoina, mikä oli erittäin toimiva tapa opettaa meille WooCommercen salat.

Karoliina Kujala, Costo Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Avoin.Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Costo Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Erno Iipponen

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoin.Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

WooCommerce

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Odoo ERP

Siirry yrityksen profiiliin Avoin.Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoin.Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Avoin.Systems - Muita referenssejä

Avoin.Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia