Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Climecon MyAir – aina laadukas sisäilma

ReferenssiPerinteisen kerrostalon ilmanvaihdon säätäminen on työlästä ja aikaa vievää. Tulos on silti parhaassakin tapauksessa ainoastaan kohtalainen, sillä ulkolämpötila ja tuuliolosuhteet vaikuttavat ilmanvaihtoon, eivätkä asukkaat elä ilmanvaihdon mukaan. Huono sisäilman laatu onkin yksi yleisimmistä kerrostalojen ongelmista. Huono ilmanvaihto aiheuttaa – paitsi tyytymättömyyttä ja jopa terveysongelmia – myös turhia energiakuluja, työtä ylläpidolle ja jopa kosteusvaurioita ja kalliita remontteja.

”Perusongelma perinteisissä ilmanvaihtojärjestelmissä on kaavamaisuus. Järjestelmä ei havaitse muutoksia eikä se reagoi niihin. Ilmanvaihdonhan pitäisi tehostua esimerkiksi, kun asukas käy suihkussa tai kuivaa vaatteita. Kun ilmainvaihto ei toimi niin kuin pitäisi, asukkaat ruuvailevat säätöjä itse. Tämä voi aiheuttaa lumivyöryefektin ja koko talon ilmanvaihto ajautuu lopulta epätasapainoon”, kertoo tuotepäällikkö Jani Nieminen Climecon Oy:sta. Climecon on suomalainen ilmanvaihtoon ja ilmanpuhdistukseen erikoistunut yritys.

Climecon päätti nostaa kerrostalon ilmanvaihdon ohjauksen kerralla nykyaikaan.

Suunnittelijoiksi huippuosaajat 

”Perinteiset käsisäätöiset poistoilmaventtiilit on syytä korvata älykkäillä. Käyttöönoton ja ylläpidon pitää olla vaivatonta ja helppoa, joten työläät johdotukset eivät yleensä tule kysymykseen. Tarvitaan toimiva automatiikka, jouheva etävalvonta ja niin edelleen”, Jani Nieminen luettelee joitakin perusvaatimuksia.

”Alusta pitäen oli selvää, että keskeisin projektin haaste on vailla johtoja toimiva älykäs poistoilmaventtiili. Venttiilin pitää toimia häiriöttä vuosikausia ilman huoltoa ja ilman ulkoa tuotua sähkövirtaa. Siinä on totisesti kovat vaatimukset laitteistolle ja ohjelmistolle”, projektipäällikkö Eero Heikkinen Etteplanista kertoo.

Lopputulos omaa luokkaansa 

Climecon MyAirin asennus yhteen kerrostalorappuun sujuu tyypillisesti yhdessä työpäivässä. Ja säädöt ovat kerralla kunnossa”, Jani Nieminen vakuuttaa

Climecon MyAir säätää, optimoi ja tasapainottaa ilmanvaihdon automaattisesti asuntojen välillä. MyAir huolehtii oikeista ilmamääristä jokaisessa huoneistossa ja varmistaa, että sisäilma on puhdasta. Tasapainotuksessa MyAir huomioi myös rakennusvaipan yli vallitsevan paine-eron sekä siihen vaikuttavan tuulen ja hormivaikutuksen. Ongelmatilanteissa, joita järjestelmä ei itse pysty ratkaisemaan, se lähettää automaattisesti huoltokutsut ja hälytykset. Kuten irrotettaessa tai tukittaessa venttiili.

”Asukkailta, isännöitsijöiltä, asiantuntijoilta ja ylläpitohenkilöstöltä on tullut kiittävää palautetta. Automatiikka toimii, ja pitkässä juoksussa odotetaan merkittäviä säästöjä”, Jani Nieminen kertoo tyytyväisenä.

”Projektin tavoitteet toteutuivat. Olemme erittäin tyytyväisiä Etteplanin työhön. Muun muassa laitteiston suunnittelu sujui esimerkillisen rivakasti ja yhteistyö on toiminut muutenkin erinomaisesti”, Climeconin Jani Nieminen kehuu.

Kovat vaatimukset ohjelmistolle 

Virtalähteeksi valittiin litiumparistot, joissa on suuri energiatiheys, ja joiden käyttöikä on jopa 10 vuotta. Langattomat yhteydet rakennuksen keskusyksikköön hoidetaan 868 MHz:n LoRa-radiolla, joka toimii luotettavasti teräsbetonisessa rakennuksessa. Elektroniikkaan sisältyvät muun muassa virtaus- ja kosteusanturit, ja äly rakentuu virtapihiin ARM-siruun. 

”Toteutuksen ytimessä on ohjelmisto, joka optimoi huolellisesti energiankulutuksen, erityisesti säätömoottorin ja käytön ja tietoliikenteen. Kukin MyAir-venttiilin osa kytketään päälle vain silloin, kun sitä todella tarvitaan”, Eero Heikkinen luettelee.

”Testien perusteella paristot riittävät vuosikausia.”, Eero Heikkinen kehuu. Venttiilin pitää toimia äärimmäisen luotettavasti, sillä huoltokäynnit tulevat kalliiksi. Myös aikataulu asetti haasteita ohjelmiston kehittäjille.

”Tarvitsimme ohjelmiston kehittämiseen parhaat mahdolliset työvälineet. Sulautettu ohjelmisto päätettiin toteuttaa ARM Mbed OS -järjestelmällä. ARM Mbed vastasi erinomaisesti vaatimuksiamme. Tulevat ARM-projektit tulemme toteuttamaan tällä järjestelmällä”, Eero Heikkinen kertoo. Etteplan toteutti myös rakennuksen keskusyksikön ohjelmistot.

Suosittelija:

”Totesimme, että toteutus edellyttää erittäin monipuolista useiden tekniikan osa-alueiden osaamista. Päätimme kääntyä Etteplanin puoleen.”

Jani Nieminen, Tuotepäällikkö, Climecon

Pinterest
Referenssin infoboxi
Etteplan logo

Tiedot

Tilaaja: Climecon
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kalle Mannonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Etteplan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Testaus ja laadunvarmistus

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

collaboration software

Siirry yrityksen profiiliin Etteplan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Etteplan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Etteplan - Muita referenssejä

Etteplan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia