Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Citynomadi mukaan Metsokankaan kokeilukulttuurin huippuympäristöön

ReferenssiMetsokankaan Monitoimitalon Noppeiden Kokkeilujen teemoiksi valittiin kouluyhteisölle ajankohtaiset ympäristön viihtyisyys, turvallisuus ja alueen käyttäjien liikunnan lisääminen. Nyt käynnistyviin yritysten kokeiluihin tulevat mukaan niin oppilaat, opettajat, vanhemmat kuin vapaa-ajan käyttäjät. Oulu on muutenkin ottamassa isoja harppauksia kokeilumyönteisyyden vahvistamiseksi.

Metsokankaan monitoimitalolla pääsee pian testaamaan aarteenetsintää, oppimaan matematiikkaa ongelmanratkaisupelillä, pelaamaan älypalloilla ja suunnistamaan oikeaan paikkaan sovelluksen avulla.


-Lyhyestä hakuajasta huolimatta saimme 15 kiinnostavaa hakemusta, joista kokeiluihin valittiin pisteyttämällä neljä yritystä, kertoo Metsokankaan koulun rehtori Kalle Komulainen.
Oulun kaupunginhallitus on äskettäin linjannut hankintaohjelmassaan tärkeäksi painopisteeksi kokeilumyönteisyyden vahvistamisen. Kehitysmyönteisestä ympäristöstä hyvä esimerkki on Metsokankaan Monitoimitalo. Kasvava kouluyhteisö, tahto kokeilla ja ympäröivä rakennuskanta muodostavat oivan ympäristön kokeiluille.

- Uskomme että toteutusten joukosta löytyy uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia tuleviin kehityshankintoihin. Yritykset pystyvät viimeistelemään kehittämänsä ratkaisut toimiviksi, ja ne saavat samalla referenssin tuotteidensa markkinointiin, kertoo Oulun 6Aika Avoimet innovaatioalustat projektipäällikkö Heikki Huhmo.

Nopeiden kokeilujen menetelmässä määritellään tarpeisiin perustuvia teemoja, joiden toteuttamismahdollisuuksien kartoittamiseksi ostetaan yrityksiltä kahdesta kuuteen kuukauteen kestäviä kokeiluja. Kokeiluille määritetään yhdessä tavoitteet ja toteutusympäristö, sekä huolehditaan sujuvasta toteuttamisesta kaupunkialustalla. Keskeistä on käyttäjien aito osallistuminen. Nopeiden kokeilujen menetelmää on kehitetty Helsingin Kalasataman ympäristössä jo parin vuoden ajan. Kalasataman 3000 asukkaasta 1000 on osallistunut kokeiluihin.

Menetelmän hyödyntäminen eri kaupungeissa on esimerkki 6Aika–hankkeen levittämistä käytännöistä kaupunkien välillä. 6Aika Nopeiden kokeilujen ohjelma levittää Oulun kaupungin alueelle asiakaslähtöistä kokeilukulttuuria, tehostaa kaupungin palvelujen järjestämistä ja palvelujen tuottamista kokeiluin. Kokeilujen tavoite on varmistaa kehittävien ratkaisujen toimivuus kohtauttamalla kehittäjät ja käyttäjät aidossa ympäristössä.

- Metsokankaan monitoimialueella yritykset tarkentavat suunnitelmiaan kokeilujaksolla lokakuusta joulukuuhun. Yritykset tarkentavat millaista tukea ne tarvitsevat alueen opettajilta, oppilailta, vanhemmilta ja vapaa-ajan käyttäjiltä. 6Aika Avoimet innovaatioalustat –projekti on yritysten tukena eri vaiheissa, kertoo projektikoordinaattori Risto Kallio.

Lisätietoja:
Kalle Komulainen, Metsokankaan Monitoimitalon rehtori, puh. 044 703 9960, kalle.komulainen@ouka.fi
Risto Kallio, 6Aika Projektikoordinaattori, puh. 046 921 9526, risto.kallio@businessoulu.com.

Turvallisesti - ei enää eksymistä

NOMADI on appien appi, josta löytää kiinnostavat kaupunki- ja luontokartat nopeasti. Apin avulla voi liikkua samalla sovelluksella alueen opaskartalla sekä pihalla että rakennuksen sisällä. Metsokankaan opaskartta löytyy kirjoittamalla ikonin takana olevaan hakukenttään Metsokangas tai koulun lähellä Tässä ja Nyt -listasta. Oma sijainti näkyy kartalla sekä ulkona että sisällä.

Citynomadi Oy:n konsepti kattaa karttojen käytön koko elinkaaren. WebTuunarilla voi luoda paikkakohtaista tietoa helposti ja nopeasti. Kartoille yhdistetään sekä avointa dataa että IoT-tietoa kartoille, ja visualisoinnin kohteena on niin tieto, sen muutos että vuorovaikutteisuus.
Citynomadin liiketoiminta-alueet ovat: City - kaikille fiksuille kaupungeille, Environment - luonnon havainnointiin ja kokemiseen, Building - saumaton sisä- ja ulkopaikannus ja Gaming - kouluille oppimispolkuja ja motivointia hyvinvointiliikuntaan.

Citynomadi visualisoi tietoa ja vuorovaikutteisuutta kartalla eri käyttäjille, eri käyttöön, tarjoten Metsokankaan koulun oppilaille, opettajille ja huoltajille ulko- ja sisäpaikannuksen Nomadi-sovelluksessa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Citynomadi Oy

Tiedot

Tilaaja: Oulun kaupunki
Ajankohta: 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Risto Kallio

Lisätietoja

Yritysprofiili Citynomadi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Android
iOS

Tarjonnan tyyppi

Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Citynomadi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Citynomadi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Citynomadi - Muita referenssejä

Citynomadi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia