Citynomadi mukaan Metsokankaan kokeilukulttuurin huippuympäristöön

Metsokankaan Monitoimitalon Noppeiden Kokkeilujen teemoiksi valittiin kouluyhteisölle ajankohtaiset ympäristön viihtyisyys, turvallisuus ja alueen käyttäjien liikunnan lisääminen. Nyt käynnistyviin yritysten kokeiluihin tulevat mukaan niin oppilaat, opettajat, vanhemmat kuin vapaa-ajan käyttäjät. Oulu on muutenkin ottamassa isoja harppauksia kokeilumyönteisyyden vahvistamiseksi.

Metsokankaan monitoimitalolla pääsee pian testaamaan aarteenetsintää, oppimaan matematiikkaa ongelmanratkaisupelillä, pelaamaan älypalloilla ja suunnistamaan oikeaan paikkaan sovelluksen avulla.


-Lyhyestä hakuajasta huolimatta saimme 15 kiinnostavaa hakemusta, joista kokeiluihin valittiin pisteyttämällä neljä yritystä, kertoo Metsokankaan koulun rehtori Kalle Komulainen.
Oulun kaupunginhallitus on äskettäin linjannut hankintaohjelmassaan tärkeäksi painopisteeksi kokeilumyönteisyyden vahvistamisen. Kehitysmyönteisestä ympäristöstä hyvä esimerkki on Metsokankaan Monitoimitalo.  Kasvava kouluyhteisö, tahto kokeilla ja ympäröivä rakennuskanta muodostavat oivan ympäristön kokeiluille. 

- Uskomme että toteutusten joukosta löytyy uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia tuleviin kehityshankintoihin. Yritykset pystyvät viimeistelemään kehittämänsä ratkaisut toimiviksi, ja ne saavat samalla referenssin tuotteidensa markkinointiin, kertoo Oulun 6Aika Avoimet innovaatioalustat  projektipäällikkö Heikki Huhmo.

Nopeiden kokeilujen menetelmässä määritellään tarpeisiin perustuvia teemoja, joiden toteuttamismahdollisuuksien kartoittamiseksi ostetaan yrityksiltä kahdesta kuuteen kuukauteen  kestäviä kokeiluja. Kokeiluille määritetään yhdessä tavoitteet ja toteutusympäristö, sekä huolehditaan sujuvasta toteuttamisesta kaupunkialustalla. Keskeistä on käyttäjien aito osallistuminen. Nopeiden kokeilujen menetelmää on kehitetty Helsingin Kalasataman ympäristössä jo parin vuoden ajan.  Kalasataman 3000 asukkaasta 1000 on osallistunut kokeiluihin.

Menetelmän hyödyntäminen eri kaupungeissa on esimerkki 6Aika–hankkeen levittämistä käytännöistä kaupunkien välillä. 6Aika Nopeiden kokeilujen ohjelma levittää Oulun kaupungin alueelle asiakaslähtöistä kokeilukulttuuria, tehostaa kaupungin palvelujen järjestämistä ja palvelujen tuottamista kokeiluin. Kokeilujen tavoite on varmistaa kehittävien ratkaisujen toimivuus kohtauttamalla kehittäjät ja käyttäjät aidossa ympäristössä.

- Metsokankaan monitoimialueella yritykset tarkentavat suunnitelmiaan kokeilujaksolla  lokakuusta joulukuuhun. Yritykset tarkentavat millaista tukea ne tarvitsevat alueen opettajilta, oppilailta, vanhemmilta ja vapaa-ajan käyttäjiltä. 6Aika Avoimet innovaatioalustat –projekti on yritysten tukena eri vaiheissa, kertoo projektikoordinaattori Risto Kallio.

Lisätietoja:
Kalle Komulainen, Metsokankaan Monitoimitalon rehtori, puh. 044 703 9960, kalle.komulainen@ouka.fi
Risto Kallio, 6Aika Projektikoordinaattori, puh. 046 921 9526, risto.kallio@businessoulu.com.

Turvallisesti - ei enää eksymistä

NOMADI on appien appi, josta löytää kiinnostavat kaupunki- ja luontokartat nopeasti. Apin avulla voi liikkua samalla sovelluksella alueen opaskartalla sekä pihalla että rakennuksen sisällä. Metsokankaan opaskartta löytyy kirjoittamalla ikonin takana olevaan hakukenttään Metsokangas tai koulun lähellä Tässä ja Nyt -listasta. Oma sijainti näkyy kartalla sekä ulkona että sisällä.

Citynomadi Oy:n konsepti kattaa karttojen käytön koko elinkaaren. WebTuunarilla voi luoda paikkakohtaista tietoa helposti ja nopeasti. Kartoille yhdistetään sekä avointa dataa että IoT-tietoa kartoille, ja visualisoinnin kohteena on niin tieto, sen muutos että vuorovaikutteisuus.
Citynomadin liiketoiminta-alueet ovat: City - kaikille fiksuille kaupungeille, Environment - luonnon havainnointiin ja kokemiseen, Building - saumaton sisä- ja ulkopaikannus ja Gaming - kouluille oppimispolkuja ja motivointia hyvinvointiliikuntaan.

Citynomadi visualisoi tietoa ja vuorovaikutteisuutta kartalla eri käyttäjille, eri käyttöön, tarjoten Metsokankaan koulun oppilaille, opettajille ja huoltajille ulko- ja sisäpaikannuksen Nomadi-sovelluksessa.

Referenssi Citynomadi mukaan Metsokankaan kokeilukulttuurin huippuympäristöön
Tilaaja: Oulun kaupunki
Ajankohta:2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Risto Kallio
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Ketterät menetelmät
Android
iOS
Asiantuntijapalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Koulutus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet