Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Chat-palvelu tukee liiketoiminnan kehittämistä – Case: Vepsäläinen

ReferenssiMiten Finnchatin chat-palvelu tukee Vepsäläisen myyntiä ja liiketoiminnan kehittämistä? Kysyimme asiaa Vepsäläisen tietohallintojohtaja Mika Rusilalta.

Finnchat ja Vepsäläinen aloittivat yhteistyönsä chat-palvelun osalta marraskuussa 2020. Finnchatin tuottaman palvelun tavoitteena on palvella asiakkaita Vepsäläisen verkkokaupassa ja välittää myyntiliidejä suoraan ketjun kivijalkaliikkeille. Lisäksi Vepsäläinen saa palvelun kautta arvokasta dataa oman liiketoimintansa kehittämiseen. 

Finnchatin ulkoistetun chat-palvelun käyttöönotto on nostanut jo ensimmäisen vuoden aikana merkittävästi Vepsäläisen verkkokauppamyyntiä, mutta lisämyynti ja konversiot ovat vain yksi pala kakkua. Rusila tiivistää Finnchatin palvelun kokonaishyötyjä seuraavasti:

Tämä ei ole pelkästään chat-palvelu, vaan myös tärkeä tuki meidän liiketoiminnan kehittämiseen."

Vepsäläinen lyhyesti

Vepsäläinen on vuonna 1956 perustettu kotimainen sisustus- ja designhuonekaluliike, joka palvelee ympäri Suomea ja Baltiassa. Vepsäläiseltä löytyy suuret ja pienet huonekalut, sohvat, sängyt, valaisimet, matot sekä sisustusesineet jokaiseen kotiin. Valikoimasta löytyy niin kotimaisia kuin ulkomaisia laatumerkkejä, designklassikoista tuoreimpiin uutuuksiin. Vepsäläisen palveluihin kuuluu myös sisustussuunnittelu.

Vepsäläinen

Chat-palvelun ulkoistaminen arvelutti pitkään

Vepsäläinen aloitti verkkokaupan chat-palvelun toteuttamisen sisäisillä resursseilla vuonna 2014. Käytännössä Vepsäläisen kivijalkaliikkeiden myyjät vastasivat muiden töidensä ohella chat-palvelun toteuttamisesta. Finnchatin myyjät olivat olleet jo pitkään aktiivisesti yhteyksissä Vepsäläisen suuntaan, joten chat-palvelun ulkoistamista oli alustavalla tasolla pohdittu useampia vuosia ennen yhteistyön aloittamista.

Mika Rusila toteaa, että chat-palvelun ulkoistaminen arvelutti, minkä vuoksi chattia tehtiin pitkään sisäisillä resursseilla:

Olimme pitkään karsastaneet chat-palvelun ulkoistamista siitä syystä, että asiakkaamme ovat todella valistuneita ja vaativia. Emme olleet varmoja, voisiko ulkoinen toimija toteuttaa chat-palvelua meidän brändin vaatimalla laatutasolla. Vepsäläisen tuotevalikoima on sen verran laaja, että sen hallitseminen meidän toivomalla tasolla palvelemiseen vaatii paljon opiskelua.”

Ulkoistamisen taustalla halu palvella verkkoasiakkaita nopeasti ja laadukkaasti

Vepsäläisen sisäisillä resursseilla tuotetun chat-palvelun vasteajat asiakkaiden viesteihin venähtivät välillä pitkiksi. Samalla yrityksen sisällä huomattiin, ettei taitavinkaan kivijalkaliikkeen myyjä ole välttämättä parhaimmillaan palvellessaan asiakkaita kirjallisesti digitaalisissa kanavissa.

Vaikka meillä oli chat-palvelu saatavilla, niin palvelun nopeus ja laatu eivät yltäneet sisäisesti muun työn ohessa toteutettuna siihen tasoon, mitä meidän laatutietoiset asiakkaat vaativat ja millaista haluamme heille tarjota.”, Rusila toteaa.

Vepsäläisen verkkosivuliikenteen määrä jatkoi myös tasaista kasvuaan. Yritys halusi säilyttää brändinsä vaativien asiakkaiden luottamuksen ja tarjota heille hyvän asiakaskokemuksen. Tästä syystä Vepsäläinen päätyi ulkoistamaan chat-palvelun tuottamisen Finnchatin ammattilaisille syksyllä 2020. Taustasyinä olivat myös Finnchatin chat-palvelun laajat aukioloajat, jotka mahdollistavat henkilökohtaisen palvelun saatavuuden aamusta iltaan asti sekä viikonloppuisin.

Finnchatin palvelu skaalautuu meidän tarpeen mukaan, eli resurssia säädetään väliaikaisesti isommaksi esimerkiksi sesonkipiikeissä. Myös palvelunopeus on tärkeä seikka. Finnchatilta tulee ensimmäinen vastaus asiakkaan kysymykseen niin nopeasti, ettei me siihen sisäisillä resursseilla pystyttäisi. Yhteistyön taustalla oli halu saada asiakkaamme palveltua nopeasti ja laadukkaasti myös verkossa.”
Mika Rusila


Palvelun laatu on vastannut tiukkoihin vaatimuksiin


Vepsäläinen on brändinä tunnettu premium-tuotteistaan ja palvelustaan. Asiakkaat asettavat riman korkealle niin Vepsäläisen tuotteiden kuin palvelun laadun suhteen. Finnchatin chat-palvelu on pystynyt vastaamaan tiukkoihin laatuvaatimuksiin:

“Finnchatin palvelu on tukenut meidän brändiä laatutietoisten asiakkaiden silmissä, kun chatissa kysytyn kysymyksen jälkeen asiakaspalvelija on heti läsnä sekä vastaa ja auttaa nopeasti. Meille on tärkeää, että laatutietoiset asiakkaamme saavat chatissa heti henkilökohtaista palvelua. Myös asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja ilahtuneita tähän palvelun tasoon. Kaiken kaikkiaan Finnchatin tuottama palvelu on tukenut hyvin Vepsäläisen laatutuotteisiin ja palveluun pohjautuvaa brändiä”, Rusila toteaa.

Chat-palvelun tavoitteet on ylitetty toistuvasti

Finnchatin palvelun aloitusprosessiin kuuluu se, että tavoitteet kirkastetaan aina ennen varsinaisen palvelun starttaamista. Tämä tarkoittaa sekä numeraalisia tavoitteita että yhteistyön suunnan määrittämistä.

Vepsäläisen osalta asetetut tavoitteet on saavutettu erinomaisesti, mikä heijastuu myös Rusilan kommentista:

Pidin siitä, että selvät numeraaliset tavoitteet asetettiin heti liidimäärille, konversioprosentille, verkkokauppamyynnille ja chat-keskustelujen vasteajoille. Asetetut tavoitteet on vielä säännönmukaisesti ylitetty kaikilla osa-alueilla.

Esimerkiksi Vepsäläisen verkkokauppaostosten keskikauppa on noussut merkittävästi yhteistyömme aikana. Lisäksi chat-palvelua hyödyntävien asiakkaiden verkkokauppaostokset ovat keskimäärin huomattavasti suurempia kuin niiden, jotka tekevät verkkokauppaostoksia ilman chat-palvelun apua.

Vepsäläiselle toteutetun chat-palvelun tuloksia 01-09/2021


Verkkokauppamyynnin lisäksi Finnchatin palvelun kautta Vepsäläisen kivijalkaliikkeisiin välittämät myyntiliidit ovat tuoneet merkittävän määrän euroja kivijalkaliikkeiden kassaan, mistä Rusila jatkaa:

Meidän kivijalkamyymälöistä on tullut myös tosi paljon positiivista palautetta siitä, että siellä käyneet asiakkaat ovat saaneet ensin chatin kautta hyvää palvelua ja myyntiliidejä on välitetty runsaasti suoraan myymälöihimme. Me jopa vähän tutkittiin tätä ja verkkokauppamyynnin lisäksi meidän kivijalkaliikkeiden myynnistä osa on sellaista, missä asiakas on saanut palvelua ensin chatin kautta ja sieltä on ohjattu myyntiliidi suoraan meidän kivijalkamyymälään.”

Chat-palvelu tuo arvokasta dataa Vepsäläisen liiketoiminnan kehittämiseen

Yhteistyön hyödyistä puhuttaessa Rusila korostaa Finnchatin palvelun kautta saadun datan arvoa. Siitä on ollut konkreettista hyötyä Vepsäläisen liiketoiminnan kehittämiseen:

Me saadaan älytön määrä hyödyllistä dataa teidän kautta. Yhteiset palaverit vetää meidän asiakkuutta Finnchatin puolella hoitava Esa Starck, joka tuo meille pöytään äärimmäisen hyvää chat-palvelusta esiin nousevaa dataa, mitä voidaan käyttää suoraan Vepsäläisen liiketoiminnan kehittämisen sekä tiedolla johtamisen tukena. Analytiikkaihmisenä olen todella innoissani tästä datasta, joka tulee lisähyötynä asiakaspalvelun ja lisämyynnin puolella saatavien tulosten päälle.”

Yhteisissä kehityspalavereissa on Vepsäläisen puolelta edustusta Mika Rusilan lisäksi yrityksen markkinoinnin, verkkokehityksen ja kivijalkamyymälöiden osastoilta. Asiakkuusvastaava Esa valmistelee Teams-palavereihin kattavat raportit ja yhteenvedot, jotka antavat hedelmällisen pohjan yhteiselle keskustelulle. Rusila mainitsee keskustelun lähtevän palavereissa lähes aina rönsyilemään siihen, miten Vepsäläisen omaa liiketoimintaa voidaan kehittää chat-palvelusta saatavan datan avulla.

Chat-keskusteluiden kautta saadaan hyviä syötteitä Vepsäläisen asiakkaiden odotuksista ja siitä, mitä mieltä yrityksestä ollaan. Liittyy se sitten palveluun, tuotteisiin tai mihin tahansa liiketoiminnan osa-alueeseen. Tämä data antaa pohjan asioiden kehittämiselle niin yhteisen kumppanuutemme kuin koko Vepsäläisen liiketoiminnan osalta.

Finnchatin chat-palvelijat ovat vepsäläisiä

Kuten yhteisen kehittämisen osalta jo sivuttiin, niin viestintä on toiminut Finnchatin ja Vepsäläisen yhteistyössä todella hyvin ja yhteisissä palavereissa on syvennytty Vepsäläisen liiketoiminnan kehittämiseen. Mika Rusila toteaa myös, että heidän Finnchatin tuen kautta kehitykseen laittamat asiat on aina ratkaistu nopealla aikataululla.

Hän antaa kehuja lisäksi viestinnän sujuvuudelle Finnchatin chat-palvelijoiden ja Vepsäläisen yhteyshenkilöiden välillä. Mikäli Finnchatin chattaajat havaitsevat esimerkiksi jonkin verkkosivuja koskevan ongelmatilanteen, niin tieto välittyy heti Vepsäläisen suuntaan, jolloin siihen voidaan reagoida nopeasti. Sama pätee myös vastavuoroisesti.

“Sisäisesti me puhumme, että Finnchatin chat-palvelijat ovat vepsäläisiä. Tarkoitan sitä, että pyrimme myös omalta osaltamme tarjoamaan Finnchatin chattaajille kaiken tarvittavan tiedon ja pidämme meidän puolelta chat-tiimiläiset ajan tasalla Vepsäläisen uusimmista kuvioista, aivan samalla tavalla kuin omat työntekijämme.”
Mika Rusila

Jatkossa Finnchatin asiakaspalvelijoille halutaan tarjota edellytykset palvella Vepsäläisen loppuasiakkaita verkossa yhä paremmin. Tämä tarkoittaa “Finnchatin chat-palvelijat ovat vepsäläisiä” -ajatusmallin vahvistamista entisestään. Käytännössä Finnchatin chattaajille tarjotaan yhä syvempää koulutusta ja osaamista Vepsäläisen tuotteista sekä palveluista. Lisäksi Vepsäläinen pyrkii tarjoamaan sellaiset työkalut, että Finnchatin asiakaspalvelijat pystyisivät vastaamaan suoraan esimerkiksi Vepsäläisen asiakkaiden tilaamien räätälöityjen ratkaisujen toimitusaikoja koskeviin tiedusteluihin.

Ulkoistettu chat-palvelu näkyy verkkokaupan myynnissä ja asiakaskokemuksessa

Kysymykseen “Miksi verkkokaupan kannattaa ulkoistaa chat-palvelu” Mika Rusila vastaa kuin apteekin hyllyltä:

Koska chat-palvelun työkseen tekevät henkilöt ovat sähköisen asiakaspalvelun sekä tiedonhaun ammattilaisia, jotka palvelevat verkkokaupan asiakkaita nopeasti, kohteliaasti ja ammattimaisesti. Sillä on todellakin suuri ero, että tekeekö kasvokkain tapahtuvaan palveluun erikoistunut kivijalkaliikkeen myyjä chattia muun työn sivussa, vai hoitaako sähköiseen asiakaspalveluun erikoistunut ammattilainen tämän puolen. Erot näkyvät sekä verkkokaupan myynnin mittareissa että loppuasiakkaiden saaman asiakaskokemuksen laadussa.

Finnchatin toimintaan liittyviä kehityskohteita kysyttäessä Rusila toteaa, että niitä on vaikea keksiä. Lopulta hän nostaa esiin palvelukielten laajentamisen. Vepsäläisellä on menossa kansainvälistymishanke, johon liittyen olisi toiveissa saada chattiin myös tanskan- ja ruotsinkielistä palvelua. Ruotsinkielistä chat-palvelua onkin rajoitetusti jo tarjolla, mutta palvelukielten laajentaminen nousee esille kehityskohteena tulevaisuutta ajatellen.

Finnchat on osoittautunut erinomaiseksi kumppaniksi

Mika Rusila kertoo suosittelevansa Finnchattia vilpittömästi kaikille sähköisissä kanavissa toimiville yrityksille, joille on tarpeellista palvella asiakkaitaan verkkokanavissa. Omien kokemustensa perusteella hän suosittelee Finnchatin chat-palvelua erityisesti kaupan alalla toimiville organisaatioille.

Rusilan loppukommentti kuvaa osuvasti suosittelun syvyyttä sekä Vepsäläisen ja Finnchatin kumppanuudessa vallitsevaa luottamusta:

“Meidän markkinointiosastolta kommentoitiin juuri, että Finnchat on osoittautunut erinomaiseksi kumppaniksi. Me ei tehdä kovin paljoa markkinointiin ja digitaalisiin kanaviin liittyviä asioita inhousena, vaan olemme ulkoistaneet niitä paljon eri kumppaneille. Markkinointimme vaatimustaso kumppaneita kohtaan on todella korkea. Tämä vaatimustaso huomioiden kyseinen kommentti on paljon sanottu ja myös luja luottamuksenosoitus.”

Suosittelija:

“Finnchat on osoittautunut erinomaiseksi kumppaniksi. Chat-palvelua tekevät henkilöt ovat sähköisen asiakaspalvelun sekä tiedonhaun ammattilaisia, jotka palvelevat verkkokaupan asiakkaita nopeasti, kohteliaasti ja ammattimaisesti. Finnchatin tuottaman palvelun tulokset näkyvät sekä verkkokaupan myynnin mittareissa että loppuasiakkaiden saaman asiakaskokemuksen laadussa.”

Mika Rusila

Pinterest
Referenssin infoboxi
Finnchat Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Vepsäläinen
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mika Rusila

Lisätietoja

Yritysprofiili Finnchat kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Myynti

Toimialakokemus

Kauppa

Omat tagit

chat-palvelu
verkkokauppa
ecommerce
asiakaspalvelu
vepsäläinen

Siirry yrityksen profiiliin Finnchat kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Finnchat - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Finnchat - Muita referenssejä

Finnchat - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia