Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Cerionista Tampereen kaupungin strateginen tietovarastoinnin kehittämiskumppani

ReferenssiTietovarastoinnin uudistuksen tavoitteena on tuoda kustannustehokkuutta talouden hallintaan ja valjastaa data entistä monipuolisemmin hyödynnettäväksi. Tampere siirtyy data-alustan automatisoinnin edelläkävijäkaupunkien joukkoon Cerionin teknologiseen osaamiseen luottaen.

Tiedolla johtaminen on tulevaisuudessa Tampereen kaupungin päätöksenteon keskiössä. Asiantuntijakumppaniksi tietovarastoinnin ja automatisoinnin kehittämiseen valikoitui kilpailutuksen myötä Cerion, jonka ratkaisussa puhuttelivat ketteryys ja joustavuus.

Cerion vastasi parhaiten tarpeeseemme lähteä liikkeelle kevyellä ratkaisuarkkitehtuurilla, jota laajennetaan jatkossa edistyneempään analytiikkaan, kertoo Tampereen kaupungin palvelupäällikkö Harri Hämäläinen.

Tampereen kaupungille rakennetaan moderni, pilvipohjainen Microsoft Azure -ratkaisu. Ratkaisun kehittämisessä ja ylläpidossa hyödynnetään Cerionin kehittämän SmartDW-data-alustan automaatiovälinettä. Ensimmäisenä uutta data-alustaa tulee hyödyntämään taloustoimi, jonka jälkeen käyttöönotto laajenee kaupungin muille toimialoille.

Jatkossa Tampereen kaupungin ei enää tarvitse operoida monimutkaisten, lukuisia eri vaiheita sisältävien tiedonsiirtoketjujen kanssa. Uusi ratkaisu minimoi manuaalisen työn määrän ja Tampereen kaupunki tulee ottamaan merkittävän tuottavuusloikan data-analytiikan- ja raportoinnin kehittämisessä.

Datasta dynamiikkaa taloudenhallintaan

Tietovarastoinnin ratkaisun avulla data on käytettävissä helposti ja nopeasti päätöksentekoon. Datan monipuolinen käsittely ja visualisointi avaavat mahdollisuuksia talouden parempaan seurantaan ja analysointiin.

Pohjimmiltaan kyse on hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisestä. Dataa oikein hyödyntämällä voi veroeurot kohdentaa huomattavasti tarkemmin sinne, missä tarve ja hyöty on suurin, sanoo Cerionin toimitusjohtaja Altti Raali.

Cerionilla on pitkä kokemus kaupunkiorganisaatioiden- sekä pilvipohjaisentietovarastoinnin kehittämisestä. Tampereen kaupungin lisäksi mm. Turun ja Vantaan kaupungit ovat luottaneet Cerionin osaamiseen. Azure-pilvipalveluun toteutettava ratkaisu merkitsee skaalautuvuutta ja ketteryyttä ja siten myös selvää rahansäästöä.

  • Tietovarastointi pilvipalveluna skaalautuu niin ylös kuin alaspäin, mikä tuo joustavuutta ja kustannustehokkuutta. Näinä aikoina onkin elintärkeää löytää entistä tehokkaampia sekä ketterämpiä ratkaisuja tukemaan kuntatalouden pyörittämistä, sanoo Raali.

 

Suosittelija:

Cerion vastasi parhaiten tarpeeseemme lähteä liikkeelle kevyellä ratkaisuarkkitehtuurilla, jota laajennetaan jatkossa edistyneempään analytiikkaan.

Palvelupäällikkö Harri Hämäläinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tampereen kaupunki
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Altti Raali, altti.raali(at)cerion.fi, p. 040 557 3047

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Azure

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

tietovarastointi
Azure tietovarastointi
data
SmartDW

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia