Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

”Cerion oli koko ajan askeleen edellä” – Tampereen kaupungille johtamisen suuntaviivoja raportoinnin esiselvityksestä

ReferenssiRaportoinnin kehittämisen esiselvityksen tavoitteena oli tuottaa Tampereen kaupungille visio tiedolla johtamisen vahvistamisesta.

Tampereen kaupunki tuottaa tietoa lukuisilla eri toimialueilla ja yksiköillä. Jotta valtava datamäärä tuottaisi parhaan mahdollisen hyödyn päätöksentekoon, on se ensin kopioitava monesta eri paikasta yhteen. Office-työkalujen ja copy-paste-toimintojen avulla tehtävä työ vie aikaa ja on altis virheille.

  • Erityisenä haasteena on ollut se, että johtamiselta puuttuu kokonaisnäkemys eri tiedoista rakentuvasta toiminnallisesta kokonaisuudesta, Tampereen kaupungin strategia- ja kehittämisyksikön suunnittelija Laura Heikkilä kertoo.

Tätä taustaa vasten Cerion lähti työstämään raportoinnin kehittämisen esiselvitystä. Työ tehtiin kolmessa vaiheessa. Ensin tuotettiin nykytila-analyysi, seuraavaksi tavoitetilan kuvaus ja loppuraporttina kehittämisen tiekartta. Tiekartta viitoittaa kaupunkia kehittämään raportointia ja tiedolla johtamista tehokkaampaan ja automatisoidumpaan suuntaan tulevina vuosina.

Cerion konsultoi sekä teknisissä ratkaisuissa että laajemmin johtamisprosessien kehittämisessä.

  • Cerion keskusteli tietohallinnon kanssa tarvittavista muutoksista ja kirkasti heille, missä vaiheessa kannattaa ottaa mikäkin järjestelmätyökalu käyttöön ja kehittää mitäkin teknistä ratkaisua. Sen lisäksi Cerion tarjosi suuntaviivoja yleiseen tiedolla johtamisen kehittämiseen, Heikkilä sanoo.

Jatkossa Tampereen kaupunki pyrkii vähentämään manuaalisen työn määrää raportoinnissa. Automatisoidut prosessit korvaavat virheille herkän kirjaamistyön ja luovat pohjan tehokkaammalle päätöksenteolle. Tärkeä kulmakivi johtamisen kehittämisessä on parhaillaan käynnissä oleva tietovarastohanke, joka tulee kirkastamaan tiedolla johtamisen kokonaiskuvaa.

Cerionilla ja Tampereen kaupungilla on pitkä kumppanuus takana. Yhteistyö sujui tälläkin kertaa mutkattomasti.

  • Cerion oli koko ajan askeleen edellä. Heiltä löytyi substanssien edellyttämää asiantuntemusta esimerkiksi HR- ja talouspuolelta, Heikkilä kiittää.
  • Selvityksen edetessä meillä toteutusvaiheet ja sisällöt elivät, mutta Cerion pystyi aina mukautumaan muuttuviin tarpeisiimme ja sovittamaan työsuunnitelmaa kulloiseenkin tilanteeseen.

 

Suosittelija:

Cerion oli koko ajan askeleen edellä. Heiltä löytyi substanssien edellyttämää asiantuntemusta esimerkiksi HR- ja talouspuolelta,

Laura Heikkilä

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tampereen kaupunki
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Altti Raali, altti.raali@cerion.fi, p. 040 5573 047

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Big Data

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

raportointi
tiedolla johtaminen
tietovarasto

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia