logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case Yle: Aditoinnista sisäisen kehittämisen draiveri

ReferenssiYle Areena on verkkopalvelu, jossa voi katsella Ylen tv- ja radiokanavien ohjelmistoa sekä palveluun varta vasten tuotettua sisältöä. Suomen suosituin netti-tv ja nettiradio uudistettiin vuonna 2012 useamman toimittajan voimin.

Yle halusi varmistaa, että järjestelmä kykenee saavuttamaan sille asetetut tavoitteet. Puolueettoman järjestelmäauditoinnin suorittajaksi valikoitui Eficode.

HAASTE

Koko kansan mediana Yle Areenaan kohdistuu muutospaineita. Käyttäjämäärät kasvavat kovaa vauhtia, ja palvelulta odotetaan paljon.

Areenan tekniseltä toteutukselta vaaditaan kehityskelpoisuutta. Yle halusi varmistaa, että järjestelmä kykenee saavuttamaan sille asetetut tavoitteet nyt ja tulevaisuudessa. Järjestelmän toimittajilta oltiin saatu jo raportteja, mutta Yle halusi ottaa mukaan myös kolmannen osapuolen näkemyksen järjestelmän tilasta.

Eficoden auditoijat haastettiin tiukalla aikataululla. Aiemmin heille tuntematon monitoimittajaympäristössä kehitetty kokonaisuus tuli ottaa haltuun nopeasti.

RATKAISU

Areenan toteutusta lähestyttiin sidosryhmähaastatteluin. Sen tilaa selvitettiin muun muassa ohjelmistokehittäjien ja eri järjestelmätoimittajien projektivastaavien näkökulmista.

Järjestelmää tarkasteltiin myös tiukasti teknisestä perspektiivistä. Staattinen koodianalyysi ja järjestelmän dokumentaation tutkiminen auttoivat löytämään kipupisteitä, jotka olisivat muuten saattaneet jäädä piiloon. Lisäksi analysointiin Areenan arkkitehtuurin eri komponentteja ja niiden toteutustapoja.

LOPPUTULOS

Auditoinnin tulokset koottiin kattavaan dokumenttiin, joka käsittää järjestelmän keskeisimmät ongelmakohdat ratkaisuehdotuksineen. Pääkohdat käytiin läpi Ylen kehitysorganisaation kanssa.

Järjestelmäpäälliköt pystyivät raportin pohjalta vahvistamaan oman näkemyksensä järjestelmän nykytilasta. Tekemämme selvitystyö toimii nyt draiverina sisäiselle kehittämiselle ja laadun parantamiselle.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Eficode Oy

Tiedot

Tilaaja: Yle

Lisätietoja

Yritysprofiili Eficode kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Auditointi

Toimialakokemus

Media

Omat tagit

DevOps

Siirry yrityksen profiiliin Eficode kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Eficode - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Eficode - Muita referenssejä

Eficode - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Eficode kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia