Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Versowood: Tulevaisuuden talousohjausta Dynamics 365 -järjestelmällä

Referenssi
"Efiman tyytyväiset asiakkaat ja ammattitaito vakuuttivat meidät, että valitsimme oikean kumppanin."

Esa Yli-Maunula, talousjohtaja, Versowood Oy

Kotimainen perheyritys ja Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja, Versowood Oy, oli suuren valinnan edessä. Pitkään palvellut talousjärjestelmä oli vanhenemassa, eikä enää vastannut vahvasti kasvaneen yrityksen liiketoiminnan ja raportoinnin tarpeisiin. Uuden järjestelmän käyttöönotto nähtiin myös mahdollisuutena kehittää toimintaa, ja huolellisen kartoituksen jälkeen Versowood valitsi Efiman toimittaman Dynamics 365 -ratkaisun.

Istumme Versowoodin pääkonttorilla, yrityksen omalla puutavaralla koristellussa neuvotteluhuoneessa. Seinistä huokuu vankka, vuosikymmenien kokemus sekä ylpeys omaan tekemiseen. Yhtä luottavaisena istuu edessämme myös Versowoodin talousjohtaja Esa Yli-Maunula kuvaillessaan yrityksen toimintaa. ”Asiakkaiden tuntemus, pitkä kokemus ja hyvä tuotekehitys ovat olleet yrityksen menestyksen avaimina”, hän kertoo. Näillä eväillä menestystä on tullutkin, sillä yritys toimittaa sahatavaraa sekä muita puujalosteita kotimaan markkinan lisäksi yli 50 maahan ympäri maailman.

Katso asikastarinan video YouTubesta.

Kansainvälinen kasvu vaatii tuekseen maailmanluokan talousohjauksen

”Käytössämme oli 13 vuotta vanha talousjärjestelmä, joka ei enää vastannut nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeisiin”, Yli-Maunula toteaa. Yritys päätti etsiä itselleen tarkoituksenmukaisimman järjestelmän, ja kokeneena talousjohtajana Yli-Maunula tiesi jo valintavaiheen olevan kriittinen osa projektia. ”Ensin määrittelimme omat tarpeemme ja tämän jälkeen kartoitimme järjestelmät, jotka parhaiten vastasivat tarpeisiimme. Tehdyn huolellisen valintaprosessin tuloksena valitsimme Microsoftin Dynamics 365 -järjestelmän (MS D365). Kun järjestelmä oli valittu, parasta toimittajaa etsittiin tarkan analyysin kautta”, hän kertoo.

Yritys suhtautui toimittajan valintaan vakavasti ja varmisti tulevan kumppanin osaamisen muun muassa useiden referenssisoittojen avulla. Lopulta valinta osui Efimaan, jonka tyytyväiset asiakkaat sekä jo tarjousvaiheen aikana esiin tuotu ammattitaito vakuuttivat Versowoodin päättäjät. Valinta osoittautui myös oikeaksi, sillä järjestelmäprojekti saatiin maaliin onnistuneesti sovitussa aikataulussa. ”Yhteistyö Efiman kanssa sujui hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä projektin kulkuun”, Yli-Maunula iloitsee.

Oma panostus ja tiivis kumppanuus kantoivat hedelmää

Versowoodilla ymmärrettiin, että järjestelmäprojekti ei tapahdu ”avaimet käteen” -periaatteella, vaan vaatii myös sisäisesti vahvaa panostusta ja fokusta yhteisen tavoitteen eteen. ”Projekteissa on tärkeää valita oikeat ihmiset puolin toisin”, Yli-Maunula toteaa. Versowoodilla on kokenut ja ammattitaitoinen taloushallinnon ryhmä, joka vei projektia strukturoidusti ja määrätietoisesti eteenpäin. Myös Efiman puolelta Yli-Maunula nostaa esiin juuri ihmiset. ”Efiman asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, joiden kanssa toimimme, olivat kaikki ammattitaitoisia ja asiantuntevia. Ongelmiin tartuttiin aina nopeasti ja niitä ratkottiin yhdessä ja erikseen”, hän kuvaa.

Onnistuneen projektin jälkeen luotto uuden järjestelmän mahdollisuuksiin on vahva. Yritys on päässyt eroon useista ennen paljon aikaa vieneistä työvaiheista taloushallinnon prosesseissa. Seuraavaksi tarkoituksena on hyödyntää MS D365 -järjestelmää talouslukujen raportoinnissa Power BI -työkalulla. ”Haluamme olla kasvava, kannattava ja innovatiivinen yritys, jonka tuotteet kiinnostavat asiakkaita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Näemme jo nyt talousjärjestelmän ja raportoinnin tukevan tavoitteitamme, ja jatkossa modernin järjestelmän mahdollisuuksista saadaan varmasti vielä enemmän irti”, Yli-Maunula päättää.

Efiman palvelut

Hyödyt

  • Moderni, pilvipohjainen ja skaalautuva järjestelmäratkaisu yrityksen tulevaisuuden tarpeisiin
  • Kattavaa ja ketterää raportointia liiketoiminnan johtamisen tueksi
  • Prosessien ja toiminnan kehittäminen uuden järjestelmän käyttöönoton yhteydessä

Versowood

Versowood on Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja. Kotimaisena perheyrityksenä teemme puukauppaa tunteella, metsänomistajan ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Valmistamme yli 70 vuoden kokemuksella sahatavaraa ja sen jatkojalosteita kotimaisissa tehtaissamme. Yhteistä tuotteillemme ovat innovatiivisuus sekä korkeatasoinen raaka-aine, joka tulee suomalaisista sertifioiduista metsistä.

www.versowood.fi

Suosittelija:

Yhteistyö Efiman kanssa sujui hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä projektin kulkuun. Efiman asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, joiden kanssa toimimme, olivat kaikki ammattitaitoisia ja asiantuntevia. Ongelmiin tartuttiin aina nopeasti ja niitä ratkottiin yhdessä ja erikseen.

Esa Yli-Maunula, talousjohtaja, Versowood Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Versowood Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Esa Yli-Maunula

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Digisydän
Efima Finance
Efima Layer

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia