Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Varma: Ketterä toimintamalli pitää kehityspyörän pyörimässä

ReferenssiVarma hyppäsi ketterän kehityksen kelkkaan

Integraatioalustan vaihdon yhteydessä Varma mietti uudelleen tapaansa tehdä järjestelmäintegraatioita. Digian avulla Varma päivitti tekemisensä nykyaikaan ketterää toimintamallia noudattaen.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma vastaa noin 862 000 suomalaisen työeläketurvasta. Tarjotakseen jokaiselle heistä parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen, vaaditaan yhtiöltä jatkuvaa kehitystä – myös tietojärjestelmien osalta. Kehittääkseen uusia, asiakkaitaan kiinnostavia ja hyödyttäviä palveluita entistä nopeammin, Varma päätti hypätä integraatioalustan uudistuksen yhteydessä ketterän kehityksen kelkkaan.

Vanhan alustan lakkautus avasi ovet uusiin mahdollisuuksiin

Usein IT-järjestelmien päivitystarpeelle alkusysäyksen antaa havainto, ettei nykyinen tapa toimia palvele enää tärkeitä toimintoja parhaalla mahdollisella tavalla. Varman tapauksessa uudistusta ajoi konkreettisempi syy: integraatiokäytössä oleva alusta aiottiin lopettaa valmistajan puolesta.

Uudistustarpeessa nähtiin kuitenkin suuri mahdollisuus. Uutta alustaa mietittäessä Varmalla haluttiin tarkastella asioita laajemmalta kannalta.

”Integraatiotekemisemme tarvitsi isompaa remonttia. Halusimme miettiä uudelleen, miten meillä integraatioita tehdään, ja päivittää tekemisemme ja prosessimme nykyaikaisen ketterän kehityksen aikakaudelle”, kertoo Varman arkkitehtuuripalvelujohtaja Andreas Asuja.

Apuna alustan valitsemisessa oli Digian tarjoama konsultointi, joka tarjottiin Fast Track -konseptilla. Fast Track -konsultointi mahdollisti nopean yleiskuvan saamisen tarvittavasta integraatioratkaisun arkkitehtuurista.

”Konsultoinnin aikana meille alkoi kristallisoitua se, mitä integraatioalustalta oikeastaan haluamme.”

Konsultoinnin jälkeen Varma päätyi valitsemaan uudeksi alustaksi Digian suositteleman IBM:n Integration Bus -alustan. Valintaan vaikutti muun muassa hyvä yhteensopivuus vanhempien mainframe-sovelluksien kanssa.

DevOps pitää kehityspyörän pyörimässä

Uuden alustan lisäksi Varmalla mietittiin uudelleen, miten integraatioita tulevaisuudessa hoidetaan. Konsultaatiovaiheessa pöydälle nostettiin ketterä kehitys ja DevOps -toimintamalli, jossa kehitys- ja tuotantotyö kulkevat käsi kädessä.

”Vaikka varsinaisessa toimitusprojektissa keskityimme pääasiassa perinteisen SOA-mallisen integraatiotekemisen ratkomiseen, puhuimme konsultaation aikana myös tulevaisuuden kehityssuunnista, kuten API managementista ja pilvi-integraatiosta. Halusimme varmistaa, että meillä on valmiudet myös näihin.”

Integraatioalustan vaihto oli ensimmäinen projekti, jossa Varma hyödynsi DevOps-toimintamallia. Uudessa tilanteessa auttoi digialaisten ammattitaito.

”Digialaiset olivat selvästi omaksuneet DevOps-ajattelumaailman ja pystyivät täysillä tekemään toteutuksia sen päälle.”

Positiivisen kokemuksen ansiosta DevOps-ajattelu näkyy nyt myös Varman muissa projekteissa. Vaikka DevOps-mallilla voidaan saavuttaa kustannussäästöjä, tavoitteena oli ensisijaisesti saada aikaiseksi jatkuvasti kehittyvä ja ajan tasalla pysyvä integraatiokeskus.

”DevOps-toimintamallin avulla pidämme jatkuvasti kehityspyörän pyörimässä, jotta tekemisemme ja tekniikkamme ei enää jatkossa pääse lahoamaan”, Asuja kuvailee.

“Lisäksi hyödyt näkyvät selkeästi myös asiakkaillemme. Ketterän toimintamallin avulla saamme palvelukehitystä nopeutettua ja tuotua uusia palveluita nopeammin asiakkaiden saataville. Esimerkiksi heti uunituoreen alustan päälle aloimme rakentaa uutta vakuutusten Arviolaskentapalvelua, joka on nyt asiakkaidemme käytössä.”

Kovan tason asiantuntemus toi Varman Digian asiakkaaksi

Konsultaatio ja integraatioalustan vaihto olivat erillisiä kilpailutuksia, mutta Varma kallistui molemmissa Digian puoleen.

”Sekä konsultoinnissa että itse projektissa koimme, että Digialla oli yksinkertaisesti kovan tason asiantuntemusta. Lisäksi Digia on profiloitunut riittävän isoksi, mutta samalla riittävän ketteräksi toimijaksi”, Asuja muistelee.

Asujan mukaan asiantuntemus konkretisoitui projektin aikana.

”Digialla oli rautainen tiimi ja projektia tehtiin aidosti ketterästi. Projektin aikana ei ollut ongelmia, jotka eivät olisi tavalla tai toisella ratkenneet. Sen myötä tiimihenki muodostui todella hyväksi. Tuntui, että tässä oli ihan voittamaton porukka kasassa”, Asuja hehkuttaa.

Hyvin sujuneen yhteistyön taustalla ovat Asujan mukaan hyvä luottamus ja läpinäkyvyys.

”Etsin projektiin sellaista kumppania, jonka kanssa pystyisimme avoimesti avaamaan asioita ja keskustelemaan puolin ja toisin. Tässä onnistuimme, sillä yhteistyö toimi hyvin niin johtotasolla kuin tekemisen tasollakin.”

Suosittelija:

Sekä konsultoinnissa että itse projektissa koimme, että Digialla oli yksinkertaisesti kovan tason asiantuntemusta. Lisäksi Digia on profiloitunut riittävän isoksi, mutta samalla riittävän ketteräksi toimijaksi.

Andreas Asuja, Arkkitehtuuripalvelujohtaja, Varma

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Varma

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

DevOps

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kulttuurihyvinvointia edistävä Kaikukortti-verkosto laajenee vauhdilla – uusi tietokanta ja mobiilisovellus helpottavat työtä
Cinia ostaa OptimeSys-tietoturvayhtiön
Tulevaisuuden toiminnanohjausjärjestelmä on reaaliaikainen ja nojaa automaatioon

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia