Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Valtiokonttori: Uuden vakuushallintajärjestelmän kehitys ketterin menetelmin

Bloggaus

Viime kesänä Valtiokonttori valitsi Profit Softwaren lainojen vakuushallintajärjestelmänsä toimittajaksi. Uudella järjestelmällä hallinnoidaan valtion myöntämien lainojen ja korkotukien vakuuksia sekä valtiontakauksia.

Kuvassa: Elina Vanhanen, Valtiokonttori. ”Maaliskuusta lähtien tiimi on työskennellyt etänä. Elina Vanhasen mukaan se on vaikuttanut kokonaisuuteen yllättävän vähän, koska yhteistyön pohja ja käytännöt luotiin jo viime vuoden puolella projektin alkaessa.”

Projektivaatimukset syntyivät aikoinaan esiselvityksen yhteydessä.

-Jos pohdimme tarpeitamme pari vuotta sitten ja tarpeitamme nyt, niin toimintatapamme ovat muuttuneet ja kehittyneet. Olemme siirtyneet kohti sähköistä maailmaa ja se on osaltaan vaikuttanut siihen, miten projektissa on tehty asioita, kertoo työskentelyssä tiiviisti mukana ollut Valtiokonttorin rahoitusasiantuntija Elina Vanhanen.

Kun kyseessä on toimija, joka vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta, on asioita tarkasteltava monesta suunnasta. Itse järjestelmä hallinnoi vakuuksia ja valtiontakauksia, joten heti alkuun oli rajattava se, mitä järjestelmässä näkyy.

-Joka toinen viikko pidettävissä demoissa olemme käyneet hyvää keskustelua siitä, miltä asioiden pitäisi järjestelmässä näyttää ja mitä toiminnallisuuksia sen tulisi sisältää. Olemme esittäneet näkemyksiämme ja Profit Softwaren tiimi on kyllä todella hyvin napannut ajatuksistamme kiinni, jatkaa Vanhanen.

Liiketoimintatarpeiden ymmärrys keskiössä

-Liiketoimintamme ei ole suoraviivaisinta. Esimerkkinä voisin mainita, että tarvitsemme järjestelmään vakuustietoja lainoista, joita emme edes hallinnoi, mutta joille on myönnetty valtion täytetakaus, sanoo Vanhanen.

Uuden järjestelmän myötä on otettu digiloikka. Tiedot syötetään järjestelmään kertaalleen ja rajapinnat toimivat mainiosti, esimerkiksi rasitustodistus saadaan haettua suoraan kohteelta.

-Kun avasin ensimmäistä kertaa järjestelmän, muistan olleeni hämmentynyt. Vaikutelma oli kuitenkin selkeä ja pääsin melko nopeasti toimintalogiikkaan kiinni. Käyttöömme tulee syksyllä reaaliaikainen ja ylläpidettävä järjestelmä, toteaa Vanhanen.

Pala kerrallaan eteenpäin

Projektia on edistetty ketterän kehityksen menetelmin, kahden viikon sprinteissä. Tämä on toiminut hyvin, kun ottaa huomioon projektin laajuuden.

-Järjestelmästä on tullut tämä juuri sen ansiosta, että olemme käyneet vuoropuhelua ja kehitystä on tehty osissa. Tämä on helpottanut myös testaamista, kun olemme koko ajan nähneet järjestelmän kehittymisen. Palavereissa olemme voineet keskustella hyvässä hengessä ideoista ja näkemyksistä. Kun olemme esittäneet toiveita, miten jonkin asian pitäisi toimia, niin se on todella hyvin osattu Profit Softwaren kehittäjien toimesta kääntää tekniseksi toteutukseksi, tiivistää Vanhanen.

Mikä on ollut se kaikkein parhain asia projektissa?

-Me ollaan saamassa oikein hyvä lopputulos ja kaikki tehty työ kantaa hedelmää, summaa Vanhanen.

Lue lisää Profit Softwaren antolainausratkaisusta.

Valtiokonttori palvelee valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä. Virasto perustettiin 1876 ja se työllistää noin 260 henkilöä.

Profit Software on finanssialalle järjestelmäratkaisuja ja konsulttipalveluita toimittava yritys. Yritys perustettiin vuonna 1992. Toimistot sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Porissa, Lahdessa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Työllistämme reilut 230 henkilöä.

Pinterest
Evitec Solutions logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Evitec Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

digiloikka
vakuushallinta

Siirry yrityksen profiiliin Evitec Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Evitec Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Evitec Solutions - Muita referenssejä

Evitec Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia