Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Tokmanni: Aukioloajat hallintaan Microsoft Power Appsilla

Referenssi
Low-code-kehittämisessä meitä kiehtoo erityisesti se, että kevyellä prosessilla saadaan helposti valmiita ratkaisuja.

Timo Koskelin, ketjunohjauspäällikkö, ja Toni Eriksson, tietohallintopäällikkö, Tokmanni

Suomen suurin halpakauppaketju, Tokmanni, tunnetaan monipuolisesta tuotetarjonnastaan ja aina edullisista hinnoistaan. Tokmanni palvelee asiakkaitaan noin 200 myymälässä ympäri Suomen, ja uusia myymälöitä avataan jatkuvasti lisää. Tokmannin ketjunohjauspäällikkö, Timo Koskelin, ja tietohallintopäällikkö, Toni Eriksson, ottavat meidät vastaan Tokmannin Mäntsälän myymälän edustalla. Rakennusta koristavat isoin kirjaimin myymälän aukioloajat – joihin myös vierailumme syy liittyy.

Aukioloajat ovat keskeinen osa Tokmannin palvelua, ja laajan myymäläverkoston aukioloaikojen hallintaan ja muutoksista viestimiseen on perinteisesti kulunut Tokmannilla paljon resursseja. ”Viestimme aukioloaikojen muutoksista kuluttajien lisäksi useille eri sidosryhmille: vartijoille, siivoajille, käteiskassan hakijoille, kuuluttajille sekä ilmastoinnin ja valojen säädöistä vastaaville tahoille. Aikaisemmin aukioloaikojamme hallittiin Excelillä ja muutoksista viestittiin eri osapuolille hartiavoimin. Lähes 200 myymälää kattavan Excelin käyttö oli kuitenkin virhealtista, ja tiedoston manuaalinen hallinta sekä muutoksista viestiminen vaativat paljon työtunteja koko konsernin tasolla”, Koskelin muistelee. Myymälöiden määrän kasvaessa Tokmannilla päätettiin etsiä aukioloaikojen hallintaan tehokkaampaa ratkaisua.

Vaihtoehtojen kartoittamisen jälkeen Tokmanni päätyi tilaamaan tarpeisiinsa räätälöidyn Microsoft Power Apps -sovelluksen, jonka toteuttajaksi valikoitui osaamisellaan vakuuttanut Efima. Parin kuukauden tiiviin yhteistyön jälkeen Tokmannin aukioloaikojen hallintaan ja niiden muutoksista viestimiseen suunniteltu sovellus oli jo käytössä.

Nyt jo muutaman kuukauden käytössä ollut Power Apps -sovellus on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi Tokmannille. ”Olemme olleet hyvin tyytyväisiä projektin lopputulokseen ja saaneet myös henkilökunnaltamme positiivista palautetta: aukiolojen hallintaprosessi on viimein sujuva ja sovellusta on helppo käyttää”, Koskelin kertoo tyytyväisenä. Liitoksistaan natiseva Excel on poistettu käytöstä, ja tänä päivänä myymäläpäälliköt tekevät muutosehdotuksia myymälänsä aukioloaikoihin intraan upotetun Power Apps -sovelluksen kautta. Työkalu tarjoaa myymäläpäälliköille näkymän myös menneisiin aukioloaikoihin ja aukioloaikoihin vaikuttavaan informaatioon, kuten juhlapyhiin ja tapahtumiin. Myymäpäällikön tekemä muutosehdotus siirtyy sovelluksen kautta aluepäällikölle hyväksyttäväksi, minkä jälkeen tieto muuttuneista aukioloajoista välittyy automaattisesti kaikille tarpeellisille sidosryhmille.

Lopputuloksen lisäksi low-code-sovelluksen ketterä kehitysprojekti yllätti Koskelinin ja Erikssonin positiivisesti. ”Näin IT-vastuullisen näkökulmasta Power Apps -sovelluksen tekeminen oli oikein mukava ja kivuton prosessi verrattuna perinteisiin IT-projekteihin”, Eriksson kuvailee. ”Jo ensinnäkin siitä syystä, että vaikka meillä ei ollut omaa osaamista tällä alueella ollenkaan ja projektiin osallistui meidän puoleltamme melko tuoreitakin henkilöitä, pysyimme hyvin aikataulussa ja suunnitelmassa ja saimme sovelluksen kerralla tehtyä sellaiseksi kuin olimme suunnitelleetkin”, hän jatkaa. Vastuu tarpeiden ja toiveiden määrittelystä kuului Tokmannin IT-osastolle ja liiketoiminnalle, kun taas sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastasi Efima.

Teknologiavalinnan lisäksi Koskelin ja Eriksson kiittävät projektin sujuvasta etenemisestä toimivaa kumppanuutta ja yhteistyötä Efiman kanssa. ”Yhteistyö Efiman kanssa on ollut sujuvaa, ja yhteinen projekti meni todella mallikkaasti läpi – kokonaisuudessaan ja kaikkien ihmisten kanssa”, Koskelin iloitsee. Projektin aikana löydettiin toimivat yhteistyömallit, ja viikoittaiset palaverit todettiin hyväksi tavaksi käydä läpi edistymistä ja projektin seuraavia vaiheita.

Efiman kanssa yhteistyössä toteutettu Power Apps -sovellus on Tokmannilla ensimmäinen laatuaan, mutta Koskelin ja Eriksson vakuuttavat, että se ei tule olemaan viimeinen. Microsoft Power Platform ja low-code-kehittäminen ovat projektin myötä saavuttaneet pysyvän roolin Tokmannin IT-arkkitehtuurissa. ”Kokemuksemme olivat niin hyviä, että aiomme ehdottomasti jatkaa samalla tiellä. Low-code-kehittämisessä meitä kiehtoo erityisesti se, että kevyellä prosessilla saadaan helposti valmiita ratkaisuja. Vähän jopa kokeilemalla. Uskon, että tulemme jopa ensisijaisesti tarkastelemaan liiketoimintamme tarpeita sitä vasten, olisiko meillä mahdollisuus hyödyntää ensin tällaisia kevyempiä ratkaisuja – ennen kuin lähdetään tekemään isompia ja massiivisempia sovellushankkeita”, Eriksson päättää.

Efiman palvelut

Hyödyt asiakkaalle

  • Aukioloaikojen hallinta keskitetysti yhden sovelluksen avulla
  • Läpinäkyvä ja automatisoitu viestintä aukioloaikojen muutoksista eri sidosryhmille
  • Vähemmän manuaalista työtä ja virhekirjauksia
  • Sujuva käyttäjäkokemus

Tokmanni

Tokmanni on Suomen suurin ja ainoa valtakunnallinen halpakauppa. Lähes 200 myymälänsä ja verkkokauppansa avulla Tokmanni palvelee asiakkaitaan ympäri Suomen. Halpakauppaketjun hallinto- ja logistiikkakeskus on sijain-nut vuodesta 2008 lähtien Mäntsälässä. Tokmannin tärkein tehtävä on hyödyn ja ilon tuottaminen asiakkaille hal-voilla hinnoilla ja mukavalla ja mutkattomalla asiointikokemuksella. Tästä vastaavat Tokmannin palvelualttiit työnte-kijät, joita vuoden 2020 lopussa oli yhteensä 4 056.

www.tokmanni.fi

Asiakastarina on julkaistu Efiman verkkosivuilla.

Suosittelija:

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä projektin lopputulokseen ja saaneet myös henkilökunnaltamme positiivista palautetta: aukiolojen hallintaprosessi on viimein sujuva ja sovellusta on helppo käyttää. Yhteistyö Efiman kanssa on ollut sujuvaa, ja yhteinen projekti meni todella mallikkaasti läpi – kokonaisuudessaan ja kaikkien ihmisten kanssa.

Timo Koskelin, ketjunohjauspäällikkö, ja Toni Eriksson, tietohallintopäällikkö, Tokmanni

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Tokmanni
Ajankohta: 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Timo Koskelin, ketjunohjauspäällikkö, ja Toni Eriksson, tietohallintopäällikkö, Tokmanni

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Myynti
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Microsoft Power Apps
Microsoft Power Platform
Low-code

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia