Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Tamlans: Ammattiautojen varustelu tehokkaaksi Odoo ERP:llä

Referenssi

ERP-uudistus onnistui: tiedon käsittely helpottui ja laatu parani

Ajoneuvojen laadukkaaseen varusteluun erikoistunut Tamlans käytti yhtä ja samaa toiminnanohjausjärjestelmää huikeat 25 vuotta. Pitkään palvellut järjestelmä ei kuitenkaan enää tukenut Tamlansille tärkeitä liiketoimintaprosesseja. Myös järjestelmästä saatava tieto oli heikkolaatuista tarpeisiin nähden. Vajavaisen järjestelmän vuoksi toiminnan tehokkuus alkoi kärsiä ja henkilökunta turhautua. Vanhan järjestelmän kehittäminen oli työlästä eikä se tukenut liikkuvaa tai etätyötä. Koska järjestelmätuki oli heikkoa, eikä järjestelmään ollut tiedossa isompia päivityksiä, Tamlans päätti ryhtyä nykyaikaistamaan ERP-järjestelmäänsä.

Uuden järjestelmän selvitystyö tehtiin huolella ja ajan kanssa. Tutustuttuaan kymmeneen eri toiminnanohjausjärjestelmään Tamlans päätyi lopulta moderniin, ketterästi kehitettävään ja mobiilisti kaikilla päätelaitteilla toimivaan Odooseen.

Odoon vaiheittaisen käyttöönottoprojektin rinnalla hiottiin prosessit kuntoon

Osana järjestelmän uusimisprojektia, Tamlans teki yhteistyössä Tampereen teknillisen korkeakoulun kanssa selvityksen, jossa kuvattiin Tamlansin prosessit, kirjattiin vanhan järjestelmän ongelmat ja laadittiin vaatimusmäärittelyt tulevalle järjestelmälle. 

ERPin käyttöönottoprojektin yhteydessä Tamlans hioi sisäiset prossessinsa kuntoon. Vaikka Odoon yksi vahvuus on helppo ja edullinen räätälöinti, Tamlans pyrki hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti vakio-Odoon ominaisuuksia. Perustoiminnallisuuksia muokattiin tukemaan Tamlansin kriittisimpiä prosesseja, kuten asiakaskohtaisten tuotteiden konfigurointia ja niiden tehokasta tuotantoon siirtoa. 

Odoossa on lähes sata vakiosovellusta, jotka kaikki sisältyvät käyttäjäkohtaiseen lisenssimaksuun. Mukaan lukien verkkosivusto ja asiakasportaali. Tamlansilaiset perehtyivät käyttöönottoprojektin aikana niin hyvin Odooseen, että he osasivat ottaa Odoo-verkkosivuston käyttöön täysin itsenäisesti. Myöhemmin SprintIT auttoi lisäämään asiakasportaalina käytetylle verkkosivustolle sellaisia lisätoiminnallisuuksia, jotka tehostivat jälleenmyyjien palvelemista digitaalisesti.

Tiedon laatu parani läpi koko tilaus-toimitusketjun

Tamlans valmistaa jonkin verran omia vakiotuotteita, joiden tuotanto on järjestelmän näkökulmasta yksinkertaista. Haastavimpia ovat kuitenkin monimutkaiset konfiguroitavat projektikohtaiset tuotteet, jotka suunnitellaan ja valmistetaan asiakaskohtaisesti kuhunkin ajoneuvoon sovitettuna. Esimerkiksi hälytysajoneuvoihin rakennettavat ammattikäyttöön soveltuvat ja ergonomiset varustelut vaativat asiakaskohtaista räätälöintiä. 

Tuotannon varastoissa on tuhatpäin komponentteja ja varaosia, joista rakennetaan kullekin asiakkaalle yksilöllinen ratkaisu. Projektinomaisen valmistuksen tehokas johtaminen asettaa erityisiä vaatimuksia tuotannonohjausjärjestelmälle, ja tuoterakenteiden sekä projektikohtaisten valmistussuunnitelmien hallinnalle.

Myynnin ja valmistuksen tueksi Tamlans tarvitsi järjestelmän, jolla on helppoa suunnitella asiakkaan tarvitsemat ratkaisut ja siirtää suunnitelmat helposti luettaviksi tarjouksiksi asiakkaalle. Toisaalta tarjouksen tuli sisältää myös niin tarkka tuoterakenne ja valmistussuunnitelma, että tiedot voidaan siirtää tarjouksista helposti tuotantoon.

Lue koko asiakastarina loppuun täällä

Suosittelija:

“Odoo tarjoaa valmiin myyntikonfiguraattorin, josta saatiiin SprintIT:n räätälöinneillä hyvin meidän toimitusprosessimme ytimenä toimiva myynnin työväline. Suurin haaste on valmistella ja sitouttaa oma henkilöstö toimimaan uusien prosessien ja toimintatapojen mukaisesti. Se vaati paljon keskustelua, koulutusta ja ymmärryksen luomista yksilön oman työn sisällön lisäksi myös muiden työhön ja kokonaisiin toimintaprosesseihin liittyen”.

Mikko Valve, toimitusjohtaja, Tamlans

Pinterest
Referenssin infoboxi
SprintIT Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tamlans Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili SprintIT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Teknologia

Open source

Omat tagit

Odoo
Odoo ERP
odoo-toiminnanohjausjärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia