Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Sarokas: Nykyaikainen verkkokauppa avaa tien liiketoiminnan kasvulle

ReferenssiNykyaikainen verkkokauppa avaa tien liiketoiminnan kasvulle

Miltä tuntuu, kun kankea ja työläs verkkokauppa muuntuu muutamassa kuukaudessa sujuvaksi ja skaalautuvaksi kiitäjäksi? Sarokkaan uusi verkkokauppa antaa yritykselle valmiudet menestyä myös tulevaisuudessa.

Moderni ja taustajärjestelmiin integroitu verkkokauppa alkaa olla useilla toimialoilla välttämätön edellytys liiketoiminnan kasvulle. Turkulainen rauta- ja sisustusalan yritys Rakentajan Sarokas Oy toteutti Digian kanssa mittavan verkkokaupan uudistamisen, joka mahdollistaa toiminnan kehittymisen ja paremman asiakaspalvelun.

”Tavoitteemme oli nykyaikaistaa verkkokauppamme ja saada se vertailukelpoiseksi kilpailijoihin nähden. Halusimme monipuolisen ja helppokäyttöisen järjestelmän, joka auttaa asiakaskokemuksen parantamisessa”, kertoo Rakentajan Sarokas Oy:n verkkoliiketoiminnan päällikkö Juha Jääskeläinen.

Mittavia ajansäästöjä


Designrautakauppana tunnettu Sarokas on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa laadukkaita rakennus- ja sisustustuotteita. Korkeatasoisten tuotteiden lisäksi yritys panostaa asiantuntevaan asiakaspalveluun. Ainoa myymälä toimii Turussa ja verkkokaupan kautta tuotteita toimitetaan koko maahan.

Ennen uudistusta verkkokauppa toimi erillisenä ratkaisuna, johon vietiin manuaalisesti tuotteet, hinnat, tilaukset ja kampanjat. Uusi ratkaisu on myönteisellä tavalla mullistanut koko tuotehallinnan.

”Tuotetiedon hallintaan ja hinnoitteluun käytetty aika on vähentynyt murto-osaan aiemmasta. Nyt voimme muuttaa vaikka kaikkien tuotteiden tietoja kerralla. Välttämättä ei tarvitse tehdä edes sitä, koska tieto toiminnanohjausjärjestelmän ja verkkokaupan välillä kulkee automaattisesti”, kiittää Juha Jääskeläinen.

Sarokkaan uusi verkkokauppa on toteutettu Magento 2 -teknologialla, joka integroituu saumattomasti olemassa oleviin taustajärjestelmiin. Nyt käytössä on skaalautuva, nykyaikainen kokonaisuus, joka joustaa ja kehittyy tarpeen mukaan.

Ratkaisu mahdollistaa erilaisten automaatioiden rakentamisen, eikä manuaalista työtä tarvita juuri ollenkaan. Markkinoinnin sähköpostit ja ostoskorimuistutukset lähtevät automaattisesti.

”Meillä on nyt eväät rakentaa kaupasta erittäin toimiva kokonaisuus tulevaisuutta varten”, Jääskeläinen kiteyttää.

Asiakaskokemus lähtökohtana

Verkkokaupan menestyminen edellyttää aktiivista myymistä ja markkinointia. Sarokkaan uudessa verkkokaupparatkaisussa näkyvyyteen ja markkinointiin liittyvät toimenpiteet saa toteutettua helposti. Kampanjat voi kätevästi rakentaa halutuille tuoteryhmille, automatisoida ja toistaa tarvittaessa.

”Tämä ratkaisu suunniteltiin liiketoiminnan kasvua tukevaksi ja asiakaskokemuksen parantamisen näkökulmasta”, sanoo Jääskeläinen.

Asiakkaat hyötyvät ratkaisusta monella tavalla. Kauppa on aiempaa responsiivisempi ja toimii kaikilla päätelaitteilla. Tuotteet on verkkokaupassa nyt paremmin esillä ja löydettävissä. Asiakkaiden on helpompi hakea tuotteita tiettyjen ominaisuuksien perusteella.

Maksaminen ja luotto-ominaisuudet on pyritty tekemään sujuviksi Klarnan palvelulla, jossa asiakkaan tiedot tallentuvat automaattisesti järjestelmään seuraavaa ostoskertaa varten. Tuotteiden hinnat ja kampanja-alennukset pysyvät ajantasaisina sekä verkossa että myymälässä.

Kumppani on samalla aaltopituudella

Sarokkaan uusi verkkokauppa lanseerattiin marraskuussa 2017 ja päivityksiä järjestelmään tehdään suunnitelman mukaisesti askel kerrallaan. Seuraavaksi on tarkoitus lähteä tekemään toista versiota, jossa asiakaskokemusta, kustomointia ja erikoisominaisuuksia parannetaan entisestään.

Juha Jääskeläisen mukaan Digian valitseminen projektin toimittajaksi oli looginen valinta.

”Digialla on hyvä maine ja paljon referenssejä, he ovat tehneet tätä hommaa jo kauan. Olemme olleet tyytyväisiä Digian osaamiseen ja asiantuntijuuteen”, kiittää Jääskeläinen.

”Projektin alusta asti olemme olleet samalla aaltopituudella ja yhtä mieltä siitä, mitä tehdään seuraavaksi.”

Juha Jääskeläisen mukaan Sarokas on uuden verkkokaupan myötä oikealla tiellä.

”Kun digitaaliset ratkaisut ovat kunnossa, pysymme rauta- ja sisustusalan kärkitoimijoiden joukossa”, toteaa Jääskeläinen.

”Sarokas on vahva brändi, olemme pitkäikäinen, suomalainen perheyritys, emme mikään kasvoton ketju. Nykyaikaisilla työvälineillä voimme tarjota vielä parempaa palvelua asiakkaillemme.”

Suosittelija:

Digialla on hyvä maine ja paljon referenssejä, he ovat tehneet tätä hommaa jo kauan. Olemme olleet tyytyväisiä Digian osaamiseen ja asiantuntijuuteen. Projektin alusta asti olemme olleet samalla aaltopituudella ja yhtä mieltä siitä, mitä tehdään seuraavaksi.

Juha Jääskeläinen, verkkoliiketoiminnan päällikkö, Rakentajan Sarokas Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Rakentajan Sarokas Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Magento2

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kiinnostaako digimarkkinointi, lohkoketjut, ketterät menetelmät tai koodaus? Listasimme it-alan verkkokursseja keväällä 2021
Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia