Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Sarastia: Moderni, pilvipohjainen Dynamics 365 kuntien digitalisaation mahdollistajana

Referenssi
Haluamme kumppaneiltamme, että meitä haastetaan ja haetaan niitä meille sopivia lähtöjä.

Joni Talvitie, liiketoimintajohtaja, ohjelmistot ja tiedolla johtaminen, Kati Kälviäinen, liiketoimintajohtaja, talouspalvelut, ja Janne Santanen, liiketoimintapäällikkö, Sarastia Oy

Toukokuussa 2019 kaksi kunta-alan konkaria, KuntaPro ja Taitoa, yhdistyivät. Uusi yhtiö sai nimen Sarastia, ja tämän palvelukeskuksen tavoitteeksi asetettiin kuntien tehokkaan toiminnan ja digitalisaation mahdollistaminen. Tavoitteen keskiössä on Sarastia365, kuntien kokonaisvaltainen ja modernisti pilvestä toimitettava, Microsoftin Dynamics 365:een pohjautuva järjestelmäratkaisu. Ratkaisun kehittämisen tueksi tarvittiin apua, ja kilpailutuksen kautta Sarastia löysi Efimasta itselleen osaavan kumppanin taloushallinnon kokonaisuuteen.

Oma ohjelmistotarjooma tuo lisäarvoa asiakkaille 

Jo ennen yhtiöiden fuusioitumista KuntaPro oli kehittänyt omia ohjelmistotuotteitaan asiakkaidensa käyttöön, ja fuusioitumisen aikana päätettiin jatkaa samalla linjalla. Sarastian liiketoimintapäällikkö Janne Santasen mukaan itse tehdyillä ohjelmistoratkaisuilla on lisäarvoa yhtiön asiakkaille. ”Sarastiassa on useiden vuosien kokemus siitä, kuinka palvelukeskusten tulisi palvella asiakkaitaan. Oman ohjelmistotarjooman kautta voimme tarjota asiakkaillemme myös entistä kustannustehokkaamman ratkaisun, tehokkaat prosessit ja järjestelmät”, Santanen kertoo.  

Ohjelmistojen ja tiedolla johtamisen liiketoimintajohtaja Joni Talvitie on yhtä mieltä Santasen kanssa. ”Työ Sarastia365:n parissa aloitettiin noin kaksi vuotta sitten, jo ennen yhtiöiden yhdistymistä. Kunta365-nimeä kantaneen hankkeen tarkoituksena oli, että emme olisi vain talouspalveluiden tarjoaja, vaan myös kuntien ja kaupunkien digitalisaation mahdollistaja”, Talvitie kuvailee. Hankkeen kulmakiveksi valittiin Microsoftin pilvipohjaisen Dynamics 365:n päälle rakennettu kuntien ja kaupunkien erityistarpeisiin räätälöity ratkaisu. 

Hankkeesta hyötyvät kaikki 

Kuntien ja kaupunkien taloushallinto on Sarastialla selkärangassa. Yhtiön taloushallinnon palvelukeskuksessa on töissä reilut 300 työntekijää, ja asiakaskuntia, -kaupunkeja ja -yhtiöitä on jo yhteensä yli 150. Sarastian talouspalveluiden liiketoimintajohtaja Kati Kälviäinen pitää suurta järjestelmähanketta tärkeänä uuden organisaation toiminnassa. ”Sarastia365:stä hyötyvät kaikki – asiakkaamme omassa toiminnassaan ja me talouden ulkoistuspalveluidemme tuotannossa. Talouden perusasiat, kuten debit ja kredit, eivät häviä mihinkään, mutta uuden järjestelmän kautta prosessit voidaan hioa niin tehokkaiksi kuin mahdollista ja voidaan löytää myös aivan uusia ratkaisuja.”  

Kälviäisen mukaan hankkeella on ollut myös suuri merkitys fuusion onnistumisessa. ”Hankkeena tämä on todella jännä. Tehtiin juuri fuusio ja lähdettiin heti uudella organisaatiolla toteuttamaan uutta. Projekti on otettu vastaan todella innostuneesti ja se on tuonut uudet kollegat hyvin yhteen.” Santanen toistaa Kälviäisen mietteet: ”Lähdimme yhdessä kohti uutta haastetta, ja se on auttanut myös yhteishengen luomisessa tuoreessa organisaatiossa”. 

Kumppanilta vaaditaan paljon – myös rohkeutta haastaa asiakasta 

Sarastia pyrkii tarjoamaan asiakkailleen alansa parhaita ratkaisuja ja palvelua, minkä vuoksi yhtiö vaatii yhteistyökumppaneiltaan myös paljon. ”Projektin tavoitteena on saumaton kokonaisratkaisu, ja kumppaneiltamme vaaditaan joustavuutta, asiakkaan toiminnan ymmärtämistä sekä jatkuvaa keskustelua”, Talvitie kertoo. Kälviäisen mukaan myös taloushallinnon syväosaaminen ja parhaiden käytäntöjen tarjoaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia. ”Odotamme kumppanin tarjoavan myös aktiivisesti uusia lähtöjä ja olevan jopa askel edellä meidän alalla”, hän lisää.   

Santanen, Talvitie ja Kälviäinen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Efiman kanssa. ”Efima koettiin luotettavaksi kumppaniksi, jolta löytyy niin halua kuin osaamista laittaa paukut projektiin”, Santanen toteaa. Hänen mukaansa tavoitteena on pitkäaikainen suhde, jossa molemmat osapuolet haastavat toisiaan tekemään asioita paremmin. ”Matkan varrelle eteen tulee varmasti myös haasteita, mutta uskomme vankasti siihen, että Efima toimittajana pyrkii ratkaisemaan ne parhaalla mahdollisella tavalla”, Santanen päättää. 

Efiman palvelut:

  • Efima Finance – Dynamics 365 Finance -pohjainen talouden toiminnanohjauskokonaisuus Sarastia365:een
  • Efima Layer for Integrations – Pilvipohjainen integraatioratkaisu
  • Microsoft Power Platform – Power Apps ja Power BI
  • Microsoft Dynamics 365 Sales
  • Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Hyödyt:

  • Moderni, pilvipohjainen kokonaisratkaisu kuntien ja kaupunkien taloushallintoon
  • Ratkaisun laajennettavuus ja yhteensopivuus myös tulevaisuutta varten
  • Parhaiden käytäntöjen mukaiset, pitkälle automatisoidut prosessit

Suosittelija:

Efima koettiin luotettavaksi kumppaniksi, jolta löytyy niin halua kuin osaamista laittaa paukut projektiin. Matkan varrelle eteen tulee varmasti myös haasteita, mutta uskomme vankasti siihen, että Efima toimittajana pyrkii ratkaisemaan ne parhaalla mahdollisella tavalla.

Janne Santanen, liiketoimintapäällikkö, Sarastia Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Sarastia Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Myynti
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Digisydän
Efima Finance
Microsoft Power Platform
Efima Layer

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia