Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: Ruohonjuuri Oy

Referenssi

Case Ruohonjuuri Oy – varaston kierto ylös ja lisää työaikaa varaston ohjauksella

Yritys ja haaste
Ruohonjuuri Oy on vuonna 1982 perustettu eko- ja luomutuotteiden erikoismyymäläketju. Yrityksellä on kuusi myymälää, joista neljä sijaitsee Helsingissä, yksi Tampereella ja Turussa. Lisäksi yhtiö pitää yllä ja kehittää verkkokauppaa. Ruohonjuuren toiminnan tarkoituksena on harjoittaa kestävän kehityksen mukaista, tuloksekasta vähittäiskauppaa.

Lähtötilanteessa Ruohonjuurella oli halua kehittää toimittajien ja valikoimien hallintaa sekä automatisoida tilausten tekoa. Käytännön haaste oli manuaaliset työprosessit toiminnan kasvaessa ja tuotevalikoimien jatkuvasti muuttuessa. Oli tarve työvälineelle, jolla voisi automatisoida tilausten tekoa, tehostaa myymälöiden valikoimien hallintaa ja varastojen ohjausta. Näihin tehtävä rutiinityö vei ison osan tuotehallinnan, oston ja myymäläpäälliköiden työajasta. Ruohonjuurella on käytössä LS Retail NAV -toiminnanohjausjärjestelmä.

Ratkaisu
Ruohonjuuri valitsi käyttöönsä Expakin ratkaisun, koska se sopi parhaiten tarpeeseen ja oli vaihtoehdoista kustannustehokkain. Expakin ohjelma automatisoi hälytysrajojen ja varastotasojen ohjauslaskennan LS Retail NAV -järjestelmään, tarjosi helppokäyttöisen työpöydän valikoimien hallintaan ja raportointiin. Ohjelman avulla tietoa oli helppo jakaa talon sisällä hallinnossa ja myymälöissä sekä tavaran toimittajille.

Tulokset
1) Varaston kierto on parantunut yli kahdella yksiköllä
Lähtötilanteessa Ruohonjuuren varaston kierto oli alle kymmenen. Tällä hetkellä varaston kierto on yli kaksitoista. Tulokset on saavutettu tarkemmalla tilausten, toimittajien ja valikoimien ohjauksella.

2) Työajan säästö - päivä viikossa per myymälä
Expakin ohjelma on vähentänyt manuaalista työtä merkittävästi sekä hallinnossa että myymälöissä. Esimerkiksi myymäläpäälliköiden työaikaa kului valikoimien ja tilausten suunnitteluun päivä viikossa ennen Expakin käyttöönottoa. Tällä hetkellä samat työprosessit tehdään myymälöissä noin 1-2 tunnissa ohjelman tukemana.

3) Myynnin ja saatavuuden nosto läpinäkyvyydellä
Aiemmin operatiivinen järjestelmä ei tuottanut riittävän hyvin raportteja. Siten ostoja oli pakko tehdä ”mutu”-tuntumalla. Expakin ohjelman avulla käyttäjä voi suoraan, helposti ja reaaliajassa suodattaa kehityksen toimittajan sisällä brändeittain, tuoteryhmittäin ja tuotteittain. Tiedon helppo saatavuus on tarkentanut uutuus-, poisto- ja kampanjatuotteiden valintoja. Kun tietoa on voitu helposti jakaa myös tavarantoimittajille, saatavuusongelmia on saatu pienennettyä. Siten koko toimitusketjun tehokkuus on parantunut.

4) Yhtenäisempi, selkeämpi toiminta yhtenäisellä tiedolla
Ohjelman käyttö on tuonut selkeyttä ja yhtenäistänyt toimintamalleja. Kun organisaation eri tasoilla on yhtenäinen tieto helposti saatavilla kaiken aikaa, on helpompi perustella miksi mitäkin tehdään. Työn tulokset on helppo näyttää numeroina.

Lue lisää: Case Ruohonjuuri Oy

Suosittelija:

Numerot puhuvat selkää kieltä Expakin toimituksen onnistumisesta - myynti, saatavuus ja varastonkierto ovat parantuneet. Samaan aikaan myymäläneliöiden määrä per myymälä on pienentynyt. - Kehitystä ja ammattimaistumista on meillä tapahtunut monella osa-alueella. Emme pärjäisi, jos asioita tehtäisiin kuten aiemmin kolme vuotta sitten. Expakin avulla luotu toimittajahallinnan keskittäminen ja automaattitilausmalli on meille keskeinen kilpailutekijä nyt ja jatkossa. Hankkeen myötä ammattitaidon taso tilaajilla on kasvanut paljon. Nyt ei pärjätä enää ilman Expakkia, summaa Nieminen.

Topias Nieminen, talouspäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Expak Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Ruohonjuuri Oy, Eko- ja luomutuotteiden myymäläket

Lisätietoja

Yritysprofiili Expak Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Siirry yrityksen profiiliin Expak Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Expak Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Expak Systems - Muita referenssejä

Expak Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia