Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Puutarhaliike Helle: tietojen keskittäminen HR-järjestelmään vapautti kaistaa kehittämiseen

ReferenssiHarva yritys tarvitsee alkutaipaleellaan HR-järjestelmää, mutta kun kokoa ja henkilöstöä tulee lisää, aikaa Exceleiden täyttelyyn ja hajallaan olevien tietojen etsiskelyyn alkaa kulua enemmän.

Tässä tilanteessa oli myös Puutarhaliike Helle, jonka tytäryhtiöt Suomessa työllistivät kukin 10–30 henkilöä siinä vaiheessa, kun HR-järjestelmää ryhdyttiin etsimään. Yhteensä yrityksissä työskenteli lähes sata henkilöä, joten aika henkilöstötietojärjestelmän hankkimiselle oli korkea.

Tiedot siellä täällä – HR:n ja esimiesten aikaa kului tietojen kyselyyn eri paikoista

Projekti sai lähtölaukauksen siitä, kun talossa aloitti uusi hallintopäällikkö. Lea Laine huomasi, että konsernista puuttui kunnollinen henkilöstötietojärjestelmä. Henkilöstöön ja työsuhteisiin liittyviä tietoja säilöttiin eri paikoissa ja eri formaateissa.

“Yrityksessä ei ollut aiemmin ollut HR-tehtäviin keskittynyttä henkilöä. Lomasaldot olivat Excelissä, työsopimukset ulkoisella palkkahallinnolla ja työsuhdeasiat johdolla. Tietoja piti kysellä sieltä täältä. Halusimme saada asiaan paremman tolkun”, Laine kuvailee tilannetta ennen muutosta.

Yksinkertainen käyttö ja hinnoittelu ratkaisivat valinnan Saima HR:n eduksi

Laineella oli aiempaa kokemusta muista järjestelmähankkeista, mutta henkilöstöjärjestelmä oli ensimmäinen, jota hän oli hankkimassa. Puutarhaliike Helteelle sopivia ratkaisuja Laine lähti kartoittamaan systemaattisesti Googlen avulla.

“Googletin hemmetisti. Perehdyin ja vertailin itsekseni, muistelin aiempia käyttökokemuksia. Puntaroimisen jälkeen pyysin kolmesta vaihtoehdosta demon ja tarjouksen. Ominaisuuksia ja hintoja vertailtuani päädyin Saima HR:ään”, Laine kertoo prosessin kulusta.

Vaakakupissa painoivat yksinkertainen käyttö ja joustava hinnoittelu. Saima HR:ään sai valittua juuri ne ominaisuudet, joille oli käyttöä, eikä ylimääräisestä tarvinnut maksaa. Kuukausimaksuun sisältyvä asiakastuki myös poisti Laineen huolen yllättävästi paisuvista kustannuksista.

“HR-prosessimme ja -tarpeemme ovat lopulta aika yksinkertaisia. Emme tässä vaiheessa tarvinneet esimerkiksi edistynyttä analytiikkaa, mitä oli joihinkin vaihtoehtoihin leivottu sisään. Saima HR:ssä voimme ottaa näitä ominaisuuksia myöhemmin lisämaksusta käyttöön, jos niitä tarvitsemme.”

Samaan aikaan haussa oli myös työaikajärjestelmä kahdelle Puutarhaliike Helteen tytäryhtiöstä. Sopivaksi valikoitui Saima HR:n sisarjärjestelmä Tiima.

“Tykkäsin ajatuksesta, että saan kummatkin järjestelmät samalta toimittajalta ja että ne keskustelevat paremmin keskenään.”

Helteen arjen pyörittäminen on huolettomampaa HR-järjestelmän kanssa

Saima HR:n käyttöönotto sujui sutjakasti neljän etäpalaverin voimin. Visma konfiguroi järjestelmän Helteen speksien mukaan ja vei sinne Helteen toimittamat tiedot. Laine kehuu järjestelmällistä prosessia.

“Projektipäällikkömme Heikki Bau edisti asiaa systemaattisesti. Minulta tarvittavien tietojen toimittaminen menivät siinä muun työn ohessa. Lopputuloksena saimme käyttövalmiin HR-järjestelmän”, Laine sanoo.

Pian järjestelmä tuodaan myös henkilöstön tietoisuuteen. Laine uskoo, että työntekijöille on iloa siitä, että esimerkiksi omat ja muiden lomat voi käydä tarkistamassa järjestelmässä. Eniten järjestelmästä nauttii kuitenkin HR ja hallinto itse.

“Odotan sitä, että aikaa jää nyt enemmän muille jutuille, kuten henkilöstön osaamisen kehittämiselle. Turhaahan yrityksen on käyttää aikaa manuaalisiin asioihin, jotka hyvä järjestelmä hoitaa hetkessä. Kivi on vierähtänyt sydämeltä myös tietoturva-asioissa.”

Kaivataanko teilläkin jo Exceliä parempaa vaihtoehtoa henkilöstötietojen säilömiselle? Saima HR on yksinkertainen HR-järjestelmä, jonka avulla aikaa jää muullekin kuin henkilöstöhallinnon perusprosesseille. 

Varaa Saima HR:n verkkodemo tästä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Enterprise Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Puutarhaliike Helle

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Enterprise kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Henkilöstöhallinto
SaimaHR

Siirry yrityksen profiiliin Visma Enterprise kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Enterprise - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Enterprise - Muita referenssejä

Visma Enterprise - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia