Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: Pamark Oy

ReferenssiCase Pamark Oy - tuloksia varaston ohjauksella


Yritys ja haaste

Pamark on valtakunnallinen, yritysten päivittäishyödykkeitä toimittava tukkuliike, jonka valikoimissa on yli 430 tuoteryhmää ja yli 5500 tuoteriviä. Tilaus- ja logistiikkatoiminnot ovat Pamarkin asiakaspalvelun ydinosassa: tilaukset toimitetaan nopeasti ja sovitusti perille.

Toiminnan jatkuvasti kasvaessa, sekä uusilla asiakkailla että tuotevalikoimilla, haasteeksi muodostui varastoarvojen oikea-aikainen ja ennakoiva laskenta. Tähän tehtävä manuaalinen työ vei ison osan tuotehallinnan ja ostajien työajasta.

Ratkaisu
Lisätyövoiman palkkaamisen sijaan Pamark valitsi käyttöönsä Expakin ratkaisun. Microsoft-teknologiaan pohjautuva ohjelma automatisoi tilauspisteiden, ostoehdotusten ja varastotasojen laskennan Microsoftin NAV-järjestelmään. Samalla se tarjoaa joustavan ja helppokäyttöisen työpöydän oston suunnitteluun valmisraportteineen ja hälytyksineen.

Tulokset
Expakin ohjelman käyttö on tuonut Pamarkille merkittäviä hyötyjä ja kilpailuetuja:

1) Toimitusvarmuuden nosto
Varastovalikoimanimikkeiden saatavuus oli lähtötilanteessa 94 %. Tällä hetkellä varastovalikoimanimikkeiden saatavuus on yli 98 %.

2) Varaston kierron nosto
Varaston kierto on noussut lähtötilanteen yhdeksästä lähelle kymmentä. Varaston kierto on noussut 0,7 yksikköä lähtötilanteesta (9,1:stä 9,8:aan)

3) Kustannussäästöjä
Ohjelman käytöllä saatu kustannussäästöjä, sillä sen avulla vähämenekkisten nimikkeiden jälkitoimitukset ovat vähentyneet ja samaan aikaan alaskirjattavien tuotteiden osuus koko varastosta on laskenut.

4) Varaston painopisteen muutos oikeisiin tuotteisiin
Varaston painopiste on muuttunut kiertäviin tuotteisiin. Tällä hetkellä varastovalikoiman nimikkeistä yli puolet (yli 50%) kiertää yli 10 varaston kierrolla. Lähtötilanteessa yli 10 kiertävien varastovalikoimanimikkeiden osuus oli 24 %.

Expakin ratkaisun tuloksia on seurattu jatkuvasti ja parannukset ovat pysyviä.

Lue lisää: Case Pamark Oy

Suosittelija:

Yhteistyön käynnistymisen jälkeen Expakin ratkaisu on ollut Pamarkilla käytössä päivittäin ja sen vaikutukset liiketoimintaan ovat olleet yksinomaan myönteisiä. – Kustannussäästöjä syntyy toki jo siksi, että lisätyövoiman palkkaamisen sijaan päädyimme hankkimaan käyttöömme Expakin ohjelman, ostopäällikkö Teemu Martikainen kertoo. – Todelliset tulokset syntyvät kuitenkin siitä, että ohjelman myötävaikutuksella varastossamme todella on oikea määrä oikeita tuotteita oikeaan aikaan, hän jatkaa. – Kaikki tavoitteet yhteistyöllemme Expakin kanssa on saavutettu. Asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja me olemme tyytyväisiä, Teemu Martikainen päättää.

Teemu Martikainen, ostopäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Expak Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Pamark Oy, päivittäistavaran tukku- ja verkkokaupp

Lisätietoja

Yritysprofiili Expak Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Analytiikka

Siirry yrityksen profiiliin Expak Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Expak Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Expak Systems - Muita referenssejä

Expak Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia