Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: Oy E. Boström Ab

Referenssi

Case Oy E. Boström Ab – nopeutta, joustavuutta tuotannon ja oston suunnitteluun

Yritys ja haaste
Oy E. Boström Ab on perinteikäs perheleipomo Lepplaxissa, Pohjanmaalla. Yhtiön päämarkkina on kotimaassa ja liikevaihdosta 20 % on vientiä Ruotsiin. Leipomo toimittaa tuotteita sekä omalla että kauppojen omilla merkeillä. Leipomo noudattaa tuotannossa elintarviketeollisuuden ISO 22000 ja FSSC 22000 standardeja.

Toiminnan ja tuotantokapasiteetin kasvaessa toiminnanohjausjärjestelmän puitteissa tehtävä manuaalinen tuotannon suunnittelu ei enää vastannut vaatimuksiin. Samalla ostotoimintaan oli tarve löytää entistä parempia ratkaisuja. Toiveena oli myös saada apua laatustandardien vaatimusten täyttämiseen.

Ratkaisu
Leipomon tavoitteena oli löytää läpinäkyvä ja joustava ohjausmalli ja sitä tukevat työvälineet tuotannon suunnitteluun ja ohjaukseen. Expakin ratkaisulla haettiin automaattisuutta ja ennustettavuutta päivittäiseen tekemiseen. Tavoite oli helppokäyttöinen suunnitteluratkaisu myynnin, tuotannon ja oston tarpeisiin. Suunnittelun haluttiin palvelevan tuotannon ja oston tarpeita ja parantavan ennakointia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Samalla ratkaisun tuli vähentää manuaalista työtä - seurantojen, ennusteiden ja ohjausarvojen ylläpitoa toiminnanohjausjärjestelmässä ei enää käsin haluttu jatkaa.

Leipomo valitsi käyttöönsä Expakin ohjelman ja Roima Intelligencen tuotannonohjauksen, jotka liitettiin toiminnanohjausjärjestelmään.

Tulokset
1) Tuotannon suunnitteluun tarkkuutta ja joustavuutta
Expakin avulla tuotannon suunnittelu on tarkentunut ja nopeutunut. Ohjelman avulla tuotannon suunnittelija tietää heti onko tarve valmistaa vai ei. Tällä hetkellä koko seuraavan viikon tuotantotarpeen voi suunnitella parissa tunnissa ja vaihtuviin tilanteisiin voi reagoida heti.

2) Oston täydennysehdotukset automaattisesti
Kun tuotantosuunnitelma on vahvistettu, tarkistetaan samalla oston täydennystarpeet. Ohjelma päivittää datat ja täydennysehdotuslaskennat automaattisesti. Siten oston täydennysehdotus on ajan tasalla kaiken aikaa ja siitä näkee suoraan mitä pitää tilata ja mitä ei.

3) Kampanja- ja asiakasennusteilla ennakoitavuutta lisää
Ennustenäkymien avulla Boström voi ennakoida myös tulevat kampanjat hyvissä ajoin etukäteen. Ennusteiden avulla leipomo täydentää tuotantovarastoaan myös pidemmällä tähtäimellä sopivin tuotantoerin. Yhtenäisellä suunnittelulla katetaan nyt joustavasti lyhyen ja pidemmän aikavälin asiakastarpeita.

4) Lisää työaikaa ja toimitusvarmuutta
Ohjelman avulla tuotantosuunnitteluun ja ostoihin menee aikaa yhteensä 3-4 h / vko. Aikaa kuluu yli puolet vähemmän kuin aiemmin. Myös inhimilliset virheet, raaka-aine- ja materiaalipuutteet ovat vähentyneet ja toimitusvarmuus noussut.


Suosittelija:

Expakin avulla leipomo vastaa nyt asiakkaiden, lainsäädännön ja laatustandardien vaatimuksiin. Ohjelma kuormittaa tuotantokapasiteettia tehokkaammin, optimoi varastot ja ostot sekä automatisoi raportointia laatustandardien ja asiakkaiden vaatimuksiin. – Suomalaiset leipomot taistelevat paljon kannattavuuden kanssa ja tuonti ulkomailta Suomeen kasvaa. Koneiden, työvoiman ja raaka-aineiden tehokkaampi käyttö on vastaus koventuneeseen kilpailuun. Täällä pärjää hyvin, jos tekee asiat fiksusti, kommentoi Annika Boström, Oy E. Boström Ab:n toimitusjohtaja. - Tämä ratkaisu on jo nyt loistava meidän tarpeisiin. Käytännössä ohjelman nyt tuottamat tuotantoennusteet, ostoehdotukset ja jäljitettävyysraportit vastaavat tai antavat jopa enemmän kuin yhden henkilön työpanoksen täysin automaattisesti, summaa Boström ohjelman tuomaa hyötyä. Yhteinen kehitystyö jatkuu. - Ohjelma kehittyy kaiken aikaa ja mulla on muutama parannusehdotus miten ohjelma saadaan vielä paremmaksi, Annika Boström päättää.

Annika Boström, toimitusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Expak Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Oy E. Boström Ab

Lisätietoja

Yritysprofiili Expak Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Analytiikka

Siirry yrityksen profiiliin Expak Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Expak Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Expak Systems - Muita referenssejä

Expak Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia